Tarinat Tilaajille

Riitta, 80, ja Katriina, 77, halusivat selvittää lapsuutensa salaisuudet – vanhemmista paljastui asioita, joita oli vaikea uskoa todeksi

Ailahtelevan äidin kanssa kasvaneet siskokset halusivat tietää, miksi vanhemmat olivat eronneet ja miksi äiti käyttäytyi niin kuin käyttäytyi. Perheen historian tutkiminen paljasti Riitta Kuoppamäelle ja Katriina Silvennoiselle asioita, joita oli vaikea uskoa todeksi.

Äidin pehmeä kylki lämmitti, kun tyttäret köllöttelivät hänen kainalossaan. Tuntui vieno konjakin tuoksu, kun äiti kertoi hauskoja tarinoita lapsuudestaan. Ne hetket ovat Riitta Kuoppamäen, 80, ja Katriina Silvennoisen, 77, muistoissa hyviä.

Silti hetkiin liittyi myös toinen tunne, kauhu. Äiti pelotteli tyttöjä heidän isällään. Isä oli syypää äidin ahdinkoon ja sairauksiin, ja isä saattaisi tulla heidän luokseen väkisin, vaikka oven läpi. Onneksi tytöt saivat olla äidin kanssa. Suojassa.

Äiti kuoli sydänkohtauk­seen viisikymppisenä, ja tyttäret elivät omaa elämäänsä. Riitasta tuli arkkitehti ja tutkija, Katriinasta kemisti ja johdon konsultti. He löysivät puolisot ja saivat lapsia ja lapsenlapsia. Vuodet vaihtuivat, mutta oudot muistot ja samat kysymykset painoivat molempien mieltä. Miksi vanhemmat olivat eronneet? Mitä vikaa isässä loppujen lopuksi oli ollut?

Vuonna 2012 Riitta ja Katriina vertailivat hämmentyneinä muistikuviaan lapsuudesta, välähdyksiä pelottavista tilanteista ja asumisesta jossakin muual­la kuin lapsuudenkodissa.

He päättivät selvittää perheensä historian.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.