Ovatko nämä Suomen kauneimmat kirjastokortit? Äänestä upein kirjastokortti!

Suomen kauneimpia kirjastokortteja yhdistävät kuvat kirjoista, idylliset maisemat sekä graafiset kuviot. Vaan mikä korteista onkaan kaikista upein? Äänestä ja vaikuta valintaan!

Mistä löytyy Suomen kaunein kirjastokortti? Nyt on aika ottaa asiasta selvää! Kokosimme yhteen kymmenen kaunista kirjastokorttia Suomesta. Mikä niistä on mielestäsi kaikista upein?

Äänestykseen on sisällytetty ainoastaan kirjastokortteja, jotka ovat tällä hetkellä käytettävissä Suomessa. Esimerkiksi Savonlinnan vanhaa kirjastokorttia, jota koristaa Magnus Hjalmar Munsterhjelmin maalaama talvinen Olavinlinna, ei sisällytetty äänestyksen esikarsintaan, sillä kortti on poistunut käytöstä vuonna 2018. Kirjastokorttia on aikanaan tituleerattu Suomen kauneimmaksi.

Lue myös: Onko hyllyssäsi 4000 euron kirja? Paljastamme antikvariaattien aarteet

Äänestä Suomen kaunein kirjastokortti

Keski-kirjastojen kirjastokortti

Keski-kirjastojen kirjastokortilla voi lainata teoksia 23 eri keskisuomalaisen kunnan kirjastoista, muun muassa Jyväskylästä, Jämsästä, Keuruulta, Laukaasta, Petäjävedeltä ja Saarijärveltä. Keski-kirjastoissa on voinut vuodesta 2013 valita kahden erilaisen kirjastokortin väliltä. Toisessa niistä on graafisista kuvioista muodostuvia eläinhahmoja.

Suomen kaunein kirjastokortti, Keski-kirjastot kirjastokortti

Kirkes-kirjastojen kirjastokortti

Kirkes-kirjastoihin kuuluvat Järvenpään, Keravan, Mäntsälän ja Tuusulan kirjastot. Kirjastokortin on idyllinen kuva on lastenrkirjailija- ja kuvittaja Kristiina Louhen kirjasta Tomppa vauhdissa.

Suomen kaunein kirjastokortti, Kirkes-kirjastot kirjastokortti

Kirkkonummen kirjaston kirjastokortti

Kirkkonummen kirjaston kirjastokortissa komeilee vuonna 1920 valmistunut Porkkalan majakka eli Kallbådan majakka, joka sijaitsee Suomenlahdella.

Suomen kaunein kirjastokortti, Kirkkonummen kirjaston kirjastokortti

Lue myös: Miten lapsen saa lukemaan? 6 vinkkiä lapsen lukuinnon herättämiseen

Kouvolan kirjaston kirjastokortti

Kouvolan kirjaston kirjastokortissa on minimalistinen roiskekuvio. Eriväriset väritäplät ovat kuin siveltimestä roiskaistuja.

Suomen kaunein kirjastokortti, Kouvolan kirjaston kirjastokortti

Loisto-kirjastojen kirjastokortti

Loisto-kirjastoihin kuuluvat Auran, Kosken, Loimaan, Marttilan, Oripään ja Pöytyän kirjastot. Kirjastokortin tunnelmallisessa ja taianomaisessa kuvassa sulkakynä on asettunut tyhjälle kirjansivulle kuin itsestään ja paperit leijailevat ympäriinsä.

Suomen kaunein kirjastokortti, Loisto-kirjastojen kirjastokortti

Louna-kirjastojen kirjastokortti

Louna-kirjastoihin kuuluvat Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän kirjastot. Kirjastojen yhteisessä kortissa on kasa erivärisiä kirjoja.

Suomen kaunein kirjastokortti, Louna-kirjastojen kirjastokortti

Lue myös: Lukijat paljastavat: Paras lukemani dekkarisarja – yksi on ylivoimainen!

Porvoon kaupunginkirjaston kirjastokortti

Porvoon kirjastokortteja kuvittavat kuuluisat suomalaiset maalaukset. Toisessa korteista on Albert Edelfeltin Porvoo Linnamäeltä nähtynä, joka on maalattu vuonna 1892. Porvoon kaupunginkirjasto kuuluu Helle-kirjastoihin.

Suomen kaunein kirjastokortti, Porvoon kaupunginkirjaston kirjastokortti

Suomussalmen kirjastopalvelujen kirjastokortti

Suomussalmen kirjastokorttia koristaa kaksi suomussalmelaiskirjailija Ilmari Kiannon (1874–1970) teosta, Ryysyrannan Jooseppi ja Punainen viiva. Oikeassa alanurkassa olevassa pinssissä lukee Turjanlinna. Se toimi Kiannon perheen kotina Suomussalmella vuosina 1912–1949 ja kesäpaikkana 1950– ja 1960-luvuilla.

