Tarinat Tilaajille

Susanna ja Mikael päättivät laittaa paikat kuntoon – Putkisalon lammastilasta tuli kiinnostava matkailukohde

Päätös sukutilan jatkamisesta tarkoitti Mikaelille ja Susannalle luopumista urasta ja tutusta kaupunkielämästä. Saman tien savolaisella lammastilalla alkoivat rönsyillä uudet ideat.

Kello lähestyy aamukolmea, kun Mikael Westerstråhle kömpii sänkyyn Susanna Nuutisen viereen ja asettaa herätyskellon soimaan parin tunnin päästä. Silloin on Susannan vuoro suunnata lampolaan ja jatkaa siitä, ­mihin Mikael on yöllä jäänyt.

Meneillään on karitsointi Putkisalon lammastilalla Rantasalmella. Mikael ja Susanna auttavat maailmaan yli 400 karitsaa vuo­dessa. Ennen kuin karitsat myydään lihaksi ja jalostuskäyttöön, tilalla voi olla yhtä aikaa jopa 600 lammasta.

”Karitsointi on ainoa asia, jonka voi aikatauluttaa tarkasti. Muuten täällä ei koskaan tiedä, mitä päivän aikana tapahtuu. Tiedän vain sen, että aamulla herään ja illalla menen nukkumaan”, Susanna naurahtaa.

Susanna Nuutinen paimentaa lampaita Leya-koiran kanssa.
Susanna Nuutinen paimentaa lampaita Leya-koiran kanssa. Putkisalossa syntyy vuosittain noin 500 karitsaa. Karitsoinnin ajaksi, kolme kertaa vuodessa neljäksi viikoksi kerrallaan, kalenteri tyhjennetään kaikesta muusta.  Auttamassa on onneksi myös sukulaisia ja tuttavia. © Riikka Hurri

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Susanna ja Mikael päättivät laittaa paikat kuntoon – Putkisalon lammastilasta tuli kiinnostava matkailukohde

Sinun täytyy kommentoidaksesi.