Ihmiset Tilaajille

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on äitinsä kasvattama, isäänsä hän ei muista

Anna-Maja Henriksson oli vain puolivuotias, kun hänen isänsä kuoli. Onneksi kuusi vanhempaa sisarusta kertoivat omia muistojaan. Ja onneksi oli äiti, joka sai hänet uskomaan kykyihinsä.

Tuolla! Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson osoittaa Pietarsaaren lähellä sijaitsevan Fäbodan ulkoilualueen rantakallioilta selän takana siintäviä saaria. Siellä on Mässkär, saari, jolla Anna-Maja on viettänyt kesänsä pikkulapsesta asti. Hänen isovanhempansa hankkivat sieltä mökin 1940-luvulla ja hänen vanhempansa omansa 1950-luvulla. Saareen vietiin kantovettä myöten kaikki kaupungista.

Vuonna 1990 Anna-Maja ja hänen puolisonsa Janne Henriksson ostivat saarelta vanhan kalastajamökin, josta näkee Anna-Majan lapsuuden mökille. Se oli 26-vuotiaan juristin päähänpisto, ministeri naurahtaa. Siellä eletään yhä samalla lailla kuin Anna-Majan lapsuudessa.

”Mässkär on minulle paras paikka maan päällä. Siellä on perheeni historia. Siellä on koko elämäni kirjo, ilo ja suru.”

Iloja, suruja ja muita käännekohtia nyt 57-vuotiaan Anna-Majan elämään on kuulunut. Tähän juttuun hän valitsi niistä seitsemän.

Lue myös: Millainen pääministeri Sanna Marin on perheen kesken? Lue Marinin ja hänen puolisonsa ainutlaatuinen yhteishaastattelu

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.