Ihmiset Tilaajille

Kati Tervo kirjoitti rehellisesti 70-luvusta: ”Nuoruus on kuulemma joillekin kultainen mutta ei minulle”

Kotiliesi Klubin toukokuun kirjana on Kati Tervon omaelämäkerrallinen romaani Tyttö, joka olin. Tarinassa sukelletaan 1970-luvun kiihkeisiin vuosiin, joissa herkkä tyttö rimpuili irti lapsuudenkodistaan ja koki asioita ensi kertaa.

Kati Tervo on kirjoittanut tähän asti henkilökohtaisimman romaaninsa nimeltään Tyttö, joka olin (Otava): Pilvitörttöilyn jälkeen, alkusyksystä 1970, en pystynyt katsomaan äitiä silmiin. Väistelimme toisiamme. Ei ollut yhteistä kieltä eikä yhteyttä. Vanhemmat otaksuivat, että Tapiolassa puuhattiin vallankumousta heitä vastaan. Kun minulla meni huonosti, ei syy voinut olla peräisin kotoa. Käänsimme selän toisillemme. Se oli risteys, mistä oli kuljettava yksin ja eri suuntaan. Äiti ei enää koskaan pitäisi minua kädestä.

Kirja kertoo espoolaistytön identiteetin etsinnästä, taiteellisesta heräämisestä sekä lapsuudenperheestä irti rimpuilusta. Tyttö elää nuoruuttaan 1970-luvulla kiihkeine festivaaleineen ja huumekokeiluineen, Vanhan kuppilassa notkumisineen ja Neuvostoliiton reissuineen. Aikalaisten on helppo samaistua romaanin käsin kosketeltaviin tunnelmiin, tapahtumiin sekä herkän tytön kasvukertomukseen.

Lue myös: Kati Tervo ja tyhjenevä pesä: ”Olen pidätellyt itkua”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kati Tervo kirjoitti rehellisesti 70-luvusta: ”Nuoruus on kuulemma joillekin kultainen mutta ei minulle”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.