Ihmiset

Lapsi kruunasi Sauli Niinistö ja Jenni Haukion rakkaustarinan – Seura kertoo suhteen vaiheet

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio salasivat seurustelunsa häihin asti. Haave lapsestakin pidettiin poissa julkisuudesta, kunnes oli todennäköistä, että rakkaustarina saisi hartaasti toivotun kruununsa, kertoo uusin Seura.

”Kerromme ilouutisen: jos kaikki sujuu odotetusti, perheemme kasvaa helmikuussa 2018.”

Lokakuussa 2017 rouva Jenni Haukio, 40, ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö, 69, julkaisivat tiedotteen, joka kaatoi hetkellisesti presidentin kanslian verkkosivut. Lasta oli toivottu ja odotettu vuosia, joihin oli sisältynyt monia vastoinkäymisiä.

Uutinen vauvan syntymästä kaatoi verkkosivut uudelleen. Poikalapsi syntyi perjantaina 2. helmikuuta hieman ennen iltakahdeksaa Helsingin Naistenklinikalla ilman merkittäviä erityisjärjestelyjä.

Runotyttö ja puolivallaton leskimies

Seura kertoo, että eduskunnan puhemiehenä toiminut Sauli Niinistö ja Satakunnan kokoomuksen toiminnanjohtajana työskennellyt Jenni Haukio tapasivat ensimmäisen kerran elokuussa 2005, kun Jenni haastatteli Saulia päätoimittamaansa Suomen Nainen -lehteen.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio Porissa heinäkuussa 2017.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio Porissa heinäkuussa 2017.

Puolivallattomaksi leskimieheksi itseään kutsuneen Saulin ja herkkänä runotyttönä tunnetun Jennin tiet yhtyivät, kun Jenni vastasi Saulin presidentinvaalikampanjan yleisorganisoinnista vuonna 2006.

Kampanjaa seuranneena vuonna Jenni nimitettiin Kokoomuksen viestintäpäälliköksi. Samana vuonna kipinä roihahti ja parin yhteydenpito syveni seurusteluksi, josta tiesivät vain harvat.

Seura kertoo, että suhde säilyi salaisuutena lähes alttarille saakka. Tieto parin häistä vuoti julki hääpäivän aamuna. Sauli Niinistö ja Jenni Haukio astuivat alttarille 3. tammikuuta 2009 Reposaaren pienessä kirkossa Porissa.

Avioliitto oli iso uutinen sinänsä, mutta ikäerokin puhutti. Sauli oli tuolloin 60- ja Jenni 31-vuotias.

Ensimmäinen yhteishaastattelu Seurassa

Lämmin ja hauska. Näillä sanoilla kuvasivat toisiaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ensimmäisessä yhteishaastattelussa, jonka he antoivat Seuralle vuonna 2012.

Suhdettaan he kuvasivat tasavertaiseksi.

”Kyllä sinä olet huonekalut valinnut. Sinä valitset ja minä kokoan”, Sauli huomautti Seuran haastattelussa.

Presidentti Sauli Niinistö ja Lennu-koira.
Bostonterrieri Lennu liittyi perheeseen kesän kynnyksellä 2011.

Jutussa ilmeni myös, että Jenni siivoaa, mutta Sauli vie roskat ja täyttää astianpesukoneen. Paljon enempää he eivät ole henkilökohtaisesta suhteestaan avautuneet.

Lue Seuran koko juttu: Poikavauva kruunasi tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion rakkaustarinan

Täältä pääset lukemaan kaikki Jenni Haukion Kotiliedelle kirjoittamat kolumnit.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lapsi kruunasi Sauli Niinistö ja Jenni Haukion rakkaustarinan – Seura kertoo suhteen vaiheet

Hannu Nenonen Jäkäläpolku 1 77600 Suonenjoki

En ole tilannut KOTILIESI Lehteä ???????

mirja barbey-lallia

on ilo kuulla näistä onnellisista tapahtumista ja varsinkinvuoden 2018 alkupuolella

Hyvää jatkoa

Kyseen Alaista . .

Jospa se meni näin päin! Kummisedän suhde omaan kummityttöönsä kruunasi rakkaustarinan. Sitten tuli lapsi . . . niin yleensä käy kun mies ja nainen ovat ”sillai” Harvemmin kyllä aivan tilastollisestikkin, että kummisetä & kummityttö ( josta kasvanut nainen )

Sinun täytyy kommentoidaksesi.