Nostalgia

Muoti kiertää ympyrää - näin trendikkäitä oltiin 20 vuotta sitten

Vuonna 1997 Kotiliedessä ilmestynyt Pirjoleena Pakkasen toimittaman muotijutun catwalk-kuvissa on jotain hyvinkin tuttua.

Nyt kaksikymmentä vuotta myöhemmin muodissa ovat samat teemat: punaista päästä varpaisiin, naiselliset istuvat puvut leveine olkatoppauksineen, dramaattinen musta ja sametti.

On hauskaa katsoa, miten muodin sykli sulkeutuu aikakausien myötä.

Miten pukeuduttiin syksyllä 1997?

”Kansainväliset syyskokoelmat tarjoavat pukeutumisvinkkejä moneen makuun; pitkiä ja lyhyitä helmoja, kapeita ja väljiä linjoja, yksityiskohdiltaan äärimmilleen pelkistettyjä tai näyttävästi koristeltuja vaatteita. Eikä värejäkään ole unohdettu. Syysmuoti suosii kirjailuja, tilkkutöitä, aplikaatioita ja pitsejä. Somisteiden kärjessä ovat helmet, höyhenpuuhkat ja tekoturkikset”, kuvailee Kotilieden muotitoimittaja Pirjoleena Pakkanen syksyn 1997 muotia.

Upea vuori muuttaa bleiseritakin karun ilmeen. Ferre. Pelkistetyn asun hopeista säihkettä.Ungaro. Pitkää ja lyhyttä sulassa sovussa. Puku ja takki malliltaan selkeät ja pelkistetyt. Mila Schön. Samettitakin kuviot on kirjailtu helmin. Armani. Plovipituinen, vyöllä kiinnitetty takki ja kapealahkeiset housut. Syksyn minimalistisen linjan harmaasävyinen edustaja. Max Mara.

Samettia, ruutua ja leveitä olkatoppauksia

Pitkät housupuvut ovat myös tätä päivää. Herrain tyylinen androgyyni pukeutuminen on kuin mistä tahansa kosmopoliitin kaupungin katukuvasta. Mallien tyylikin istuu loistavasti. Rohkeasti leikattu tukka punaisella sähäkällä värillä ja kirkkaan punaiset huulet saisivat päät kääntymään nytkin.

Jalostettu katupoikalook Lagerfeldin tapaan. Chanel.

Metallinhohtoa, itämaisia ’tapettikuoseja’ ja asiallisia minimalistisia housupukuja

Catwalkien aateliset, eli ne alkuperäiset ’oikeat’ huippumallit tekevät yhä töitä catwalkeilla. Aikuisen naisen arvostus on noussut hienosti muotimaailmassa ja yhä useammat suunnittelijat käyttävät kaikenikäisiä malleja.

Harmaahapsisista malleista on tullut suorastaan trendi. Alla olevassa kuvassa oikealla muotia esittelee yksi ensimmäisistä ’huippumalleista’, tanskalainen Helena Christensen.

Kimonotyyliä ja itämaisia kuvioita. Dries van Noten. Yönsinisenpelkistetyn housupuvun tehostajana on näyttäväsolkinen nahkavyö. Laroche.

Muotijuttu on ilmestynyt Kotiliedessä 18/97. Jutun on toimittanut Pirjoleena Pakkanen, kuvat Franco B Rossi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Muoti kiertää ympyrää - näin trendikkäitä oltiin 20 vuotta sitten

Sinun täytyy kommentoidaksesi.