Ihmiset

Jari Sillanpää avoimena Seurassa: ”Jos olisin antanut huumeille koko käden, minua ei ehkä enää olisi”

Jari Sillanpää on viimeisen viiden vuoden aikana jäänyt kiinni huumausaineista ja saanut syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Uudessa Seurassa Sillanpää kertoo ensimmäistä kertaa, millaisia ajatuksia ja tunteita on käynyt viime vuosien aikana läpi valintojensa takia.

Tangokuninkuus, päärooli musikaalissa, voitto kansainvälisessä laulukilpailussa ja lukuisia lava- ja festivaaliesiintymisiä ja konserttikiertueita. Näistä asioista laulaja Jari Sillanpää tunnettiin suunnilleen 2010-luvun puoliväliin asti.

Sitten lehtiin ilmestyi toisenlaisia otsikoita. Sillanpää jäi kiinni kahteen otteeseen huumausaineista ja sai tuomion sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Syyte lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä hylättiin. 

Nyt Sillanpää kertoo Seurassa, millaisten ajatusten ja tunteiden äärelle tehdyt valinnat ovat hänet johtaneet. Hän kertoo tunteneensa tapahtumien, oikeudenkäyntien ja niihin liittyvän uutisoinnin keskellä musertavaa häpeää ja ihmispelkoa.

”Pahimpien päivien aikana käperryin sikiöasentoon kotona ja voin todella huonosti. Näin itseni makaamassa aivan kuin kaivon reunalla. Katsoin alas mustuuteen ja ajattelin, että jos menen tuonne, sieltä voi olla jopa mahdotonta päästä ylös. Se oli elämäni pelottavin mielikuva”, Sillanpää kertoo Seurassa.

Kolme vuotta sitten Sillanpää muutti Helsingistä Vihtiin taloon, joka oli ennen hänen vapaa-ajan kotinsa. Pandemia-aika on vähentänyt keikkoja ja antanut aikaa ajatella.

”Olen pääsemässä vaikeiden vuosien yli. Elämänilo, nauru ja herkkyys ovat palaamassa.”

Jari Sillanpää myöntää käyttäneensä huumeita

Jari Sillanpää myöntää Seurassa, että hän käytti huumeita vuosina 2014–2018. Hän kokeili niitä ensimmäistä kertaa Thaimaassa, kun oli eronnut pitkäaikaisesta kumppanistaan.

Tänä päivänä Sillanpää ei koe huumeiden antavan hänelle mitään. Hän ei lupaa, etteikö käyttäisi huumeita enää koskaan. Hän kuitenkin tietää, mitä huumeenkäyttö on, eikä se häntä houkuttele.

”Pitkässä juoksussa huumeet ovat ehdottomasti väärä valinta, sillä ne vievät turmioon. Jos olisin antanut niille koko käden, minua ei ehkä enää olisi tai olisin rapakunnossa. Nouseminen voisi olla vaikeaa, ellei mahdotonta. Siksi lopetinkin”, Sillanpää sanoo Seurassa.

Sillanpää myöntää myös kuvanneensa sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaa materiaalia kännykällään vuonna 2017. Hän kertoo osallistuneensa ”huumepäissään” kotonaan tietokoneella Zoom-sovelluksen kautta homomiesten verkkotapaamiseen. Yksi osallistujista näytti tapaamisessa videon, jossa aikuinen mies on sukupuoliyhteydessä pienen lapsen kanssa.

”Pelästyin, koska huumeisilla aivoillani kuvittelin sen tallentuvan tietokoneelleni. Päätin kuvata muka todisteen, joka kertoo, miten se sinne on päätynyt”, Sillanpää kertoo Seurassa.

Sillanpää sanoo Seurassa, että hänestä tuntuu kauhealta, että jotkut ovat tapahtuman seurauksena ajatelleet hänen olevan seksuaalisesti kiinnostunut lapsista.

”Lapset edustavat minulle iloa, rehellisyyttä ja puhtautta. Olen aina sanonut rakastavani lapsia. On surullista, jos en enää voi sanoa niin ilman, että se yhdistetään johonkin sairaaseen. Tuomitsen kaikenlaisen pakottamisen aikuistenkin keskuudessa. Sellainen on hyvin kaukana minusta.”

Lue myös Seuran juttu: Jari Sillanpää nousi synkistä vesistä vuosien jälkeen – ”Ehkä minulle julkisuuteen palaaminen on tapa voittaa omia pelkojani”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jari Sillanpää avoimena Seurassa: ”Jos olisin antanut huumeille koko käden, minua ei ehkä enää olisi”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.