Netflix-elokuvat: Nämä 10 leffaa kannattaa katsoa juuri nyt

Netflix-elokuvat hurmaavat paitsi määrällään myös laadullaan. Mitä suoratoistopalvelusta kannattaa laittaa katselulistalle nyt?

Suoratoistopalvelu Netflix voi saada pään pyörälle, jos leffailtaa viettäessä ei tiedä, mitä etsii. Mitkä Netflix-elokuvat ovat katselun arvoisia? Kokosimme yhteen kymmenen huippuelokuvaa, jotka ovat viime aikoina lisätty myös suoratoistopalveluun. Kaiva popcornit esiin!

Lue lisää: 10 leffavinkkiä: Nämä huippuelokuvat viihdyttävät kesälomalla

1. Netflix-elokuvat: Marriage Story (2019)

Niin kriitikoiden kuin katsojien ylistämä kuuden Oscarin ehdokas Marriage Story on koskettava kuvaus siitä, miten avioliiton hajotessa perhe voi pysyä kasassa. Avioerodraaman keskellä elokuva onnistuu hymyilyttämään arkisella huumorilla ja lämpimällä tilannekomiikalla. Noah Baumbachin ohjaaman teoksen pääosissa nähdään Scarlett Johansson, Adam Driver ja Laura Dern.

2. The Irishman (2019)

Kymmenen Oscar-ehdokkuutta kahminut The Irishman on ehkäpä vuoden 2019 paras elokuva. Martin Scorsesen mestariteos tarjoaa katsauksen järjestäytyneen rikollisuuden ytimeen sodanjälkeisessä Amerikassa. Keskiössä on yksi Yhdysvaltojen historian suurimmista mysteereistä, ammattiyhdistysjohtaja Jimmy Hoffan katoaminen. Pääosissa nähdään kova kolmikko: Robert De Niro, Al Pacino ja Joe Pesci.

3. The Two Popes (2019)

The Two Popes on kuvaus siitä, kuinka kaksi ideologioiltaan vastakkaista henkilö löytävät keskusteluyhteyden. Elokuva kuvaa tapahtumia ennen paavi Benedictuksen historiallista päätöstä luopua virastaan. Paavin ero oli ensimmäinen 600-vuoteen. Raskaan aiheen keskellä kukkii myös huumori, mikä tekee elokuvasta yhden ehdottoman Netflix-suosikin.

4. The Mule (2018)

Clint Eastwoodin elokuva The Mule kertoo tarinan kahdeksankymppisestä miehestä, joka päätyy rahahuolien ja katumuksen ajamana huumekartellin salakuljettajaksi. Tarina on tosi – vuonna 2011 Yhdysvaltojen liittovaltion huumerikoksia tutkivan viraston DEA:n agentti pidätti 87-vuotiaan Leo Sharpin. Tapahtuneesta kirjoitettiin New York Times -lehteen laaja artikkeli, joka toimii nyt pohjana Eastwoodin elokuvalle.

5. Lady Bird (2017)

Vaikka elokuvassa onkin kaikki kliseisen teinileffan ainekset, Lady Bird onnistuu olemaan raikas kasvukertomus. Elokuvassa 17-vuotias Christine haaveilee pääsystä pois kotikaupungistaan Sacramentosta. Elokuvaa tähdittävät Saoirse Ronan ja Laurie Metcalf.

Lue lisää: Huijaa itsesi asiantuntijaksi: Elokuvat

6. Dolemite Is My Name (2019)

Eddie Murphy palaa juurilleen näytelleessään härskin Dolemite Is My Name -komedian pääosassa Rudy Ray Moorea. Tosielämässä vuonna 2008 kuollut Moore voidaan mieltää räpin pioneeriksi. Musiikin lisäksi mies tuli tunnetuksi stand up -komiikastaan ja rohkeista elokuvistaan. Huumorin lisäksi Dolemite Is My Name tarjoaa yllättävän laadukasta viihdettä myös draaman ystäville.

7. The Ballad of Buster Scruggs (2018)

Coenin veljesten länkkäri The Ballad of Buster Scruggs kertoo kuusi eri tarinaa, jotka kaikki sijoittuvat 1800-luvun Yhdysvaltoihin. Samanaikaisesti synkkä, hauska ja visuaalinen elokuva tuo kotisohvalle tarinoita absurdista koskettavaan. Tarina jää mieleen vielä katselun jälkeenkin.

8. Call Me By Your Name (2017)

Lukuisia arvostettuja elokuvapalkintoja kahminut Call Me By Your Name kuvaa 17-vuotiaan Elion ja 25-vuotiaan Oliverin herkän rakkaustarinan Pohjois-Italian huikeissa maisemissa. Klassisella musiikilla rikastettu elokuva ihastuttaa verkkaisella tahdillaan ja syvällisillä pohdinnoillaan elokuvafanien lisäksi myös muita korkeakulttuurin ystäviä.

9. Roma (2018)

Oscareilla, Golden Globeilla ja Kultaisella leijonalla palkittu Roma on Alfonso Cuarónin ohjaama ja käsikirjoittama loistoteos, joka perustuu Cuarónin omiin nuoruudenkokemuksiin. Meksikoon sijoittuvan elokuvan keskiössä on nuori kotiapulainen Cleo. Cuarón maalaa kauniin kuvauksen perhe-elämän haasteista ja yhteiskunnallisesta hierarkiasta 70-luvulla.

10. Suosituimmat Netflix-elokuvat: Bird Box (2018)

Näkymätön voima on ajanut suurimman osan ihmisistä joukkoitsemurhaan. Eloonjääneet kulkevat ulkomaailmassa silmät peitettyinä. Vaikka Sandra Bullockin tähdittämä yhdysvaltalainen jännäri Bird Box ei saanutkaan ilmestyessään kriitikoilta kovinkaan ihastunutta vastaanottoa, se ei Netflixiä haitannut. Bird Box on nimittäin Netflixin vuoden 2019 katsotuin elokuva.

Lähteet: IMDB, Episodi

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Netflix-elokuvat: Nämä 10 leffaa kannattaa katsoa juuri nyt

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X