Nostalgia Tilaajille

Syksyn sävel ja missit viihdyttivät 1970-luvulla – rivakkavauhtiset huumori-iskelmät purivat karvalakkikansaan

Syksyn sävel ja Miss Suomi -kilpailu houkuttelivat Suomen kansan mustavalkotelevisioiden ääreen 1970-luvulla. Missit saattoi nähdä kiertueella myös livenä isommissa tavarataloissa.

Rockfestareita järjestetään kesäisin kymmeniä ja kymmeniä eri puolilla Suomea. Nyt voikin tuntua uskomattomalta, että 1970-luvun alussa rokkifestareita oli vain kaksi: Ruisrock ja Ilosaari. 

Nuorison onneksi tanssilavakulttuuri kukoisti. Lavoille kokoonnuttiin lauantai-iltaisin, ja jos tanssiminen hirvitti, hipsittiin Ladan takakontille ottamaan rohkaisuryyppy.

Suomen tähtiartistit kävivät pienissä kylissäkin, ja seurantalojen tansseissa saattoi olla tuhatkin ihmistä kerrallaan. Paljon enemmän kuin huvilupa olisi antanut myöden. 

Missit kiersivät pikkupitäjissäkin

Televisioiden ääreen kansaa keräsivät Lauantaitanssit-ohjelma sekä etenkin Miss Suomi -kisa. Vuoden 1979 Miss Suomi -finaali on todennäköisesti Suomen kaikkien aikojen katsotuin tv-ohjelma. Peräti 3,3 miljoonaa katsojaa näki, kun Päivi Uitto kruunattiin maan kauneimmaksi.

Mutta eipä siinä vielä kaikki! Missikiertueet ulottuivat lähes joka pitäjään, ja ihmeellisiä missejä oikein jonotettiin katsomaan Sokoksissa ja Centrumeissa kautta maan. 

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Syksyn sävel ja missit viihdyttivät 1970-luvulla – rivakkavauhtiset huumori-iskelmät purivat karvalakkikansaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.