Ihmiset

Näyttelijä Mari Rantasila, 60, Annassa: ”Kun sanon, että olen onnellinen, ärsyttää, kun heti kysytään, että seurusteletko”

Näyttelijä, ohjaaja, laulaja ja lauluntekijä Mari Rantasila, 60, kertoo Annassa oppineensa, että itseään ei kannata muuttaa toisen vuoksi. Äitiys on ollut hänelle suuri unelmien täyttymys.

Mari Rantasila kertoo Annassa, että hän on iloinen, kun vaihdevuosista puhutaan nykyään paljon avoimemmin. Rantasila on mukana Menopaussi-musikaalissa tänä keväänä.

Hänellä itsellään ei ole ollut pahoja vaihdevuosioireita. Hän kokee päässeensä vähällä, vain silmien ja limakalvojen kuivumisella.

”Ikääntyminen ei pelota, enkä tunne menettäneeni mitään”, Mari kertoo Annassa.

Mari tuli äidiksi 35-vuotiaana. Hän rakasti omaa kehoaan raskausaikana ja ajatusta siitä, että kehossa kasvoi hänen lapsensa, tuntui ihanalta.

”Se oli minulle kaikkein suurin asia, unelmien täyttymys”, Mari sanoo Annassa.

Mari oli aikaisemmin ajatellut haluavansa olla useamman kuin yhden lapsen äiti. Hänen elämänsä suurin pettymys oli, kun lapsia ei tullut enempää. Nyt hänestä tuntuu väärältä ja syylliseltä ajatella asiaa, sillä hänellä on ihana tytär. 

”Olen onnellinen, että saan olla äiti. Se on parasta”, Mari sanoo Annassa.

Surun ruuhkavuodet ovat helpottaneet

Mari erosi lapsensa isän kanssa vajaa kuusi vuotta sitten. Hän on kirjoittanut erosta laulun. Laulussa puhutaan siitä, kuinka puolisot voivat kokea suhteen loppumisen eri tavoilla. Marin äiti kuoli myös näihin aikoihin.

”Elämässäni oli suorastaan surun ruuhkavuodet”, Mari kertoo Annassa.

Rakkaudesta Mari on oppinut, että ihmisiä ei voi muuttaa ja itseään ei kannata muuttaa toisen ihmisen vuoksi.

”Kun sanon, että olen onnellinen, välillä suorastaan ärsyttää, kun heti kysytään, että seurusteletko. Aivan kuin onnellisuuteni olisi kiinni uudesta suhteesta”, Mari kertoo Annassa.

Mari uskoo, että uusi suhde tulee, jos on tullakseen. Hän on oppinut viihtymään itsekseen. Uusi suhde ei ole hänen mielestään mikään autuaaksi tekevä päämäärä.

Lue myös Annan juttu: Erosta selviydyttyään Mari Rantasila, 60, huomasi viihtyvänsä hyvin yksin: ”Välillä ärsyttää, kun heti kysytään, seurusteletko”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Näyttelijä Mari Rantasila, 60, Annassa: ”Kun sanon, että olen onnellinen, ärsyttää, kun heti kysytään, että seurusteletko”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.