Tarinat

15 + 2 vinkkiä: Listasimme suoratoistopalveluiden parhaat sarjat – näihin koukutut kesällä!

Kesäloma on oivaa aikaa sarjojen katseluun – etenkin, jos ilmat eivät suosi. Näiden suoratoistopalveluiden hittisarjojen avulla aika ei käy pitkäksi!

Kotiliesi listasi katsottavaa kesäpäiviin. Katsellessa vierähtää helposti tunti jos toinenkin, kun intoudut viettämään maratonia koukuttavan sarjan parissa. Suoratoistopalveluiden paras ja huonoin puoli onkin se, että kausia on useimmiten katsottavaksi useita.

Löytyisikö näistä sarjoista uusi suosikkisi? Älä sitten syytä meitä, jos koko kesäloma menee verhojen takana sisätiloissa.

Katso nämä sarjat Netflixistä

Orange is the New Black – naisvankilan arkea huumorilla höystettynä

Viidennelle kaudelle edennyt Orange is the New Black kuvaa naisvankilan elämää huumorilla, joskaan karuiltakaan käänteiltä ei vältytä. Pidät tästä, jos olet sitä mieltä, että sarjojen parhaat roolit menevät aina miehille. OITNB:ssa miehet ovat selkeä vähemmistö ja naiset esittävät mitä mehukkaimpia rooleja.

House of Cards – poliittista juonittelua kovin panoksin

Kevin Spaceyn ja Robin Wrightin tähdittämä House of Cards on uusi tulkinta 1990-luvun brittiläisestä sarjasta. Tällä kertaa tapahtumat sijoittuvat Amerikkaan ja meno on, jos mahdollista, entistäkin hurjempaa. Tämä sarja sopii sinulle, jos haluat nähdä, miten politiikan kulisseissa juonitaan.

Bloodline – perhedraama tarjoaa piinaavaa tunnelmaa

Kolmannelle, eli viimeiselle kaudelleen edennyt Floridaan sijoittuva jännittävä perhedraama on hikinen kuin hellepäivä ja synkkä kuin myrskyinen yö. Yhä vain kiristyvät käänteet luovat ihanan piinaavaa tunnelmaa leppoisan mökkipäivän päätteeksi.

The Crown – kuningatar Elisabet II:n dramaattinen tarina

The Crown on brittidraamaa parhaimmillaan. Siinä seurataan kuningatar Elisabet II:n tarinaa, josta ei käänteitä puutu. Pidät sarjasta, jos olet kiinnostunut kuninkaallisista ja modernista pukudraamasta. The Crown voi tuoda lohdutusta, jos kaipaat Downtown Abbeyn Crawleyn perhettä.

Hinterland – Walesiin sijoittuva rikossarja on täynnä synkkyyttä

Hinterland on walesilainen sarja, jota on kutsuttu Nordic noirin jalanjäljissä Welsh noiriksi. Luonnehdinta kuvaakin sarjaa hyvin, sillä pieneen kylään sijoittuvassa rikossarjassa on kutkuttavan synkkä pohjavire. Rikossarjat kuuluvat kesään!

Katso nämä sarjat HBO Nordicilta

The Handmaid’s Tale – dystopiassa maailma on yksin miesten käsissä

The Handmaid’s Tale on kanadalaisen Margaret Atwoodin kirjaan perustuva kuvaus tulevaisuuden maailmasta, jossa hedelmällisiä naisia on enää kourallinen. Sarja on visuaalisesti karun kaunis ja aiheeltaan puhutteleva. Totalitaarinen miesten hallitsema yhteiskunta voisi olla pahimmillaan tätä.

Westworld – mitä, jos robotit voisivat tuntea?

Westworld on tieteissarja, jossa robotit ovat kehittyneet niin pitkälle, että tuntevat tunteita ihmisten lailla. Sarja perustuu samannimiseen elokuvaan vuodelta 1973. Kriitikoiden ja katsojien ylistämä sarja pakottaa katsojan kurkkaamaan peiliin: suostuisinko minä tuollaiseen ja mihin vetäisin rajan?

Fargo – Minnesotaan sijoittuva sarja on täynnä vinksahtanutta huumoria

Coenin veljesten elokuvaan pohjautuva Fargo siirtyy eri paikkaan ja aikaan kauden vaihtuessa. Sarjan näyttelijävalinnat ovat erinomaisia ja siirtymä elokuvasta sarjaksi on onnistunut hyvin. Jos nautit vinksahtaneella huumorilla höystetyistä alamaailman seikkailuista, Fargo on sinun sarjasi. Kolmas kausi on parhaillaan käynnissä.

Big Little Lies – huippunimien tähdittämä sarja kuvaa rikkaan yhteisön elämää

Reese Witherspoon, Nicole Kidman ja Alexander Skarsgård. Jos siinä ei ole tarpeeksi syitä Big Little Liesin katsomiselle, Kaliforniaan sijoittuva sarja on myös erittäin hyvin käsikirjoitettu. Hahmot ovat moniulotteisia ja draamaa riittää. Katso tätä, kun haluat todeta, että tavallinen suomalaiselämäsi on oikeastaan ihan mukavaa.

