Seura: 30 vuotta sitten ex-missi Virpi Miettinen allekirjoitti paperin ja menetti 1,5 miljoonan markan omaisuutensa: ”Köyhyys ei ole minun häpeäni”

Ex-missi Virpi Miettinen on elänyt 30 vuotta vähävaraisena, ja vuosien ajan hän on turvautunut myös ruoka-apuun. Nyt hän toimii Yhteisvastuukeräyksen keulakuvana.

Miss Suomi 1965 ja Miss Universumin ensimmäinen perintöprinsessa Virpi Miettinen eli 70-luvun alussa jetset-elämää. Mallivuosinaan hän kiersi Euroopan metropolien catwalkeilla, hemmotteli rakkaitaan ylellisillä lahjoilla ja osteli käytettyjä Porscheja. Joulua vietettiin milloin Australiassa, milloin Barbadoksella.

Vuonna 1991 kaikki muuttui, kertoo Seura-lehti. Virpi takasi silloisen kumppaninsa velat ja menetti allekirjoituksen myötä 1,5 miljoonan markan omaisuutensa lähes saman tien. Puoliso oli monen liikemiehen tapaan vaikeuksissa laman alkaessa, mutta velat tulivat Virpin niskoille.

”Siinä meni kaikki, minkä olin nuoresta tytöstä asti tienannut. Se oli kauhea sokki, se tuli niin puun takaa. En olisi halunnut allekirjoittaa mitään, mutta minua painostettiin”, Virpi muistelee Seuran haastattelussa.

Lue myös: Ex-malli Birgitta Öunap kärsii viidestä aivokasvaimesta: ”Tietoisuus elämän rajallisuudesta on osa arkeani”

Virpi Miettinen: ”On vääränlaista ylpeyttä olla hakematta apua vain siksi, ettei kehtaa”

Pankki alkoi heti karhuta Virpiltä velkoja. Velkataakka alkoi helpottaa vasta, kun Virpi meni ystävänsä neuvosta velkasaneeraukseen. Nyt Virpi on ollut velaton muutaman vuoden.

”Kun pääsin velkasaneerauksesta läpi eikä pankki enää ollut niskassa, tulin viimein vapaaksi. Se tuntui hienolta”, Virpi Miettinen sanoo.

Talousvaikeuksien keskellä on auttanut kristinusko. Siitä Virpi on kertonut esimerkiksi Porvoon ruoka-avussa.

”Olen käynyt siellä myös puhumassa evankelistana ja kertomassa omasta elämästäni. Haluan antaa lohdutusta muille. Jos minä olen selvinnyt, tekin selviätte.”

Virpi on käynyt itsekin Porvoon ruoka-avussa viimeiset kahdeksan vuotta. Hänellä ei ole ollut kynnystä hakea apua.

”Ajattelen, että köyhyys ei ole minun häpeäni, kun se on toisten ihmisten aiheuttamaa. Sitä vartenhan ruoka-avut ja diakoniavut ovat olemassa, että jos tulee huono vaihe elämässä, sieltä saa apua. On vääränlaista ylpeyttä olla hakematta apua vain siksi, ettei kehtaa.”

Muiden auttaminen on auttanut Virpiä tervehtymään riippuvuuksista ja velkavankeudesta. Auttaminen on yhä tärkeää, ja siksi Virpi on keulakuvana tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksessä, jonka teemana on vanhusten taloudellinen ahdinko. Keräyksen tuotoilla järjestetään Suomessa vähävaraisille ikäihmisille muun muassa ilmaisia tietokonekursseja.

Lue myös Seuran juttu: Virpi Miettinen turvautui vuosia ruoka-apuun – Nyt ajaa vähävaraisten asiaa: ”On vääränlaista ylpeyttä olla hakematta apua”

Avainsanat

Keskustelu

On hienoa ja voimaannuttavaa kuulla Virpiltä että ”Köyhyys ei ole minun häpeäni.” Kuulen siinä itseni, olen jo alle parikymppisenä menettänyt luottotietoni silloisen miesystäväni takia joka otti salaa lainaa minun tiedoillani ja puhelimellani. Viisitoista vuotta sitten se onnistuikin ilmeisesti helpommin.. Joku voi sanoa, miksen mitään tehnyt? Juuri siksi että se onnistui niin helposti etten voinut todistaa etten se minä ollut. Mutta enpä ole antanut kenenkään määritellä itseäni sen takia että olen vähävarainen, en ole yhtään sen huonompi kuin kukaan muukaan ehkäpä jopa päinvastoin. Lapsiltani ei ole puuttunut mitään, mutta ymmärtävät että se ei ole itsestään selvyys. Itse vähemmällä pärjään ja rikas olen koska minulla on kaksi upeaa lasta! Virpi Miettinen on vahva ja välittävä nainen, hänenlaisiaan saisi olla enemmän.

Ehkä ihmiset ovat jo oppineet olla laittamatta nimeään joka paikkaan, saati velkojen takauksiin. Karmeaa luettavaa, ja miksi mieheltä ei ole saanut mitään takaisin kait hän joskus on töissä ollut vielä elämässään? Joku olisi jo täysin katkeroitunut mutta Virpi on jaksanut mennä eteenpäin se in aivan mahtavaa! Voimia ja aurinkoa päiviisi Virpi!

Ei ole häpeä pyytää apua kun on nälkä sitä varten ovat ruoka apu, esim. On paljon hävikkiruokaa joka on käyttökelpoista, olen samaa mieltä

Turhaa antaa vanhuksille tietokonekursseja, eihän se ole muuta kuin ihmisten kiusaamista. Eivät edes omista tietokoneita, eikä kiinnosta pätkääkään. Muistikin on jo niin huono, että jos jotain on ymmärtävinään, niin muistaako tunnin päästä. Kallistahan se on palkata henkilöitä palvelemaan vanhuksia, rahastahan kaikki on kiinni.
Olin menossa bussiin, niin pysäkillä oli vanhempi rouva, joka itki. Kysyin syytä, niin hän selitti, että oli käynyt jossain asioimassa, niin hänelle oli alettu opettaa, miten voi itse käyttää nettiä. Hän, jolla ei ollut edes tietokonetta.
Sekö on tarkoitus, että vanhukset suorastaan saatetaan hermoromahdukseen ja ennenaikaiseen kuolemaan tämän käytännön takia????

Päättäjien pitäisi ymmärtää suomalaisen köyhyyden luonne! Miettinenkin joutuu käymään leipäjonossa vaikka saa taiteilijaeläkettä, kansan-/takuueläkettä ja ehkä jonkin verran työeläkettäkin – eli hän ei ole köyhimpiä Suomen eläkeläisistä. Miten ne vielä pienemmillä tuloilla elävät voivat selviytyä?

Kommentoi juttua: Seura: 30 vuotta sitten ex-missi Virpi Miettinen allekirjoitti paperin ja menetti 1,5 miljoonan markan omaisuutensa: ”Köyhyys ei ole minun häpeäni”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X