Ihmiset

Seura: Lola Odusogan ulkonäköä on arvosteltu aina – hänellä on yksi suorasanainen neuvo kaikille, jotka kommentoivat toisten vartaloita

Lola Odusoga voitti Miss Suomi -kilpailun vuonna 1996 ja on työskennellyt siitä lähtien mallina. Nyt hän kertoo Seurassa, miten hänen ulkonäköään on arvosteltu kautta vuosien.

Miss Suomen tittelin voittaminen ei ole välttämättä pelkkää ruusuilla tanssimista. Lola Odusoga oli 18-vuotias, kun hän voitti missikisat vuonna 1996. Nuorella kaunottarella oli kovat vaatimukset. Lola kertoo uudessa Seurassa, että hän stressasi jatkuvasti ulkonäöstään,

Hänen mieleensä on jäänyt hetki, kun hän tuoreena Miss Suomena kieltäytyi poseeraamasta valokuvissa alasti saunan lauteilla. Lola istui kuvissa kädet kiedottuina polviensa ympäri. Hän ahdistui ajatellessaan paljasta rintansa kaarta ja pienille makkaroille rullautunutta vatsaansa.

Lola lähti kuvauksista itkien.

”Vatsamakkarat ovat ihan normaali asia, mutta silloin ilmapiiri oli todella tiukka. Minusta sai olla vain edustavia kuvia”, Lola sanoo Seuralle.

Lue myös: Lola Odusoga koki rasismia jo lapsena, mutta oppi kovettamaan itsensä muiden mielipiteiltä: ”En ole koskaan tuntenut kuuluvani mihinkään joukkoon”

Tänään sinä et syö

Lola on saanut vuosien varrella paljon kritiikkiä ulkonäöstään. Missikiertueella Lolan reisiä kommentoitiin pulleiksi. Missipomo saattoi kieltää Lolaa syömästä koko päivänä.

”Ne opit olivat jostain kivikaudelta. Se oli hirveää, mutta olin nuori ja halusin voittaa Miss Suomi -tittelin”, Lola muistelee Seuran jutussa.

”Menin sitten kiukulla ja voitin illan kilpailun.”

Lola saa edelleen sosiaalisessa mediassa palautetta ulkonäöstään. Ihmiset kommentoivat Lolan painoa ja sitä, että Lola esittelee itseään, vaikka kuvissa esiintyminen on mallina Lolan työ.

Lolaa on pyydetty useisiin laihdutusohjelmiin, mutta Lola ei ole suostunut pitämään ruokapäiväkirjaa tai laskemaan kaloreita julkisesti. Hän ei halua edistää kulttuuria, jossa toisen ulkonäköä arvostellaan.

”Jos tekee mieli mennä möläyttämään jotain toisen vartalosta, niin minulla on yksi neuvo: Älä!”

Lola Odusoga on kasvattanut paksun nahan

Nykyään Lolalla on vahva itseluottamus ja paksu nahka. Enää hänen ei tarvitse pohtia, miten hänen kuuluisi käyttäytyä jonkun toisen mielestä. Juontokeikoilla tai esiintyessään Lola on oma aito itsensä.

”Jatkuvan maskin pitäminen on hiton rankkaa.”

Lolalle on tärkeätä edistää kehorauhaa myös muiden kuin itsensä vuoksi. Sosiaalisessa mediassa hän saattaa esiintyä aamutakissa tai ilman meikkiä. Meikittömyys kuuluu hänen persoonaansa.

Lolasta on hyvä asia, että hän näyttää luonnossa samalta kuin sosiaalisen median kuvissa.

”En halua olla Tuhkimo, jonka taika on särkynyt, kun kello lyö kaksitoista.”

Lue myös Seura.fi: Lola Odusoga saa ulkonäöstään yhä haukkuja – Sanat eivät enää hetkauta: ”Ihminen voi valita, millaisilla asioilla itsensä ympäröi”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Lola Odusogan ulkonäköä on arvosteltu aina – hänellä on yksi suorasanainen neuvo kaikille, jotka kommentoivat toisten vartaloita

Opo

Turha julkkis roikkuu samoilla vanhoilla teemoilla vuodesta toiseen otsikoissa. Opiskelu ei ole maittanut, suunpieksentä ainoa leipälajinsa. Surullista.

Aarni Järvi

Lola oli yli 20 vuotta sitten Salon torilla juontamassa.
Jakoi jotain palkintolipukkeita ja silloin pieni tyttäreni ojensi kätensä ja Lola ojensi lippua hänelle.
Vanhempi röyhkeä nainen nappasi lipun tyttäreni kädestä.

Silloin Lola tuli lavalta alas, otti lipun naiselta, sanoi pari valittua sanaa ja antoi lipun tyttärelleni.

Kertoo paljon Lolan oikeudenmukaisuuden tajusta ja tempperamentista. 😍

Sinun täytyy kommentoidaksesi.