Tarinat

Onko liian elitististiä valittaa? Toimitus paljastaa omat first world problemsit – samaistutko?

First world problem tarkoittaa arkipäiväistä ongelmaa, joka ärsyttää enemmän tai vähemmän, mutta on loppujen lopuksi melko mitätön. Samaistutko näihin Kotilieden toimituksessa esiintyviin ongelmiin?

Joskus kaamosajan ankeus vetää mielen matalaksi ja kaikki potuttaa. Valittaminen harvoin ratkaisee mitään, mutta joskus se voi saada paremmalle tuulelle. Kokeile vaikka!

Oletko törmännyt maailman mittakaavassa vähäpätöisiin, mutta omaa elämää suuresti hankaloittaviin arkipäivän ongelmiin? Paljasta kommenteissa!

Huonosti istuvat rintaliivit aiheuttavat ongelmia

”Rintaliivin olkaimen putoaminen olkapäältä käsivarrelle on yksi maailman inhottavimmista tunteista. Olkaimen korjaaminen ihmisten ilmoilla tuntuu hieman hassulta, joten olkain täytyy ronkkia paikoilleen katseilta piilossa. Tietysti huonosti istuvien rintaliivien kanssa tulee aina puettua vaate, jonka pääntien on mahdollisimman pieni, jotta fiksaus olisi mahdollisimman hankalaa.”

Nappikuulokkeet putoavat korvista

”Itseäni ärsyttää erittäin paljon se, että nappikuulokkeet eivät ikinä pysy korvissa. Äänikirjan tai musiikin kuuntelu keskeytyy toistuvasti, kun kuulokkeita joutuu survomaan korviin minuutin välein ja pahimmassa tapauksessa piuhat tippuvat kävellessä maahan.”

Avaimet ovat aina väärässä paikassa

”Avaimet ovat aina kassin pohjalla tai sitten kassi on niin täysi että käteen sattuu, kun yrittää vetää ulos avainnippuaan. Ja jos on vielä menossa roskakatokselle käsissä biojäte, kartonkijäte ja muovijäte niin siinä on taitelemista! Pitäisi ostaa kassi jossa on juuri sopivan kokoinen avainlokero ja muistaa laittaa avaimet oikean puoleiseen taskuun, kun vie roskat.”

Kylpyveden lämpötila on vaikea saada sopivaksi

”Kylpyvesi on niin mahdotonta saada juuri oikean lämpöiseksi. Ja jos kerran onnistuu, se haalenee hetkessä taas väärään lämpöön.”

Vierasperäiset sanat ristikossa raivostuttavat

”Täytän paljon ristikoita. Säännöllisen satunnaisesti ristikoissa putkahtelee esiin vieraskielisiä sanoja, kuten pie tai team, joita vastustan periaatteesta. Vain suomenkielisiä sanoja suomenkieliseen ristikkoon, kiitos.”

Maksamakkaran pakkaus ei toimi

”Ihan silmittömästi riepoo se, että parhaimmalta maistuva maksamakkara on pakattu sellaiseen löperöön kondominkaltaiseen muovipötkylään, mistä sitä on mahdotonta ottaa käyttöön.  Jos maksamakkaraa kaivaa veitsellä paketista, makkaran huvetessa joutuu ronkkimaan niin syvältä, että kädet sotkeentuvat. Jos taas puristaa maksamakkaraa tuubin peräpäästä eteenpäin, makkara hajoaa ja möhjääntyy.”

Madaltamattomat tienreunat vaikeuttavat pyöräilyä

”Poljet pyörällä mukavaa vauhtia ja olet päässyt hyvään rullausvireeseen, kunnes eteen tulee suojatie ja joudut jarruttamaan vauhdin nollille, sillä olemattomasti madallettu/liian korkea tienreuna rikkoisi renkaan yhtään mateluvauhtia suuremmassa nopeudessa. Helsingin ydinkeskustan epäloogisista pyöräteistä ei kannata edes aloittaa.”

Tietyn kirosanan käyttö ärsyttää

”Käytän paljon Helsingin julkista liikennettä, ja vanhat korvani ovat väsyneet kuuntelemaan v-alkuista välimerkinomaista kirosanaa. Aika tasa-arvo pohjalta sitä käytetään, mutta eniten rassaavat pienet kaljapullon kokoiset pojanklopit, jotka luulevat olevansa koviakin hemmoja veetuillessaan.”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Onko liian elitististiä valittaa? Toimitus paljastaa omat first world problemsit – samaistutko?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.