Tarinat Tilaajille

Kurkikuiskaaja Jouko Alhainen pelastaa kurkia, jotka eivät selviäisi luonnossa: ”Kun tulen kotiin, parven johtaja tulee minua vastaan ja haluaa, että silitän sitä”

Jouko Alhainen on kolmekymmentä vuotta hoitanut ­kotonaan kurkia, jotka eivät olisi selvinneet luonnossa. Linnut ovat opettaneet kurkikuiskaajalle kutsutulle miehelle paljon luottamuksesta ja yhteistyöstä.

”Olen kulkenut metsässä neljävuotiaasta asti, ­aluksi isän perässä, ja siinä imin huomaamattani hänen asenteensa luontoa kohtaan.

Maanviljelijäisäni mietti aina kokonaisvaltaisesti, mikä luonnossa aiheuttaa mitäkin ja halusi ­selvittää ­asiat perin juurin. Kun isän joskus piti kaataa puu, tuntui ­hänestä kuin olisi sahannut omaa jalkaansa. Minusta tuli luonnon suhteen loputtoman utelias.

Luonnosta oppii parhaiten olemalla siellä. Esimerkiksi pari yötä sitten heräsin siihen, että joutsenet poikasineen huusivat hädissään lammella. Nousin ylös ja näin, miten lauma kettuja oli piirittänyt lammen ja yritti ajaa joutsenia rantaan. Päästin suustani niin hyvän suden kutsuhuudon kuin osasin. Ketut häipyivät heti, koska luulivat susien aloittelevan kettujahtia.

Olen tällä tavalla kokeilunhaluinen. Tahdon selvittää, ­kuinka pienellä teolla luonnon tapahtumiin voi vaikuttaa. Käytän tätä hyväkseni myös kurkieni kanssa.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurkikuiskaaja Jouko Alhainen pelastaa kurkia, jotka eivät selviäisi luonnossa: ”Kun tulen kotiin, parven johtaja tulee minua vastaan ja haluaa, että silitän sitä”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.