Tarinat

10 leffavinkkiä: Nämä huippuelokuvat viihdyttävät kesälomalla

Kotiliesi listasi nettipalveluiden parhaimmistosta viihdyttävää kesäkatsottavaa niin romantiikan, jännityksen kuin huumorinkin ystäville. Valitse tästä sopivimmat sateisiin kesäpäiviin!

Ruotsalaiset poliisielokuvat kuuluvat kesään yhtä varmasti kuin hyttyset. Toisaalta lämpimät päivät houkuttelevat myös huumorin ja romantiikan äärelle. Valitse Kotilieden listauksesta sopivat elokuvat tilanteeseen kuin tilanteeseen!

Valitse tästä, kun kaipaat jännitystä

Ihmisen pojat (2006)

Ihmisen pojat (Children of Men) kuvaa maailmanloppua edeltävää maailmaa, jossa 18 vuotta kestänyt hedelmättömyys uhkaa ihmislajin säilymistä. Iso-Britanniaan sijoittuva elokuva näyttää katsojalle lohduttomuuden, joka seuraa, kun tulevaisuutta ei ole nähtävissä ja kurjuus koskettaa yhä useampaa.

Katso täältä: Netflix, Viaplay

https://www.youtube.com/watch?v=mHt66blsP_I

Suljettu saari (2010)

Suljettu saari (Shutter Island) on Martin Scorsesen ohjaama trilleri, jonka kiinnostavuus pohjaa voimakkaasti äkillisiin juonenkäänteisiin. Elokuvasta onkin vaikea sanoa paljon paljastamatta juonta liikaa. Leonardo DiCaprio esittää FBI:n tutkijaa, joka tulee saarella sijaitsevaan vankimielisairaalaan tutkimaan potilaan katoamista. Myrsky pakottaa tutkijan jäämään saarelle eristyksiin, mistä seuraa useita jännittäviä käänteitä.

Katso täältä: HBO Nordic

Wallander (2005–2013)

Ruotsin Ystadiin sijoittuva Wallander on ruotsalaisten dekkarisarjojen klassikko, joka näytetään Suomessakin televisiosta lähes joka kesä. Wallanderin roolissa nähdään Krister Henriksson, joka sopii poliisi-Wallanderin rooliin täydellisesti. Pikkukaupunkia riivaavat toinen toistaan kammottavammat rikokset, jotka Kurt Wallander tiimeineen ansiokkaasti selvittää. Draamalta ei vältytä työssä eikä yksityiselämässä.

Katso täältä: Netflix

Katso nämä elokuvat romantiikannälkään

Tanskalainen tyttö (2015)

Elokuvan pääosassa nähdään englantilainen Eddie Redmayne, jonka rinnalla loistaa roolistaan Oscarilla palkittu ruotsalainen Alicia Vikander. Tanskalainen tyttö (The Danish Girl) kertoo tositapahtumiin pohjaavan tarinan Lili Elbestä, joka oli yksi ensimmäisiä sukupuolenkorjausleikkauksen läpikäyneitä ihmisiä. Koskettava tarina jää mieleen varsinkin Lilin ja hänen vaimonsa erityisen suhteen vuoksi.

Katso täältä: Viaplay

Carol (2015)

Cate Blanchett ja Rooney Mara tekevät hienon roolisuorituksen Carolissa. Maran esittämä nuori tavaratalomyyjä rakastuu vanhempaan naiseen aikana, jolloin homoseksuaalisuus oli kiellettyä. Naisten välinen kaipuu kuvataan elokuvassa kauniisti katseina ja viipyilevinä kosketuksina, jotka kertovat katsojalle selvää viestiään silloinkin, kun sanaakaan ei vaihdeta.

Katso täältä: Viaplay

The Notebook (2004)

The Notebook on genrensä klassikoita, jossa luokkien välinen kuilu erottaa rakastavaiset toisistaan. Tarinan kertojana toimii vanha mies, jonka kertomusten myötä päästään seuraamaan Noahin (Ryan Gosling) ja Allien (Rachel McAdams) rakkaustarinaa. Tätä elokuvaa ei voi katsoa kyynelehtimättä.

Katso täältä: HBO Nordic, Netflix

Nämä komediat naurattavat takuulla

Ghostbusters (2016)

Suuren kohun jo ennen ilmestymistään aiheuttanut Ghostbusters on uusi tulkinta 1980-luvun kulttiklassikosta. Elokuvan pääosissa nähdään naiskaarti (Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon ja Leslie Jones), mikä ei miellyttänyt kaikkia alkuperäisen Haamujengin faneja. Elokuva aiheuttaa muutamia spontaaneja naurukohtauksia, vaikkei juonensa puolesta täyttä timanttia olekaan.

Katso täältä: Viaplay

The Fundamentals of Caring (2016)

Netflixin alkuperäiselokuva The Fundamentals of Caring on elokuva, jota voi hyvällä omallatunnolla kuvata sydämeenkäyväksi. Se kuvaa lihassurkastumataudin vuoksi pyörätuolia käyttävän nopeaälyisen teinipojan (Craig Roberts) ja hänen avustajansa (Paul Rudd) monisävyistä suhdetta. Teinipojan on aika aikuistua, kun hän lähtee road tripille avustajansa kanssa. Koomisilta selkkauksilta ei luonnollisesti vältytä.

Katso täältä: Netflix

Zombieland (2009)

Zombieland on kauhukomedia, jossa suuri osa väestöstä on muuttunut zombeiksi. Jesse Eisenbergin, Woody Harrelsonin, Emma Stonen ja Abigail Breslinin tähdittämä road movie kertoo selviytymistaistelusta, jota jäljellä olevat ihmiset käyvät zombien valtaamassa maailmassa. Yhdessä hauskimmista kohtauksista nähdään cameo-roolin tekevä Bill Murray.

Katso täältä: HBO Nordic, Viaplay

50/50 (2011)

Nuoren miehen taistelusta syöpää vastaan kertova 50/50 naurattaa ja itkettää. Joseph Gordon-Levittin esittämä Adam saa kuulla sairastavansa syöpää, jolloin paras ystävä Kyle (Seth Rogen) tekee kaikkensa, jotta syöpä ei olisi vain huono uutinen: sen avulla saa nimittäin iskettyä naisia. Adam on kuitenkin kiinnostuneempi terapeutistaan kuin naisten iskemisestä. Mahdollisuudet ovat 50/50. Selviääkö Adam?

Katso täältä: Netflix, Yle Areena

Lue myös:

15 + 2 vinkkiä: Listasimme suoratoistopalveluiden parhaat sarjat – näihin koukutut kesällä! Ota kantaa: pitääkö tv-sarjat katsoa ajallaan vai saako ne ahmia putkeen netistä?

Kommentoi

Kommentoi juttua: 10 leffavinkkiä: Nämä huippuelokuvat viihdyttävät kesälomalla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.