Olli Lindholm kokkasi, kuntoili ja paransi maailmaa – näin Olli kertoi arjestaan Kotiliedelle 11 vuotta sitten

Edesmennyt rockmuusikko Olli Lindholm rakasti ruoanlaittoa ja kuntoilua. Lue Kotilieden 11 vuotta sitten julkaistu Tänään kotona -juttu, jossa Olli Lindholm kertoi arjestaan, perheestään ja tulevaisuuden haaveistaan.

Olli Lindholm kuoli sairauskohtaukseen helmikuun 11. ja 12. välisenä yönä 2019, kertovat iltapäivälehdet. Näin rakastettu muusikko ja Yö-yhtyeen solisti kertoi Kotiliedelle arjestaan vuonna 2008:

”Kun heräsin, kävelin unenpöpperössä hakemaan postilaatikosta lehden ja keitin kahvia. Herään yleensä seitsemän hujakoilla varttia ennen muuta perhettä. Aamuuni kuuluu usein myös kuntosalilla käynti. Jos illalla on esiintyminen, käyn iltapäivällä uimassa ja saunassa. Sen päälle nukun tunnin ennen keikkamatkalle lähtöä.

Lue myös: Tiesitkö nämä 5 asiaa Matti Nykäsestä?

Aloitin uinnin puolitoista vuotta sitten, kun radiologini ehdotti sitä akillesjännevaivoihini. Kylmä vesi auttaa ääreisverenkiertoon ja nukkuminen sen päälle virkistää olon.

Yö-yhtyeellä on yli 90 keikkaa vuodessa. Sen lisäksi esiinnyn pianisti Mikko Kangasjärven kanssa esimerkiksi häissä ja yritystilaisuuksissa. Työni hyvä puoli on sen monipuolisuus. Työ pysyy mielekkäänä, kun esiintymiset ovat erilaisia konserteista perhejuhliin.

Olli Lindholm, arkistojuttu

Kotiliesi haastatteli Olli Lindholmia vuonna 2008, kun hänet oli palkittu Iskelmä-Finlandialla.

Iskelmä-Finlandian saamisen jälkeen lauloin kappaleen Rakkaus on sinivalkoinen ja kun katsoin sen jälkeen puhelinta, olin saanut 200 onnitteluviestiä. Seuraavana päivänä ajoin Sotkamoon keikalle. Huoltoasemallakin satoi onnitteluja ja kaikki tuntuivat tietävän voitostani.”

Olli viihtyi kotona pianon vieressä

”Lempipaikkani kotona on pianon vieressä takkasyvennyksen luona, jossa on kaksi tuolia. Toisinaan saatan nukahtaa siihen jalat pianotuolilla. Lauluni syntyvät pianon ääressä, usein kitara sylissä. Työstän juuri uusia biisejä, koska aloitamme levyn tekemisen syyskuussa.

Koti merkitsee minulle paikkaa, jossa ei tarvitse olla esiintyvä tähti, vaan tavallinen Olli, joka kulkee verkkareissa ja t-paidassa. Tytär sanoo minua isäksi, poika äijäksi. Olen ottanut pojan usein mukaan Lapin-kiertueelle, jossa olemme päivisin lasketelleet ja kelkkailleet. Viime aikoina olemme korjanneet yhdessä myös hänen mopoaan. Tyttäreni kanssa meillä on nolo harrastus: olemme koukussa Salattuihin elämiin. 

Kotitöistä minulta sujuvat kaupassa käynti, ruoanlaitto, tiskikoneen täyttö ja sängyn petaus. Olen hyvä ruoanlaitossa. Bravuureitani ovat lampaanjauhelihapihvit kermakastikkeessa
tai Norjan jäämerenlohi uunissa kermaperunoiden ja kantarellikastikkeen kanssa. Arvostan sitä, että kotona on siistiä. Tästä kuuluu kiitos vaimolleni, koska minussa ja lapsissa on sukkien jättelijän vikaa.”

Ollin juuret olivat vahvasti Porissa

”Juureni ovat edelleen vahvasti Porissa ja olen aina ollut Porin Ässien mies. Tuntuisi kauhealta, jos ei olisi mistään kotoisin.

Luen paljon. Dekkarit Korhosesta Jokiseen koluan parissa päivässä. Jokin aika sitten tuli tunne, että haluaisin lukea kirjoja, joihin kuluu enemmän aikaa ja joita lukiessa joudun miettimään omaa elämääni. Löysin Tommy Hellstenin kirjat.

Toivon, että saisin jalkani kuntoon ja pääsisin pelaamaan lätkää lähipubin joukkueessa.  Ottaisin rämäpäisesti vauhtia ja taklaisin voimalla pelikaverin kaukaloon. Meno olisi rentoa, eikä ketään satutettaisi. Joku toteaisi hyvällä: ’Se hullu on tullut takaisin’.

Olen huolissani ihmisten pinnan lyhentymisestä. Sen näkee ravintolakeikoilla. Äkkipikaisuudessa olisi jokaiselle itsetutkiskelun paikka. Jo kotona voisi päättää, että tänään jätän kirosanan sanomatta ja ensimmäisen lyönnin lyömättä.”

Olli haaveili isä-poikamatkasta Peruun

”Suren teini-ikäisten vanhempana toisinaan sitä, että asiat on opittava kantapään kautta. En kuitenkaan halua suojella lapsiani liikaa, vaan minulle on tärkeää, että lapseni saavat elää nuoruuttaan.

Ymmärrän nyt, miksi äitini valvoi ja odotti, kun tulin 15-vuotiaana mopolla kotiin. Teen samaa poikani kanssa: jos olemme sopineet, että hän tulee kello 23 eikä häntä näy viittä yli, ennätän huolestua ja hiiltyä, kun mietin, mitä on voinut tapahtua.

Kuuden vuoden päästä täytän 50 vuotta. Yön 30-vuotisjuhlakiertue on takana ja toivon, että kintuissani riittää virtaa. Asiat voisivat olla pitkälti niin kuin nytkin. Haaveilemani isä-poikaretki Peruun olisi toteutumassa ja tyttärestäni olisi kasvamassa yhtä fiksu nainen kuin äitinsä.

Tänään pitää vielä reklamoida tyttären ostamasta mukista, joka ei kestänyt pesukonetta, pestä auto, käydä hierojalla ja tehdä ruoaksi jauhelihapihvejä ja perunamuusia. Illalla ei ole keikkaa. Tapaan ystäväni ja vietämme miesten illan. Maailma parantunee taas vähän.”

Lue myös: Olli Lindholm: ”Olen luullut itsestäni ja jaksamisestani liikoja”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Olli Lindholm kokkasi, kuntoili ja paransi maailmaa – näin Olli kertoi arjestaan Kotiliedelle 11 vuotta sitten

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X