Ihmiset

Näyttelijä Anna-Maija Tuokko paljastaa Annassa, miten tapasi näyttelijämiehensä: ”Kriisivuosina suurin pelkoni oli, että jään yksin”

Näyttelijä Anna-Maija Tuokko, 41, kertoo Annassa, kuinka ei ole koskaan kilpaillut puolisonsa Karin kanssa siitä, kumman ura on tärkeämpi. Perheestä pidetään yhdessä huolta.

Näyttelijä Anna-Maija Tuokko on nykyään suurperheen äiti. Hän kuitenkin ehti pelätä, ettei saisi omaa perhettä.

”Kriisivuosina suurin pelkoni oli, että jään yksin”, Anna-Maija sanoo uudessa Annassa

Esikoisen saatuaan Anna-Maija oli 34-vuotias. Nyt lapsia on kaksi: kohta 8- ja 4-vuotiaat tytöt. Puoliso Kari Heiskasen mukana tulivat myös hänen kolme lastaan edellisestä liitosta.

”Nautin valtavasti siitä, kun kaikki kokoontuvat meille ja saan laittaa ruokaa isolle porukalle”, Anna-Maija kertoo Annassa.

Lapsiperhearjessa Anna-Maija ja Kari pyrkivät tekemään tasaisin väliajoin kahdestaan jotain. He menevät kuluttamaan kulttuuria, käyvät syömässä ja tapaavat ystäviä. He eivät halua tulla vain isäksi ja äidiksi.

”Olen juuri nyt tosi onnellinen. Ei elämä tietenkään ole pelkkää yläpilveä, mutta perusta on kunnossa”, Anna-Maija sanoo Annassa.

Anna-Maija Tuokko tapasi Kari-puolisonsa töissä

Anna-Maijan puoliso tunnetaan pitkän linjan näyttelijänä, ohjaajana ja käsikirjoittajana. Anna-Maija ja Kari tapasivatkin toisensa työn merkeissä. 

”Tutustuessani Kariin teimme yhdessä My Fair Lady– eli Kukkaistyttö-näytelmän, jossa Kari esitti professori Henry Higginsiä ja minä kukkamyyjä Elizaa, jota tämä yritti sivistää. Asetelma ei ole toistunut parisuhteessamme”, Anna-Maija sanoo Annassa

Anna-Maijaa ei Karin tunnettuus alalla hirvittänyt. Karilta hän saa työhönsä kaipaamaansa tukea ja perspektiiviä.

”Meidän ei ole tarvinnut kilpailla siitä, kumman ura on tärkeämpi. Huolehdimme perheestä vuorovedoin.”

Viime keväänä Kari kieltäytyi ohjaustyöstä ja jäi kotiin lasten kanssa, jotta Anna-Maija pääsi tekemään Poromafia-sarjaa Kilpisjärvelle ja Tromssaan. Anna-Maija sai keskittyä vain työntekoon, sillä hän luotti, että kotona asiat järjestyvät.

”Kari osaa hoitaa siellä kaiken sen, minkä minäkin”, Anna-Maija kertoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Kolmenkympin kriisin jälkeen Anna-Maija Tuokko kohtasi Karin ja sai suurperheen: ”Suurin pelkoni oli, että jään yksin”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Näyttelijä Anna-Maija Tuokko paljastaa Annassa, miten tapasi näyttelijämiehensä: ”Kriisivuosina suurin pelkoni oli, että jään yksin”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.