Ruoka

Testasimme kananmunat: yksittäispakattu sinkkumuna vastaan itse keitetty – ruusuja helppoudesta, risuja turhasta muovinkäytöstä

Suomalainen munatalo iski välipalamarkkinoille yksittäispakatulla keitetyllä munalla. Toimitus innostui testaamaan uutuuden.

Uusia välipalatuotteita ilmestyy kauppojen hyllyille tuon tuosta. Suomalaiset syövät välipaloja yhä enemmän ja ihmiset haluavat helppokäyttöisiä tuotteita. Kuluttajan valinnoista välipalamarkkinoilla kilpaillaan erilaisilla patukoilla ja juomilla, vanukkailla, kekseillä, valmiiksi paistetuilla munakkailla ja uusimpana tulokkaana välipalavaihtoehtona kauppojen kylmähyllyille on tullut valmiiksi keitetty vapaan kanan muna.

”Sinkkumuna on Euroopan markkinoilta tuttu välipalatuote. Pakkaus on helposti avattava ja sen voi napata kaupasta mukaan joko sellaiseksi nautittavaksi, salaattiin tai lisäksi muihin ruoka-annoksiin tuomaan hyviä ravintoarvoja. Kyseessä on aito kananmuna, joka on vain valmiiksi keitetty ja kuorittu täällä Laitilassa,” Munaxin toimitusjohtaja Janne Torikka perustelee Munax Sinkun tiedotteessa.

Kananmuna on yksi terveellisimmistä raaka-aineista kokoonsa nähden sekä ravintosisällöltään erittäin monipuolinen. Yksi kananmuna painaa keskimäärin 60 grammaa, ilman kuoria 55 grammaa. Keltuaisen osuus munan painosta on noin 30 %, valkuaisen 60 % ja kuoren 10 %.

Valkuainen sisältää pääosin proteiinia, vettä ja joitain kivennäisaineita. Keltuaisessa on rasvaa, kaikkia rasvaliukoisia vitamiineja, kivennäisaineita ja proteiinia. Siinä ei ole lisäaineita ja se sisältää lähes kaikkia vitamiineja paitsi C-vitamiinia. Kananmuna on lisäksi eläinperäisistä proteiineista vähiten ympäristöä kuormittava sekä hiilijalanjäljeltään pienin.

Näin maistelimme kananmunat

Toimitus sai maistettavakseen pakkauksestaan poistetun sinkkumunan sekä itse keitetyn vapaan kananmunan, joka oli jäähdytetty jääkaapissa saman lämpötilaan sinkun kanssa. Testaajat eivät tienneet kumpi muna oli itse keitetty ja kumpi sinkkumuna.

Sinkkumuna paljastui jokaiselle testaajalle nopeasti ulkonäkönsä puolesta. Sen pakkauksen painamat rypyt näkyivät selvästi munan pinnalla, mutta makuun se ei vaikuttanut.

Plussaa

Miinusta

Kananmunapaketti ei sisällä säilöntäaineita. Tuote on pakattu suojakaasuun ja se on valmiiksi keitetty ja kuorittu vapaan kanan kananmuna. Pakkaustavasta johtuen se säilyy valmistuksesta kuukauden. Valmistaja kertoo Sinkkua löytyvän hyvin K-ryhmän ja S-ryhmän kaupoista. Munax Sinkun hinta on noin 0,59-0,70 euroa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Testasimme kananmunat: yksittäispakattu sinkkumuna vastaan itse keitetty – ruusuja helppoudesta, risuja turhasta muovinkäytöstä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.