Tarinat

Kotilieden 95-vuotisjuhlanumero on ilmestynyt! Kurkista kulissien taakse: näin tehtiin upea Naisten juhlat -juttu

Kotilieden 95-vuotisjuhlanumeron lifestyle-jutun teko kesti päiviä ja se vaati monen ihmisen työpanoksen. Toimittaja Anneli Juutilainen päästää sinut kurkistamaan nyt kulisseihin, lue miten upea juttu tehtiin!

Ajatus 16.11.2017 ilmestyneen juhlanumeroomme tehtävästä 24-sivun mittaisesta lifestyle-juttukokonaisuudesta syntyi jo keväällä. Päätimme kuvata kahdeksan suomalaista omalla alallaan menestynyttä naista juhlavassa miljöössä Kotilieden 95-vuotisjuhlia viettäen.

Naiset päätettiin pukea ja stailata suomalaisiin design-vaatteisiin. Lisäksi kuviin haluttiin suomalaista muotoilua ja sisustusta sekä juhlavia ruokaohjeita – siis täydellinen juhla-paketti lukijoillemme!

Juhlanumeron valmistelut alkoivat jo ennen kesälomia

Sisustustoimittajamme Jenni Juurinen ryhtyi etsimään sopiva kuvauspaikkaa jo ennen kesälomiaan. Lopulta syksyllä kuvauspaikaksi valikoitui juhlava Hvitträskin kartano Kirkkonummella. Kartanon tilat varattiin käyttöömme neljäksi päiväksi lokakuun alussa.

Oma toimittajan työni alkoi myös alkusyksystä, kun ryhdyin esittämään haastattelupyyntöjä valikoiduille julkisuuden henkilöille.

Suurin osa listamme ihmisistä suostui heti, ja ainoat kieltäytymiset johtuivat aikataulujen ristiriidoista. Malleillemme oli kunnia päästä mukaan juhlimaan 95-vuotiasta Kotiliettä.

Kymmenien sähköpostien ja puheluiden jälkeen minulla oli kädessäni kahdeksan naisen lista ja tiedot heidän vaatekoistaan ja kengännumeroistaan.

Niiden perusteella stailaajana toiminut sisustustoimittajamme Jenni hankki kuvauksiin jokaiselle sopivia suomalaisten suunnittelijoiden tekemiä luomuksia – jokaiselle tietysti useampia, siltä varalta, että jokin vaate ei sopisi tai miellyttäisi mallia.

”Tämä oli kuin pienen kaksion edestakainen muutto””

Jenni ja sisustustoimittaja Riikka Kauvosaari alkoivat myös metsästää kuvauksiin sopivia huonekaluja ja design-esineitä kuukausia etukäteen yrityksiltä ja pr-toimistoilta.

Lähetit kuljettivat kuvauksissa käytettävät vaatteet ja tavarat Hvitträskiin pakettiautolla. Kaikkiaan tavaraa tuli kaksi autollista.

”Tämä oli kuin pienen kaksion edestakainen muutto”, totesi jutun kuvannut valokuvaajamme Pekka Holmström.

Työpäivät sujuivat tarkan lukujärjestyksen mukaan

Yhdessä Jennin kanssa me olimme laatineet kolmelle kuvauspäivälle lukujärjestyksen tapaisen aikataulun. Varasimme kahdeksalle naiselle oman saapumisajan kartanolle, vaatteiden sovituksen, ajan meikkiin ja kampaukseen sekä aikaa varsinaiselle kuvaukselle.

Kaikki piti saada toimimaan sulavasti lomittain, jotta kaaosta ei syntyisi.

Teimme muotikuvauksia kolmena päivänä. Mallejamme varten oli kaksi meikkaajaa, Tintti Leppänen ja Sanna Uski, jotka loihtivat myös kuvattavien hiuksiin upeat kampaukset.

Monen päivän rutistus – erilainen työviikko

Ensimmäisenä päivänä tiistaina kuvasimme näyttelijä Krista Kososen ja keihäänheiton olympiavoittajan Heli Rantasen.

Keskiviikko oli päivistä kiireisin, kun aloitimme aamukahdeksalta vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin kanssa, jatkoimme kirjailija Anja Snellmanin kanssa, jonka jälkeen paikalle saapui ex-missi Ursula Rainio ja vielä hänen jälkeensä oikeushammaslääkäri Helena Ranta.

Torstaina saimme kuvauksiin vielä valokuvaaja Meeri Koutaniemen ja down-malli Maija Mattilan.

Perjantai oli varattu esineiden ja huonekalujen kuvauksiin ja seuravan viikon maanantaina ruokatoimittaja Kaisa Nieminen ja Pekka tekivät vielä ruokakuvaukset Otavamedian tiloissa Pasilassa.

Vaikka päivät olivat pitkiä, ne sujuivat loistavalla porukalla rattoisasti. Kun kuvaukset päättyivät, heitimme kollegoiden kanssa ylävitoset: me teimme sen!

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kotilieden 95-vuotisjuhlanumero on ilmestynyt! Kurkista kulissien taakse: näin tehtiin upea Naisten juhlat -juttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.