Ihmiset

Niina Lahtinen paljastaa Seurassa, että sosiaaliset tilanteet ahdistavat häntä – on kuitenkin yksi tärkeä ihminen, jonka seurassa hän ei ahdistu

Niina Lahtinen kertoo Seurassa, kuinka tärkeä ystävä Janne Kataja hänelle on.

Näyttelijä Niina Lahtisella on ollut jo vuosia luottoystävä, Janne Kataja. He tutustuivat 1990-luvulla Riihimäen nuorisoteatterilla, jossa he aloittivat samoihin aikoihin. Nuorisoteatterilta Niina sai itselleen ystäväporukan, johon kuului myös esimerkiksi Aku Hirviniemi.

”Jannelta olen saanut tukea ja rakkautta. Hän aina kannustaa minua”, Niina sanoo Seurassa.

Niina oli lapsena kiltti ja arka, mutta Jannen rohkeus tarttui häneen ja muihin teatteriryhmäläisiin. Niina kertoo Seurassa, että hän ja Janne ovat tukeneet toisiaan sen jälkeen aina tähän päivään asti.

Aikuisina Niina ja Janne ovat auttaneet toisiaan myös työelämässä. Niinan valmistuttua teatteri-ilmaisun ohjaajaksi, Janne otti hänet töihin tuotantofirmaansa. Niina teki muun muassa myyntihommia. Vuonna 2008 Janne juonsi Big Brother Extraa ja Niina toimi sisällöntuottajana.

Molemmat asuvat edelleen Riihimäellä. Niina kertoo, että he saattavat mennä käymään toistensa luona, milloin haluavat.

Kuvassa: Janne Kataja
Janne Kataja on ollut Niina Lahtiselle tärkeä ystävä jo vuosikymmenten ajan.  © Sampo Korhonen

Niina Lahtinen opettelee hankkimaan uusia ystäviä

Töissä Niina tapaa paljon ihmisiä ja työtä tehdään intensiivisesti yhdessä, ollaan melkein kuin perhe. Niina haluaa antaa tukensa nuoremmille näyttelijöille.

Niina kertoo Seurassa, että hänellä on ollut jo vuosia samat vanhat ystävät lapsuudesta asti. Hän kokee olevansa huono hankkimaan uusia ystäviä.

”Olen saanut monia läheisiä ja rakkaita ihmisiä töiden kautta, mutta en tule ottaneeksi yhteyttä heihin vapaa-ajallani. Tosin vähän aikaa sitten soitin Krisselle (Salmiselle), että tavattaisiinko. Yritän nyt opetella tällaista”, Niina sanoo Seurassa.

Sosiaaliset tapaamiset ovat Niinalle vaikeita. Niistä hän ahdistuu. Hän miettii, miten silloin pitäisi olla ja toimia. Jannen kanssa tällaista ei tapahdu.

”Janne on niitä harvoja ihmisiä, joiden seurassa en ahdistu ollenkaan”, Niina kertoo Seurassa.

Nykyään Niina yrittää ottaa elämäänsä ihmisiä, joiden seurassa hän ei ahdista tai joiden kanssa hänelle ei tule hermostunut olo.

Onneksi hänen elämässään on kuitenkin hyvä ystävä. Jannen kanssa hän voi kiukutella, nauraa ja olla vaan. Tiukan paikan tullen hän voi naputella tutun ovikoodin ja mennä ystävänsä luokse kylään.

Lue myös Seuran juttu: Niina Lahtinen ja Janne Kataja ystävystyivät jo lapsina – Arka ja ujo tyttö rohkaistui räväkän pojan seurassa: ”Jannelta olen saanut tukea”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Niina Lahtinen paljastaa Seurassa, että sosiaaliset tilanteet ahdistavat häntä – on kuitenkin yksi tärkeä ihminen, jonka seurassa hän ei ahdistu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.