Presidentti Sauli Niinistö ja Jenni Haukio Linna juhlissa 2016.

Jenni Haukio ihastuttaa Linnan juhlissa joka vuosi – Miltä vuodelta löytyy kaunein asu? Katso kuvat ja äänestä!

Rouva Jenni Haukio on Linnan juhlien takuuvarma tyylikuningatar. Mikä tyyleistä on ylitse muiden?

Kokosimme Jenni Haukion tyylinäytteet vuosien varsilta. Äänestä asuista kauneinta jutun lopussa.

Täältä pääset lukemaan kaikki Haukion Kotiliedelle kirjoittamat kolumnit.

Vuonna 2009 Jenni Haukion etikettimoka puhutti asua enemmän

Linnan juhlat 2009

Jenni Haukio vieraili Linnan juhlissa aviopuolisonsa, Eduskunnan puhemiehenä toimineen Sauli Niinistön kanssa. Rouva Haukio pukeutui olkaimettomaan ruskeaan iltapukuun, jonka etuosa oli laskostettu.

Pienoinen kohu syntyi, kun Haukio ei laskenut lusikkaa kahvikupista lautaselle ennen kahvin juomista.

 Vuonna 2010 Jenni Haukio valitsi ylleen mustaa

Jenni Haukio Linnan juhlissa 2010

Mustakuvioinen yksiolkaiminen puku toi Haukion vyötärön kauniisti esiin. Koristeet olkapäällä ja vyötäröllä toivat asuun eloa.

Vuonna 2011 värinä oli liila

Linnan juhlat 2011

Olkaimettoman iltapuvun yläosa oli koristeltu kultaisilla kirjailuilla. Jenni Haukio kertoi puvun löytyneen vaatekaapista.

Vuonna 2012 rouva Jenni Haukio edusti ensimmäistä kertaa presidentin puolisona

Jenni Haukio Linnan juhlissa 2012

Edustaessaan ensimmäistä kertaa Linnan juhlissa presidentin puolisona Jenni Haukion puvun kankaassa komeilivat Suomen maakuntien kukat. Sini-valkoisen iltapuvun suunnitteli Paola Suhonen. Suhonen on tuttu Ivana Helsinki -merkistä.

Vuonna 2013 itsenäisyyspäivää juhlittiin Tampereella Presidentin linnan remontin takia

Jenni Haukio itsenäisyyspäivän juhlissa 2013

Tampere-talossa järjestettyjen itsenäisyyspäiväjuhlien pukukoodi oli rennompi. Rouva Haukiolla oli yllä Sari Nordströmin suunnittelema yksiolkaiminen ja polvipituinen mekko.

Vuonna 2014 Jenni Haukion iltapuvussa oli laahus

Linnan juhlat 2014

Herkässä taivaansinisessä iltapuvussa oli lyhyet hihat ja valkoinen laahus. Puvun suunnitteli edellisen vuoden tapaan Haukion luottosuunnittelija Sari Nordström.

Vuonna 2015 rouva Haukion räväkkä värivalinta herätti huomiota

Jenni Haukio Linnan juhlissa 2015

Fuksianpunainen puku oli Haukion luottosuunnittelijan Sari Nordströmin käsialaa. Epäsymmetrinen pitsi muodosti  iltapukuun lyhyen hihan jättäen toisen olan paljaaksi.

Vuonna 2016 väri pysyi intensiivisenä

Linnan juhlat 2016

Klassisen ja pelkistetyn liilan iltapuvun helman halkiosta paljastui pitsiä. Suunnittelijana oli tuttuun tapaan Sari Nordström.

Jenni Haukio yhdisti pukuun Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi suunnitellut korut.

Vuonna 2017 puvun suunnitteli vuoden nuori suunnittelija

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio Linnan juhlissa itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2017.

Vuoden 2017 Linnan juhlissa ensimmäistä lastaan odottanut rouva Jenni Haukio pukeutui smaragdinvihreään silkkiseen pukuun. Puvun suunnitteli Vuoden nuori suunnittelija 2017 -palkinnon voittaja Heidi Karjalainen.

Vuonna 2018 rouva Jenni Haukio pukeutui Aalto-yliopistossa tehtyyn iltapukuun

Jenni Haukion puvun materiaalina oli 100-prosenttisesta koivusta tehty Ioncell-kangas. Ioncell on Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kehittämä, ympäristöystävällinen menetelmä, jolla voidaan valmistaa laadukasta tekstiilikuitua puusta tai kierrätysmateriaaleista.

Puvun suunnitteli Aalto-yliopiston muoti- ja vaatetussuunnittelun opiskelija Emma Saarnio, ja kankaan suunnittelusta vastasi hänen työparinaan tekstiilisuunnittelun opintoihin keskittynyt Helmi Liikanen.

Vuonna 2020 puku oli kierrätetty

© Juhani Kandell/Tasavallan presidentin kanslia

Vuonna 2020 rouva Haukio pukeutui uudestaan pukuun vuodelta 2015 – pienin muutoksin. Fuksian väriseen pukuun oli lisätty pitsiset hihat ja toinen olkain, alun perin puvussa oli vain yksi pitsinen olkain. Haukio käytti ensimmäistä kertaa samaa pukua Linnan juhlissa.

Juttua muokattu 22.11.2018: Juttuun on lisätty Jenni Haukion vuoden 2017 asu ja kyselyn tulokset on nollattu.

Juttua muokattu 25.11.2018: Juttuun on lisätty Jenni Haukion vuoden 2018 asu ja kyselyn tulokset on nollattu.

Juttua muokattu 30.11.2020: Juttuun on lisätty vuoden 2019 asu ja kyselyn tulokset on nollattu.

Minä vuonna oli kaikkein kaunein asu?

Katso tilanne vastaamatta

Keskustelu

J.Haukio on kaunis nainen. Vuosien 2009 ja 2010 hiusväri sopii hänen väreihinsä paljon paremmin kuin nykyinen melkein musta hiusväri.

Vuoden2009 on tyylikkäin puku. 2014 vaalensininen juttu on aivan pikkutytön romanttisen asun oloinen, joka ei mielestäni sovi ollenkaan JH:lle. SN:n rinnalla tulee tässä asussa mieleen asetelma isoisä ja lapsenlapsi.

Vuoden 2017 asu oli sinänsä ihan kaunis, mutta olin pettynyt ettei Suomen 100-vuotis kekkereihin oltu kehitetty jotain paljon juhlavampaa.

Kun katsoi äänestystuloksia siinäkin huomaa että isänmaallisuus on voittanut kyllä tää on vanhollista kansaa, oikeesti isänmaallisuus on ok mutta…

Vuoden 2015/2020 puku sopii parhaiten Jennin väreihin. Jennille en pukisi todellakaan mitään hempeän pliisua vaan räväkkää ja värikästä, koska Jenni ei itsekään ole mikään väritön hiirulainen. Hyvän periaatteen eli kierrätyksen vuoksi olisin valinnut nimenomaan vuoden 2020, mutta kun se täppi kokonaan puuttui kyselystä, valintani oli vuosi 2015 – ja sama pukuhan se periaatteessa olikin. Myös ”Tampereen puvussa” Jenni näytti todella naiselliselta.

Kommentoi juttua: Jenni Haukio ihastuttaa Linnan juhlissa joka vuosi – Miltä vuodelta löytyy kaunein asu? Katso kuvat ja äänestä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X