Ihmiset

Anna pohtii: Miksi ruotsalaiset moittivat prinsessa Madeleinea jatkuvasti?

Anna kertoo, että Prinsessa Madeleine onnistui kääntämään moittivat katseet itseensä, koska ei osallistu joulukuun 10. päivänä Tukholmassa järjestettävään Nobel-juhlaan. Lehti spekuloi, mikä prinsessan ja hänen perheensä julkisuuskuvassa menee koko ajan pieleen.

Nobel-palkintojen luovutusjuhlallisuudet gaalaillallisineen ovat yksi naapurimaamme suurimmista ja arvokkaimmista tilaisuuksista. Ruotsalaiset olisivat halunneet nähdä prinsessa Madeleinen juhlaeleganssissaan kruununprinsessa Victorian ja kuningatar Silvian rinnalla – mutta tänä vuonna prinsessaa ei gaalassa nähdä, Anna-lehti kertoo.

Pettymys kääntyy helposti moitteiksi. Niitä ei hillitse edes se, että huhtikuussa kolmannen lapsensa synnyttänyt prinsessa ilmoitti pois jäämisen syyksi lastenhoidon. Ruotsalaiset ovat jo pitkään olleet sitä mieltä, että prinsessa poimii rusinat pullasta ja laistaa kuninkaallisista velvollisuuksistaan.

Ei auta, vaikka Madeleine sanoo elokuussa Tukholmasta USA:n Floridaan muuttaneen perheen tarvitsevan nyt yhteistä rauhoittumisaikaa ja lasten vanhempiaan.

Lue myös: Anna spekuloi: 3 asiaa, joiden avulla prinsessa Victoria pysyy suosionsa huipulla

Prinsessa Madeleinea on kohdeltu julkisuudessa usein kovalla kädellä

Viime kesänä nyrpisteltiin Madeleinen ja hänen puolisonsa Chrisin O’Neillin taidoille kasvattajina, kun he eivät saaneet nelivuotiasta prinsessa Leonorea aisoihin prinsessa Adriennen kastetilaisuudessa Drottningholmin linnan kappelissa, Anna kertoo.

Leonore karkasi vanhemmiltaan, riisui kenkänsä ja kiemurteli kappelin lattialla. Vierasjoukosta otettuun yhteiskuvaan tyttönen tuli ikuistetuksi kyykkysillään ja paljasjaloin.

Lue myös: Kuningatar Silvia äitinsä muistisairaudesta: ”Olin neuvoton, kun äiti sairastui”

Prinsessa Madeleine ja Chris O'Neill
Prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill juhlivat häitään kesäkuussa 2013.

Madeleinen ja Chrisin koko yhdessäolon ajan on puhuttu myös siitä, missä heidän pitäisi asua. Jostakin syystä ruotsalaisille on ollut tärkeää, että prinsessa asuisi Ruotsissa. Jatkuva muuttaminen Yhdysvaltojen, Britannian ja Ruotsin välillä ei ole ollut kansalaisten mieleen. Elokuinen ilmoitus, että perhe muuttaa Floridaan Miamiin, ei kuitenkaan tullut kenellekään yllätyksenä.

Anna-lehti pohtii pitäisikö prinsessa Madeleinen tarinaa tutkailla hieman syvemmin. Miksi hänen tekemänsä valinnat herättävät ruotsalaisissa jatkuvasti närkästystä?

Ehkä ruotsalaiset ajattelevat Madeleinen päässeen helpolla, Anna spekuloi.

Toisin kuin vaikeasta lukihäiriöstä kärsineille sisaruksilleen, Madeleinelle koulunkäynti ei tuottanut vaikeuksia. Hän sai myös kasvaa ja käyttäytyä varsin vapaasti, kun julkinen huomio kiinnittyi kruununprinsessa Victoriaan.

Ilmeisesti Madeleinelle tuli yllätyksenä myös se, että ruotsalaiset odottavat hänen yhä rakentavan elämänsä niin, että hän voi osallistua edustustehtäviin Ruotsissa.

Mennessään naimisiin Madeleinen kanssa Chris kieltäytyi kuninkaallisesta tittelistä, joka olisi merkinnyt edustusvelvollisuuksia.

Chris O’Neillista voi sanoa kauniisti, että hän ei ainakaan yritä kosiskella kuninkaallisista kiinnostunutta yleisöä. Hänellä on tapana näyttää lähinnä tympääntyneeltä silloin harvoin, kun hän esiintyy vaimonsa rinnalla Ruotsissa. Se tietysti loukkaa ihailijoita ja pitää yllä jatkuvaa ihmettelyä siitä, voiko pari olla todella onnellinen.

Lue Annan koko juttu: Miksi Floridaan muuttaneen prinsessa Madeleinen valintoja aina paheksutaan?

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna pohtii: Miksi ruotsalaiset moittivat prinsessa Madeleinea jatkuvasti?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.