Tarinat

Tuotko eväät töihin? Et voi olla törmäämättä näihin 6 asiaan

Mitä yhteistä on suurtalouskokilla, rutiineilla ja annoshäpeällä? Ne ja kolme muuta asiaa ovat tuttuja jokaiselle, joka joskus on tuonut eväät työpaikalle.

Tuot työpaikalle eväät sitten säästösyistä tai ruokavalion tai makumieltymyksien takia, nämä kuusi asiaa ovat väistämätön osa jokaisen työpaikkaevästäjän arkea.

1. Mitä tällä viikolla syötäisiin?

Ruokaohjeiden selaaminen voisi olla päivätyösi, kun suunnittelet ruokalistoja sekä perheellesi että itsellesi, kotiin ja töihin. Viimeistään viikonloppuna padat ja kattilat porisevat taukoamatta ja keittiösi alkaa muistuttaa suurkeittiötä. Ruokaa on valmistettava joko niin paljon, että sitä jää yli evääksi tai jos olet hifistelijä, teet omat annokset töihin.

via GIPHY

Hyvä puoli ruoanlaittamisessa on se, että jos nykyinen työsi alkaa pänniä, voit aina harkita uraa suurtalouskokkina.

2. Noudatat rutiineja huomaamattasi

Aivot toimivat mielellään autopilotilla. Kenties siksi tykästymme rutiineihin, sillä rutiinien noudattaminen vaatii vähän ponnistelua. Ei ole siis ihme, että syöt aina suurin piirtein samaan aikaan, haluat kasata annoksesi tietylle lautaselle, istua samassa paikassa ja lukea tiettyä lehteä.

Koska olet työpaikalle etkä lastentarhassa, et kehtaa kuitenkaan nimetä lautasta ja paikkaa omiksesi. Onkin olemassa riski, että lautasesi on jo käytössä tai joku istuu paikallasi, kun menet lounaalle. Mutta voi sitä sisäistä riemua, jos ne ovat vapaana.

3. Ruuhka-aika koskee myös evästäjää

Työpaikkaruokalan jonot eivät ole mitään verrattuna siihen, jos useampi kuin yksi ihminen on samaan aikaan lounastamassa taukotilassa omien eväidensä kanssa. Mikroon tarvittaisiin vuoronumerot ja oman tilan saaminen pieneltä ja täynnä olevalta pöydältä vaatii millintarkkaa sijoittelua.

4. Saat mielihyvää säästämisestä

via GIPHY

Et malta olla myhäilemättä, kun lasket mielessäsi päivän, viikon, kuukauden ja jopa vuoden aikana säästämiäsi rahoja, jotka syntyvät, kun kierrät lounasravintolat kaukaa.

5. Annoskateus on tuttu juttu

Kanssalounastajan pieteetillä valmistama, joka blogissa kiertävä hittiruoka saa tuoksullaan ja ulkonäöllään veden kielelle myös sinulta. Harmi vaan, että joudut lusikoimaan omaan suuhusi kolme päivää vanhaa vetistä sosekeittoa. Huomenna skarppaat ja valmistat jotain hyvää!

6. Vai vaivaako sinua sittenkin annoshäpeä?

via GIPHY

Okei, eilen olikin vähän kiire, etkä jaksanutkaan kokata. Tänään ei auta muu kuin turvautuminen kaupan eineksiin – taas kerran. Yrität piilotella annostasi samalla, kun työkaveri kaivaa kassistaan jotain itse tehtyä herkkua. Ei kai kukaan huomaa, että olet ostanut ja syönyt samaa einestä jo useamman päivän peräkkäin?

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuotko eväät töihin? Et voi olla törmäämättä näihin 6 asiaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.