Tarinat

Oletko todellinen euroviisufani? Testaa, kuinka hyvin tunnet viisuhistorian!

Muistatko, kuka edusti Suomea ensimmäisissä Euroviisuissa? Tiedätkö, mikä maa on saanut esiintymiskiellon viisuhistorian aikana? Selvitä Kotilieden testillä, oletko todellinen viisufani!

Euroviisut ovat kohta taas täällä! Viisuhuumaan voi virittäytyä vaikka muistelemalla menneitä ja testaamalla, kuinka hyvin viisutietämys on hallussa!

Lue myös: Tipi-tii, Hengaillaan, Bye Bye Baby… Näistä suomihiteistä tuli euroviisuklassikoita – katso hilpeät videot

Testaa, miten hyvin Euroviisut on muistissasi

Euroviisu-testin oikeat vastaukset

 1. Ensimmäisiin Euroviisuihin osallistuivat Alankomaat, Sveitsi, Belgia, Saksa, Ranska, Italia – ja Luxemburg.
 2. Suomea edusti Laila Kinnunen kappaleella ”Valoa ikkunassa”. Hän sijoittui kuudestatoista kilpailijasta kymmenenneksi.
 3. Lavalla saa olla enintään 6 esiintyjää. Kilpailijoiden pitää täyttää 16 vuotta ennen finaaliesitystä. Esiintyjien kansalaisuus voi olla mikä tahansa.
 4. Euroviisukappale ei saa sisältää kirosanoja, poliittisia sisältöjä, tuotteiden nimiä tai seksismiä. Kappale saa olla korkeintaan kolme minuuttia pitkä, sen saa esittää millä kielellä tahansa ja tekijöiden alkuperämaalla ei ole väliä.
 5. Neuvostoliitto ei ole koskaan osallistunut Euroviisuihin. Marokko osallistui viisuihin vuonna 1980. Jugoslavia osallistui kilpailuun ennen hajoamistaan 27 kertaa. Australia puolestaan osallistui kisoihin ensimmäisen kerran 2015 viisujen juhlavuoden kunniaksi. Seuraavana vuonna Australialle kuitenkin myönnettiin pysyvä osallistumisoikeus.
 6. Libanon laitettiin osallistumiskieltoon vuosiksi 2006–2009, koska se kieltäytyi näyttämästä Israelin euroviisuesitystä televisiossa. Euroviisujen sääntöjen mukaan kaikki semifinaali- ja finaaliesitykset on esitettävä televisiossa kokonaan. Vuonna 2013 epäiltiin, että jonkin maan televisioyhtiö olisi maksanut voittoäänistä. Netissä liikkui video, jolla kaksi azerbadzanilaista yritti ostaa ääniä liettualaisilta. Maata ei kuitenkaan asetettu osallistumiskieltoon, sillä vasta tapahtuneen jälkeen sääntöjä muutettiin. Nykyään vilpistä rapsahtaa kolmen vuoden osallistumiskielto. San Marinon vuoden 2012 edustuskappale kertoi Facebookista. Sanoituksia jouduttiin muuttamaan, koska viisukappaleet eivät saa sisältää mainintoja brändeistä tai tuotemerkeistä.
 7. Annie Lennox ei ole koskaan osallistunut Euroviisuihin.
 8. Ruotsi on voittanut viisut kuudesti. Eniten voittoja on Irlannilla, joka on voittanut viisut peräti seitsemän kertaa.
 9. Mamba ei ole koskaan osallistunut euroviisukarsintoihin. Nightwish ja Ultra Bra osallistuivat karsintoihin vuonna 2000 ja Lovex vuonna 2007.
 10. Suomi on sijoittunut viisuissa viimeiseksi 10 kertaa.
 11. Saara Aallon viisukappaleen nimi on Monsters.

Juttua täydennetty 6.5.2021: Lisätty oikeat vastaukset jutun loppuun.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Oletko todellinen euroviisufani? Testaa, kuinka hyvin tunnet viisuhistorian!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.