Ihmiset

Talousvaikeuksien kanssa kamppaileva Riitta Väisänen Seurassa: "Muistetaanko minut ikuisesti vain ulosotosta?"

Riitta Väisänen kertoo uudessa Seurassa, että lehtien repostelu hänen talousahdingollaan on saanut hänet kokemaan, että häneltä yritetään viedä ihmisarvo.

Tv-juontaja Riitta Väisänen, 64, on kamppaillut viime vuodet velkojen kanssa. Hänellä on 340 000 euroa ulosotossa. Uudessa Seurassa Riitta kertoo viime kuukausien aikana pohtineensa, yritetäänkö häneltä ulosmitata myös ihmisarvo.

Lue myös: Riitta Väisänen Seurassa: Rajan vetäminen yksityisyyden ja julkisuuden välille on joskus vaikeaa

Riitta Väisänen talousahdingossa

Riitan talousahdingon taustalla on monta tekijää. Säännölliset tulot loppuivat jo vuonna 2005, kun Riitan juontama Kymppitonni lakkautettiin MTV3:lla. Seuraavien vuosien aikana Riitta yritti kääriä rahat kasaan tekemällä ahkerasti monenlaisia juonto- ja esitelmäkeikkoja.

Yksi tulonlähde oli onnenpelien vetäminen laivoilla. Se nousi otsikoihin.

”Riitan hirveä romahdus bingoemännäksi”, Riitta siteeraa Seurassa.

Tulot eivät kuitenkaan kattaneet kaikkia menoja. Eniten rahaa meni hevosiin, ja Riitan 18-karsinaisen tallin ylläpitäminen keikkatuloilla osoittautui mahdottomaksi.

”Hevosista olisi pitänyt luopua paljon aikaisemmin”, Riitta pohtii nyt Seurassa.

Rakkaan hevosharrastuksen lisäksi myös terveysongelmat ovat vieneet rahaa. Riitan molemmissa polvissa on pitkälle edennyt nivelrikko, ja myös lonkkaan pitäisi asentaa tekonivel.

riitta väisänen, ulosotto

Lue myös: Köyhyys seuraa lama-ajan nuorta: ”Vakituinen palkka on luksusta”

”Muistetaanko minut ikuisesti vain ulosotosta?”

Riitta yrittää nyt selvitä talousongelmista myymällä omaisuuttaan. Hän on laittanut myyntiin hevostallinsa, talonsa ja kaksi tonttia.

”Minulla on maksuja rästissä enkä voi syyttää siitä muita kuin itseäni. En kuitenkaan ole tehnyt pahaa kenellekään, käyttänyt tai myynyt huumeita, ajanut juovuksissa tai velkaantunut peliriippuvaisuuden takia. En ole kupannut valtiolta rahaa”, Riitta pohtii Seurassa.

Talous- ja terveysongelmissa riittäisi stressin aiheita ilman, että niitä käsiteltäisiin julkisuudessa.

”Repostelu moninkertaistaa tunteet, harmitukset ja nolouden. Asioista ei kirjoiteta asiallisesti, vaan kaikkea liioitellaan ja jopa vääristellään. Kunpa joku miettisi, miltä tuollaiset jutut tuntuvat. Miltä tuntuu, kun ihmisarvo yritetään viedä? En tiedä yhtään miestä, jota olisi kohdeltu yhtä raukkamaisesti ja halveksivasti. Sen sijaan tiedän moniakin miehiä, jotka ovat saaneet velkojaan jopa anteeksi”, Riitta sanoo Seurassa.

”Tunnen itseni viidennen luokan kansalaiseksi. Muistetaanko minut ikuisesti vain ulosotosta?”

Lue myös Seuran juttu: Talousvaikeudet piinaavat Riitta Väisästä – Ulosotto sanelee nyt tylysti suosikkijuontajan arkea: ”Tunnen itseni viidennen luokan kansalaiseksi”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Talousvaikeuksien kanssa kamppaileva Riitta Väisänen Seurassa: "Muistetaanko minut ikuisesti vain ulosotosta?"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.