Krista Kosonen kiittää äitiään rohkeudestaan.

Krista Kosonen uskalsi tavoitella unelmiaan äitinsä ansiosta: 
”Sain äidistä jo pienenä vahvan naisen mallin”

Näyttelijä Krista Kosonen, 34, on rakastettu näyttelijä, joka on palkittu Suomessa Jussi- ja Venla-patsailla, ja maailmalla Kätilö-elokuvasta parhaana naisnäyttelijänä.

”Tuntuu hassulta, kun joku sanoo minun olevan menestynyt, sillä en itse ajattele itsestäni niin. Jos saan tekemästäni työstä kiitosta ja ylistystä, niin seuraavassa työprojektissa olen taas ihan nollissa ja pihalla. Aiemmasta elokuvasta saatu Jussi-patsas ei takaa yhtään mitään seuraavan työn osalta. Se pitää nöyränä.

Olen tehnyt todella paljon töitä urani eteen, opiskelin näyttelemistä yhteensä seitsemän vuotta. En ole koskaan suunnitellut uraani, mutta olen aina yrittänyt tehdä työni niin hyvin, että joku on pyytänyt minut seuraavaankin projektiin. Freelancer ei voi koskaan lillua turvallisuuden tunteessa.

Näyttelijä Krista Kosonen, 34, on rakastettu näyttelijä, joka on palkittu Suomessa Jussi- ja Venla-patsailla, ja maailmalla Kätilö-elokuvasta parhaana naisnäyttelijänä.Vaikka takanani on paljon onnistumisia, on myös valtava määrä koekuvauksia, joiden kautta en ole saanut töitä. Epäonnistumiset ovat saaneet minut sisuuntumaan, oppimaan ja harjoittelemaan yhä enemmän.

Suuri kiitos rohkeudestani kuuluu äidilleni, joka on kannustanut minua aina. Mikään ei ole koskaan ollut hänen silmissään minulle mahdotonta ja siksi olen uskaltanut tavoitella unelmiani. Myös isäni on tukenut minua kaikissa valinnoissani.

Vanhempani erosivat kun olin ala-asteella. Vaativissa töissä lastensuojelun parissa työskennellyt juristi-äitini hoiti oman työnsä ja oli samalla äiti minulle ja veljelleni. Äitini on minulle suomalaisen naisen esikuva, sillä sain hänestä jo pienenä vahvan naisen mallin.

Olen itse tyttölapsen äiti ja kasvatan myös hänet elämään rohkeasti. Olen patamusta feministi ja minulle se tarkoittaa sitä, että tyttö ei ole koskaan eriarvoinen kuin poika. Sekä naisilla että miehillä on oltava samat oikeudet. Haluan, että tyttäreni omaksuu saman ajatusmallin.”

Juhlahame ja toppi, tiedustelut Vejits. Inni Pärnäsen korvakorut 43 e, Coruya. Tammista Amélie-daybedia valmistetaan tilauksesta, 2 690 e, Tebian. Messinkinen A808-klassikkovalaisin 2 950 e, Artek.

Tyyli: Jenni Juurinen

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 25/17.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Krista Kosonen uskalsi tavoitella unelmiaan äitinsä ansiosta: 
”Sain äidistä jo pienenä vahvan naisen mallin”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X