Tarinat

”Kun jäin yksinhuoltajaksi, en olisi pärjännyt ilman naapureitani." Lue, miten hyvä naapuruus parantaa lukijoidemme arkea

Hyvä naapuri on iso apua arjessa ja parhaimmista naapureista voi tulla jopa ystäviä. Lue Kotilieden lukijoiden parhaat tarinat!

Hyvä naapuri ei ole itsestäänselvyys, sillä naapuritarinoista kuulee yleensä vain ne kaikkein kauheimmat. Todellisuudessa naapurit ovat mainettaan parempia.

Kotilieden lukijakyselyyn vastanneista yli puolet piti naapureistaan eikä 74 prosentilla ollut ollut ongelmia naapureidensa kanssa.

Varaudu hymyilemään, sillä tällaisia ovat Kotilieden lukijoiden ihanimmat naapuritarinat:

Hyvä naapuri huolehtii

”Muuttaessamme omakotitalosta kerrostaloon löytyi heti muutama pariskunta johon tutustuimme pihalla. Keskustelut tapahtuvat tavallisesti juuri pihalla tai jossakin yhteisessä tilassa. Kun leskeksi jäätyäni olin muutamia päiviä ollut ’näkymättömissä’, eräs talossamme asuva toinen leskirouva soitti minulle ja kysyi, onko kaikki hyvin.”

”Meillä on kerrostalossa hissiremontti ja naapurin mies ilmoitti, että voin soittaa, jos kassini painaa, niin hän tulee kantamaan ostokseni. Asun 5. kerroksessa.”

hyvä ja avulias naapuri auttaa kantamaan kassit

”Rajanaapurimme oli ihana vanha mies, joka toi esimerkiksi vettä kanisterissa, kun töissä ollessamme vesi oli katkaistu katumme asukkailta. Hän myös piti taloa ja pihaa silmällä, kun olimme lomalla. Ikävä kyllä hän on kuollut jo.”

Apua saa ja annetaan puolin ja toisin

”Meillä on postilaatikot tienvarressa. Olemme sopineet, että ensimmäinen tuo Hesarin kaikille samassa talorivissä.”

”Ennen nostimme naapureiden kanssa perunat porukalla, kiersimme päivässä kolmella tai neljällä eri pellolla. Jokainen tarjosi joko kahvit tai ruokaa, riippuen ajankohdasta, koko konkkaronkalle ja perunat tuli nostettua vauhdilla.”

”Asumme maaseudulla kaukana palveluista. Naapureilta on esimerkiksi aina voinut lainata vaikkapa jotakin ruoanlaitossa tarvittavaa, jos itseltä on sattunut loppumaan. Matkoilla ollessa naapurit ovat hakeneet postin postilaatikosta ja kastelleet kukat, joskus talvilomalla jopa luoneet lumet.”

Naapurien kanssa vaihdetaan kuulumiset

”Elämäni parhaiden naapureiden kanssa lounastettiin ja kahviteltiin yhdessä, pysähdyttiin pihalle vaihtamaan kuulumisia, naisväen kesken käytiin lenkkisaunassa, ja kun muutin toiselle paikkakunnalle, naapurit auttoivat minua muutossa.”

Hyvä naapuri auttaa myös lasten ja lemmikkien hoidossa

”Oli mukavaa, kun lapset olivat ala-asteiässä ja naapurustossa asui paljon samaa ikäluokkaa. Lapsilla oli kavereita samalla tiellä ja he touhusivat porukalla. Kesäisin he kirmailivat pihoilla ja läheisissä leikkipuistoissa ja talvisin lapset pelasivat pelejä ja katselivat elokuvia porukalla.”

naapuruston lapset

”Jäin eron jälkeen yksinhuoltajaksi, enkä olisi pärjännyt ilman naapureitani. Naapurista sain lapsenvahdin tarvittaessa ja joskus tarpeettakin, kun naapurin rouva käski minut pois kotoa piristymään.”

”Ihana naapurini ulkoiluttaa tarvittaessa koiriani.”

”Naapurit ruokkivat kissojamme ja katsovat postin, kun olemme matkoilla. Vastavuoroisesti me toimimme heidän poissa ollessaan. Naapurilla on meidän vara-avaimemme. Mikäli lapset ovat unohtaneet avaimen kotiin, he kipaisevat naapurista hakemassa vara-avaimen. Toisen naapurin lapsi on meillä, kun vanhemmat ovat asioilla.”

”Kun muutin nykyiseen talooni, minut kutsuttiin kylään kahvittelemaan. Kun työssäni jouduin tekemään pitkiä päiviä, naapurini veivät koirani lenkille ja pitivät huolta talostani. Nyt meillä on lehtien kierrätysrinki ja lenkkikaveruus.”

Lue lisää naapuruudesta:

Nappi naapurista saa apua läheltä Naapuri häiriköi ja sopu on koetuksella? Lue lakimiehen neuvot 5 yleisimpään ongelmatilanteeseen Et kai ole ärsyttävä naapuri? Lukijat paljastivat kauheimmat kokemukset Miksi naapurit ärsyttävät?

Kommentoi

Kommentoi juttua: ”Kun jäin yksinhuoltajaksi, en olisi pärjännyt ilman naapureitani." Lue, miten hyvä naapuruus parantaa lukijoidemme arkea

Sinun täytyy kommentoidaksesi.