Ihmiset

Guggenheim-museo Suomeen?

Guggenheim

Helsinki on tilannut Solomon R. Guggenheim-säätiöltä selvityksen mahdollisen Guggenheim-museon perustamisesta Suomeen.

Selvityksen on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä. Solomon R. Guggenheim-säätiö keskittyy moderniin ja nykytaiteeseen.

Laajaa huomiota herättäviä huippuarkkitehtien suunnittelemia Guggenheim-museoita on New Yorkissa, Bilbaossa sekä Berliinissä, myös Venetsiasta löytyy Peggy Guggenheim-kokoelma. Abu Dhabissa avautuu Guggenheim-museo vuonna 2013. Museon odotettaisiin tuovan Suomeen mainetta, turisteja ja tuloja.

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen pitää hankkeen esikuvana Bilbaon Guggenheim-museota. Sen on suunnitellut Frank Gehry.

Lue Baskimaan kaupungeista ja Bilbaon museosta Kotiliedestä 3/2011.

Olisiko ajatus Guggenheim-museosta Suomessa sinusta hyvä? Minne museo sinusta sopisi? Entä millaista taidetta haluaisit siellä nähdä?

Kommentoi

Kommentoi juttua: Guggenheim-museo Suomeen?

Lukija

Niinpä.onhan se erikoisen näköinen.Mitä isot maat edellä,sitä pieni suomi perässä…

lukija 2

Komea rakennus varmaankin tulisi olemaan. Suomen väkiluku kuitenkin niin pieni ja lämmin turistikausi lyhyt,eteen usko museon kannattavuuteen. Rovaniemi tai Oulu ehkä sopivimmat paikat museolle.Helsinki jo täynnä suuria rakennuksia.

epäilijä

tuskin saisimme tänne sellaisia turistivirtoja mitä on ollut Bilbaossa olemme niin sivussa ja turistikausi on suht lyhyt kesäkausi on vilkas mutta kuka tänne pimeään pohjolaan talvella tulee ei yksi museo riitä veteonaulaksi ja onhan jo kiasma osoittanut kuinka paljon moderni taide täällä kiinnostaa taitaa olla tappiollista sen toiminta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.