Kulttuuri

New Yorkin kuusi parasta nähtävyyttä lasten kanssa

Onko perheloma New Yorkissa unelmasi? Suosi näitä nähtävyyksiä ja aktiviteetteja lasten kanssa.

Lapsiperheille New Yorkissa riittää nähtävää ja koettavaa. Viikonmittaisella syyslomalla näistä nähtävyyksistä ja aktiviteeteista pitivät myös 5-vuotias tyttäreni ja tokaluokkalaisen poikani.  Kun suunnittelet reissua Yhdysvaltoihin, lue myös juttu, mitä kannattaa huomoida ennen perhelomalle lähtöä.

1. Päivä Central Parkissa

Pilvenpiirtäjien keskellä aukeava New Yorkin keskuspuisto Central Park oli ihastuttava kokemus. Leikkipuistot, sympaattinen ja pienehkö eläintarha sekä puistossa oleva hevoskaruselli olivat erityisesti lastemme mieleen.

2. Top of The Rockin näkymät

Rockefeller Centerin Top of the rock -näköalatasanteet olivat hitti koko perheen mielestä. Jo pelkkä hissimatka valtavan pilvenpiirtäjän huipulle kutitti mahanpohjasta ja perillä näkymät New Yorkin ylle lumosivat.

3. Urheilutapahtumat

Urheilutapahtumiin meno on lapsen kanssa helppoa ja turvallista. Mieheni ja poikani kävivät viikon aikana katsomassa kaksi NHL-jääkiekko-ottelua.

He menivät Madison Square Gardenin hallille ajoissa seuraamassa joukkueen lämmittelyä, kun pelaajat heittelivät kiekkoja katsomoon yleisölle matkamuistoiksi. Poikani onnistui nappaamaan yhden ja ilo oli suunnaton.

4. Brooklyn Bridge

Manhattanin ja Brooklynin yhdistävä legendaarinen Brooklyn Bridge tarjoaa huikeat näkymät. Silta on helposti käveltävä ja se on noin 1,8 kilometriä pitkä. Ihmisiä on usein paljon räpsimässä selfieitä ja sillalla pitää varoa pyöräilijöille tarkoitettua kaistaa, jossa ajetaan välillä lujaakin.

 

5. Staten Island Ferry ja Vapaudenpatsas

Vapaudenpatsaan ja Manhattanin ihailuun veden ääreltä soveltuu oivallisesti ilmainen Staten Island Ferry -lautta, joka lähtee aivan Manhattanin eteläpäästä.

Lauttamatka kestää 25 minuuttia suuntaansa ja pääset halutessasi paluumatkalle heti takaisin Staten Islandin satamasta.

Maisemien töllöttely sisätiloista paatin ikkunoiden takaa on mukavaa viileämmälläkin säällä.

 

6. American Museum of Natural History

Manhattanin Upper West Siden alueella sijaitseva valtava luonnontieteellinen museo, American Museum of Naturan History, hurmaa lapset. Museon ikuiset vetonaulat, dinosaurusten fossiilit, ovat kova juttu myös aikuisille. Erityisesti valtava Tyrannosaurus Rexin pää teki vaikutuksen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: New Yorkin kuusi parasta nähtävyyttä lasten kanssa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.