Tarinat

Kierrätyskeskus on hyvän omantunnon tavaratalo

Kierrätyskeskuksesta on tullut suosittu shoppailupaikka. Sinne voi viedä tarpeettomat tavaransa tai tehdä uskomattomia löytöjä. Kaupan päälle saa hyvän mielen.

Myyymäläpäällikkö Jukka Risun mukaan kierrätyskeskuksessa käy yhä enemmän niitä, jotka ostavat lähes kaiken käytettynä. Kestävän kehityksen ideana on karsia turhaa kuluttamista, jotta luonnonvarat säästyvät.

- Etenkin nuorissa on paljon ekoihmisiä. Vanhemmilla ja iäkkäillä kierrätys on ollut tapana iät ja ajat, Jukka Risu sanoo.

Vuonna 1997 avattu, kierrätettyä tavaraa myyvä, lainaava, lahjoittava ja lahjoituksia vastaanottava Lönnrotinkadun kauppa on yksi pääkaupunkiseudun neljästä kierrätyskeskuksesta. Tämä kestävän kehityksen tavaratalo löytyy kerrostalosta Helsingin keskustasta. Espoon Matinkylässä, Helsingin Kyläsaaressa ja Vantaan Tikkurilassa kaupat ovat syrjemmässä.

Yläkerrassa on kodin tarvikkeita: sohvia, tuoleja, pöytiä, hyllyjä, lipastoja, kaappeja, tauluja, kirjoja, mattoja, valaisimia, vanhoja Singereitä, matkamuistoja sun muita hörstentöttejä. Runsaiksi somistetut näyteikkunat houkuttelevat ikkunaostoksille.

Tyypillinen asiakas tekee nopean kierroksen huonekaluosastolla ja kurvaa alakertaan silmäilemään vaatteet, kengät, laukut, hatut ja astiat. Lapsiperheitä kiinnostavat lelut, rattaat ja turvaistuimet.

Ahkera käyminen kannattaa, sillä uutta tulee joka päivä, jopa monta kertaa päivässä. Lahjoituksia saadaan mm. kirpputoreilta, kun myyntiaika on loppunut eivätkä ihmiset halua viedä tavaroita takaisin kotiin. Hyvä kiertää -auto kerää kotitalouksien lahjoittamia pientavaroita pääkaupunkiseudulta. Ajoaikatauluista tiedotetaan paikallislehdissä ja kierrätyskeskuksen nettisivuilla.

Miten sinä kierrätät? Oletko käynyt oman paikkakuntasi kierrätyskeskuksessa?

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kierrätyskeskus on hyvän omantunnon tavaratalo

lauruli

Olisin toivonut juttuun tarkemmat osoitteet kierrätyskeskuksista

Sohvapino

Kaupungeissa olevat kierrätyskeskuset ovat kovin syrjäisellä paikalla näin maaseudulta katsoen. Ei ole pikku piipahduksen takana lähteä 70 km päähän, vaikka olisi oma auto. Jos haluaisi hankkia jotain tai viedä sinne jonkin ylimääräisen isomman tavaran itseltään pois, niin kuljetusongelma tulee vastaan. Kaikilla ei ole pakua, kuorma-autoa tai edes henkilöauton peräkärryä. Ja kierrätyskeskusten kuljetuspalvelut pyörivät vain siinä lähiympäristössä?
Pitäisiköhän tässä kantaa jonain kauniina kesäpäivänä liiat tavarat pihalle ja laittaa oikein vanhan ajan huutokauppa pystyyn? Puffetteineen päivineen.

vakikävijä

Laurulille
Kun klikkaat tekstissä punaisella painettua nimeä LÖNROTINKADUN KAUPPA, aukeaa sivu, josta löytyvät muidenkin myymälöiden osoitteet.

kerkai

Täällä Kuopion suunnalla on Kontin ”tavaratalo”, hieno ja siisti ostospaikka.Se on hyvä vierailukohde vaikka vieraille. Ja samalla voi viedä pussillisen omia poistoja kiertoon.

kotona ja mökillä

Kierrätyskeskuksissa käymme missä ikinä liikumme, ainakin kotimaassa. Mielenkiintoisia kohteita löytyy monesta kaupungista ja maaseudulta myös. Olemme tehneet löytöjäkin. Aivan yllättäviä juttuja siellä voi olla, hyvistä vanhoista pyöristä vaatteisiin. Paikallinen kierrätyskeskus on lisäksi paikkakunnan läpileikkaus, siellä voi vähän katsastaa, että minkälaista porukkaa täällä asustelee.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.