Better Things – yksinhuoltajaäiti kasvattaa lapsiaan rennoin ottein

Better Things on maailman parhaaksi kutsutun stand up -koomikon Louis C.K.:n ja Pamela Adlonin luoma. Yksinhuoltajaäiti ja näyttelijä Sam yrittää selviytyä kiireisestä arjestaan ja kasvattaa lapsistaan kunnollisia aikuisia – ottamatta puuhasta kuitenkaan liikaa stressiä. Pamela Adlon on karismaattinen pääroolissa.

https://www.youtube.com/watch?v=UivyT8nZVx8

Katso nämä sarjat Viaplaysta

The Good Wife – oikeussalidraamaa, jonka keskiöön nousevat ihmissuhteet

Julianna Marguliesin tähdittämä Good Wife alkaa tyypillisenä oikeussalidraamana – paitsi että päähenkilön mies on juuri jäänyt kiinni prostituoiduista ja korruptiosta ja istuu nyt vankilassa. Marguliesin esittämä Alicia joutuu palaamaan kotiäidin roolista takaisin kovaan lakimaailmaan ja selviytymään samalla julkisesta skandaalista. Sarjan käsikirjoituksen taso heittelee, mutta koukuttavat juonikuviot pakottavat katsomaan loppuun saakka.

Mad Men – 60-luvun mainosmaailma tihkuu alkoholia ja sovinismia

Mad Men oli moderni klassikko jo syntyessään. Testosteronin- ja alkoholinhuuruinen 60-luvun mainostoimisto toimii näyttämönä draamalle, jonka pääosaa esittää Jon Hamm. Sarja kuvaa kiinnostavasti aikojen muuttumista, ja saa kiittämään onneaan siitä, ettei ollut newyorkilainen sihteeri 60-lukulaisessa toimistossa.

Outlander – kirjasarjaan perustuvassa sarjassa aikamatkataan 1700-luvulle

Outlander seuraa sairaanhoitaja Claire Randallin tarinaa. Claire on onnellisesti naimisissa vuoden 1945 Englannissa, kun jotain kummallista tapahtuu. Claire löytää itsensä 1700-luvulta, missä hän rakastuukin skottilaiseen soturiin. Katso tämä, kun kaipaat rakkaus- ja pukudraamaa, josta ei puutu jännitystä.

Maria Lang – ruotsalaisetsivä ratkoo rikoksia kesäisissä maisemissa

Maria Langin suosituista dekkareista tehtyjen filmatisointien pääosissa nähdään Ola Rapace ja Tuva Novotny. Sarjan onnistuneesti luodussa 50-luvun maailmassa poltetaan tupakkaa, ajetaan tyylikkäillä autoilla ja pukeudutaan ajan hengen mukaisesti. Kirjallisuuden opiskelija Puck joutuu mukaan erikoisiin tapahtumasarjoihin, joita hän sitten selvittää etsivä Christer Wijkin kanssa. Kesäiset ruotsalaismaisemat vievät ajatukset juhannukseen.

Community – aikuiset palaavat koulun penkille koomisin seurauksin

Alun perin NBC:llä nähty Community on komediasarja, jossa aikuisopiskelijoiden ryhmä aloittaa opiskelut fiktiivisessä Greendalen collegessa. Sarjassa nähdään älykästä – ja ei-niin-älykästä – huumoria, joka ottaa kantaa nykyilmiöihin. Sarjan luoja jätti sarjan kolmannen kauden jälkeen ja sarjan taso putoaakin harmillisesti tämän jälkeen. Myös näyttelijäkaartissa tapahtuu matkan varrella vaihdoksia. Ensimmäiset kaudet ovat kuitenkin katsomisen arvoisia.

+ Katso nämä sarjat Yle Areenasta

Skam – nuortensarja, joka kiinnostaa myös vanhempaa väkeä

Skam on norjalainen nuortensarja, josta on tullut ilmiö ympäri Eurooppaa. Sarjassa käsitellään opiskelua, ystävyyttä, rakkautta ja juhlimista, ja se osoittaa, että uusi sukupolvi on menneitä viisaampi. Hyvin tehty nuortensarja sopii myös vanhempien katsottavaksi – vaikka perheen teinit eivät ehkä jaakaan lempisarjaansa mielellään.

Drunk History – brittikoomikot tarinoivat historian tapahtumia humalassa

Drunk History on opettavainen ja hillittömän hauska sarja. Sarjan idea on siinä, että brittikoomikot kertovat suosikkitarinoitaan historiasta ja nauttivat samalla drinkin jos toisenkin. Jaksojen taso vaihtelee kertojasta toiseen, mutta parhaimmillaan sarja tarjoilee mitä mahtavinta komediaa.

Lue myös:

Ota kantaa: pitääkö tv-sarjat katsoa ajallaan vai saako ne ahmia putkeen netistä?

Kommentoi

Kommentoi juttua: 15 + 2 vinkkiä: Listasimme suoratoistopalveluiden parhaat sarjat – näihin koukutut kesällä!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.