Sisustus Tilaajille

Jörn Donnerin leski Bitte Westerlund esittelee parin upean kakkoskodin – hyllyistä löytyy jopa 4600 kirjaa

Kulttuuripersoona Jörn Donner vastasi kotiensa sisustusratkaisuista. Bromarvissa sijaitsevassa kakkoskodissa näkyy rakkaus siniseen väriin. Hän asui talossa Bitte Westerlundin kanssa, kun pariskunnan lapset olivat pieniä – ja on siellä yhä monella tavalla läsnä.

Suomen kulttuuripiirien värikkäisiin henkilöihin lukeutunut, vuonna 2020 kuollut Jörn Donner osti kauniilla merenrantatontilla sijaitsevan Bortomsjön huvilan kaksi kertaa.

Ensimmäisellä kerralla, vuonna 1972, myyjä oli hänen kummitätinsä Dora von Wendt. Toisella kerralla, vuonna 1984, Donner osti huvilan takaisin ystävältään, jolle oli myynyt sen pian ensimmäisen ostokerran jälkeen. Hinta oli noussut moninkertaiseksi.

Pitkä, kapea, ikkunallinen ”huokausten käytävä” yhdistää vuosina 1985 ja 1994 tehnyt laajennukset 1940-luvun rakennukseen. Vaikka Donner oli suunnitellut Bortomsjöstä itselleen rauhallista työskentelypaikkaa, se muuttui lapsiperheen kodiksi toisen laajennuksen yhteydessä.

”Asuimme täällä vakituisesti 10 vuotta ennen kuin muutimme Helsinkiin. Nykyisin vietän täällä edelleen noin puolet ajastani. Daniel ja Rafael käyvät täällä myös usein perheineen”, Donnerin leski, kirjailija ja toimittaja Bitte Westerlund kertoo.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jörn Donnerin leski Bitte Westerlund esittelee parin upean kakkoskodin – hyllyistä löytyy jopa 4600 kirjaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.