Suomen kaunein kirjastokortti, Suomussalmen kirjastokortti

Lue myös: Lukemisen terveyshyödyt: 7 syytä, miksi kannattaa lukea kirjoja

Suonenjoen kaupunginkirjaston kirjastokortti

Suonenjoen kaupunginkirjaston kortista löytyy sarjakuvantekijä Jorma ”Jope” Pitkäsen piirtämä lukeva hahmo. Suonenjoella asuva Jope tunnetaan muun muassa Lempi ja Näkymätön Viänänen -sarjakuvien tekijänä.

Suomen kaunein kirjastokortti, Suonenjoen kirjastokortti

Turun AMK:n kirjasto- ja tietopalvelujen kirjastokortti

Turun ammattikorkeakoulun kirjastokortti on tyykäs minimalistinen esitys oppilaitoksen julkisivusta.

Suomen kaunein kirjastokortti, Turun AMK:n kirjastokortti

Mikä kirjastokorteista on mielestäsi kaikkein hienoin?

Katso tilanne vastaamatta

Avainsanat

Keskustelu

Porvoon kirjaston kortin kuva Albert Edelfeltin maalauksesta hehkuu värejä. Muistuttaa vanhojen kansakoulussa käytettyjen väriliitujen kotelon kannessa oleva kuvaa Porvoosta, Porvoon tuomiokirkosta. Merkittävä kansallismaisema.

Hollolan kunnankirjastokortti oli ainakin ennen todella hieno, nykyään en tiedä, onko enää samanlainen

Kouvolan kirjaston kortista on jäänyt pois oleellinen tieto, eli se, että nuo ”roiskeet” kuvaavat Kouvolan taajamia ja kyliä, kyseessä on siis Kouvolan kartta!

Porvoon kirhastokortti on kaynis. Se in kyva lapsuuteni maisemista ja samalla historiallinen kuva

Kuopion kaikki kortit, erityisesti Sylvi! Mikä loistoidea, että asiakas saa valita viidestä hienosta kortista mieleisensä!

Kuopion Lukukoira-Sylvi on koko perheen mielestä hienoin kirjastokortti 🐶👍.

Elias Lönnrot perusti Sammatin kirjaston vuonna 1863. Sammatin kirjaston viimeiseksi jääneessä omassa kirjastokortissa on hieno Elias Lönnrotin muotokuva. Sammatti liitettiin Lohjaan 2009, mutta kunnankirjaston vanha kirjastokortti toimii onneksi edelleen.

Elias Lönnrot perusti Sammatin kirjaston 1863. Sammatin kirjaston viimeiseksi jääneessä omassa kirjastokortissa on hieno Elias Lönnrotin muotokuva. Sammatti liitettiin Lohjaan 2009, mutta kunnankirjaston vanha kirjastokortti toimii onneksi edelleen.

Orimattilan kaupungin kirjastokortti on mielestäni kaunein. Muutin pois Orimattilasta 1998 eli 21 vuotta sitten, mutta kortti on edelleen minulla tallessa, koska se on niin kaunis.

Pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastojen aikuisten pirteä oranssi kortti ja lasten oma kivasti kuvitettu kortti.

Hämeenlinnan kirjastokortti: harmaasävyinen, tunnelmallinen kuva kukasta ja avoimesta kirjasta, jolle on pudonnut muutamia kukan terälehtiä.

Kuopion kaupunginkirjaston Sylvi-kortti. Ja on se vanha kalakukkokortti myös hieno!

En tiedä vieläkö ne ovat käytössä kun muutin Kuopiosta jo vuosia vuosia sitten, mutta: Kuopion & Siilinjärven lentävä kalakukko -kortti!

Kuopion Sylvi-kortti on ihana ja houkuttelee lapsia lainaamaan lukemista. Sopii myös meille vanhemmillekkin.

Kouvolan kortissa ne täplät ovat viimeisimmän kuntaliitoksen kunnat eri värisinä, ja täplät on esitetty taajamien asukasluvun kokoisina. Tilastotaidetta!

Porin kaupunginkirjaston – Satakunnan maakuntakirjaston Yyterin hiekkaranta ja meri – aiheinen kirjastokortti, joka on voimassa nykyisessä Satakirjastossakin.💜

Sain pari vuotta sitten kirjastokortin, jolla voin lainata kirjoja Lohjan kirjastosta. Kortti on minulle se kaunein kirjastokortti. Tyylikäs ja toimiva, vähän niinkuin pääsylippu kiehtoviin ulottuvuuksiin. Kortin kuvassa on myös nuottiviivasto ja nuotteja.

Kokkola-Karleby Kälviä-kortti jossa Arvid Liljelundin Lukeva nainen 1869. Tämä öljymaalaus kuuluu K.H. Renlundin museon kokoelmiin.

Kommentoi juttua: Ovatko nämä Suomen kauneimmat kirjastokortit? Äänestä upein kirjastokortti!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X