Nostalgia Tilaajille

Syksyn sävel ja missit viihdyttivät 1970-luvulla – rivakkavauhtiset huumori-iskelmät purivat karvalakkikansaan

Syksyn sävel ja Miss Suomi -kilpailu houkuttelivat Suomen kansan mustavalkotelevisioiden ääreen 1970-luvulla. Missit saattoi nähdä kiertueella myös livenä isommissa tavarataloissa.

Rockfestareita järjestetään kesäisin kymmeniä ja kymmeniä eri puolilla Suomea. Nyt voikin tuntua uskomattomalta, että 1970-luvun alussa rokkifestareita oli vain kaksi: Ruisrock ja Ilosaari. 

Nuorison onneksi tanssilavakulttuuri kukoisti. Lavoille kokoonnuttiin lauantai-iltaisin, ja jos tanssiminen hirvitti, hipsittiin Ladan takakontille ottamaan rohkaisuryyppy.

Suomen tähtiartistit kävivät pienissä kylissäkin, ja seurantalojen tansseissa saattoi olla tuhatkin ihmistä kerrallaan. Paljon enemmän kuin huvilupa olisi antanut myöden. 

Missit kiersivät pikkupitäjissäkin

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Syksyn sävel ja missit viihdyttivät 1970-luvulla – rivakkavauhtiset huumori-iskelmät purivat karvalakkikansaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.