Tarinat

100-vuotiaan Kotilieden juhlakoru on vihdoin täällä! Suunnittelija halusi tuoda riipukseen Kotilieden lukijoiden eläväisyyttä ja lämpöä

Pronssinen Kotipesä-riipus on Kotilieden 100-vuotisjuhlan kaunis juhlakoru, joka kertoo siitä, mitä koti ihmisille merkitsee. Riipuksen voi tilata nyt itselleen.

Ensi vuonna sata vuotta täyttävä Kotiliesi on saanut oman juhlakorunsa. Kotipesä-nimisen riipuksen on lehdelle suunnitellut Kalevala Korun kultaseppämestari Tiina Lahtinen. Lukijat äänestivät Kotipesän suosikikseen ­usean ehdotuksen joukosta.

Pronssista riipusta ideoidessaan Tiina Lahtinen mietti, ­mikä tekee kodista meille kodin: ihmiset, tunteet, elämäntilanteet, askareet, harrastukset, lemmikit ja sisustus.

Koti on ihmisille myös kotipesä, ja pesän ajatuksesta riipus sai pyöreän muotonsa.

”Riipuksessa pyörylät kallistuvat kehällä, koska koti ei ole staattinen vaan elävä paikka.”

Korua tehdessään Tiina Lahtinen ajatteli Kotilieden lukijoita, toimeliaita tekijä­naisia.

”Näen heissä eläväisyyttä ja lämpöä”, Tiina sanoo.

Lue myös: Kotilieden satavuotisjuhlakoru on valittu! Näin lukijaäänestyksen voittanut riipus syntyy Kalevala Korun tehtaalla

Kotilieden juhlavuoden Kotipesä-koru

Kotipesä-riipukseen haluttiin ”vähän bling blingiä”

Koska kyseessä on juhlavuoden koru, suunnittelija halusi pintaan ”vähän bling blingiä” ja päätyi siksi kiillotettuun pronssiin.

Ennen kuin koru on valmis myyntiin, se on vaatinut Kalevala Korun tehtaalla monta työvaihetta ja monen käsityöläisen, kuten valureiden, kultaseppien ja korutyöntekijöiden ammattitaitoa.

Korun käytettävyys on Tiina Lahtiselle erittäin tärkeä asia. Siksi hän testaa suunnittele­miaan koruja aina omalla ja myös jonkun toisen kaulalla. Vasta kun koru on täysin valmis, suunnittelija tietää, tuliko siitä sellainen kuin hän ajatteli.

”Tällä kertaa tuli juuri sellainen”, Tiina Lahtinen hymyilee.

Näin tilaat korun

Kalevala Korun valmistaman Kotipesä-korun voi tilata verkkokaupasta osoitteesta kotiliesikauppa.fi. Korun hinta on 159 €. Toimitukset vain Suomeen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: 100-vuotiaan Kotilieden juhlakoru on vihdoin täällä! Suunnittelija halusi tuoda riipukseen Kotilieden lukijoiden eläväisyyttä ja lämpöä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.