Ihmiset

Seura: Ennen Simo Silmun kädessä oli keikkalavojen takahuoneessa olutpullo, nyt mies rentoutuu ennen keikkaa neulomalla

Simo Silmu kertoo uudessa Seurassa, että Päivi-vaimo auttoi häntä raitistumaan vuosia piinanneesta alkoholismista. Päivi opetti Simon myös rakastamaan neulomista.

Yölintu-yhtyeen laulajan tunnettu Simo Silmu, 41, kertoo Seurassa, että Päivi-vaimo auttoi häntä toipumaan pitkään riivanneesta alkoholismista. Pariskunta avioitui kaksi vuotta sitten. Simo on kohta ollut kaksi kokonaista vuotta juomatta.

”Päivin kanssa voimme puhua kaikesta suoraan, ja hänen avustuksellaan hakeuduin Porin A-klinikalle hoitoon, ja siitä toipuminen alkoi. Ilman Päiviä en olisi elossa. Annan myös erittäin suuren kiitoksen klinikan henkilökunnalle. Meillä on sinne aina avoimet ovet, jos tilanne niin vaatii”, Simo kertoo Seuran jutussa.

Lue myös: Näyttelijä Sue Lemström, 69: ”Vasta kun poikani huostaanotettiin, tajusin, että minulla on alkoholiongelma”

Simo Silmu: 20 vuotta elämästä kului alkoholin takia sumussa

Yli 20 vuotta suomalaisia musiikilla viihdyttänyt Simo kertoo Seurassa, että elämästä kului alkoholin takia kymmenen vuotta sumussa. Keikkoja oli peruttava, kun alkoholi vei mukanaan.

”Juominen karkasi käsistä. Aloitin aamuni alkoholilla, join koko päivän ja ilta päättyi alkoholiin”, Simo muistelee jutussa pahimpia vuosiaan.

Ennen Porin A-klinikalle hakeutumista hän oli ehtinyt hakea apua erilaisita vieroitus- ja muista hoidoista. Terapiapainotteinen Minnesota-hoito, jossa ollaan suljetussa hoitolaitoksessa kuukausi kerrallaan, ei saa laulajalta kiitosta.

”Hain tukea päihdeongelmaani esimerkiksi Lapualla sijaitsevasta hoitolaitoksesta. Ei siellä mitään hoitoa saanut, lähinnä nöyryytystä, joten lähdin sieltä pois kesken hoitojakson ja ratkesin ryyppäämään”, Simo sanoo Seurassa.

”Olen aina ollut kova touhuamaan kaikenlaista mutta ryyppäämisen takia tekemisestä meni ilo. Vaikka muu kroppa halusi eroon alkoholista, niin pää ei ollut valmis siitä luopumaan.”

Simo Silmu kertoo jutussa, että vuosien juominen jätti jälkensä erityisesti ihmissuhteisiin.

”Harmittaa, että välini sukulaisiin ja ystäviin kärsivät noina aikoina, heihin tuli pidettyä ihan liian vähän yhteyttä. Tietysti kadun myös peruuntuneita keikkoja ja minuun pettyneitä faneja ja keikkajärjestäjiä.”

Lue myös: Tunnetko Juice Leskisen traagisen tarinan? Ujosta savolaispojasta kasvoi rakastettu muusikko, jolla oli kurja loppu

Simo Silmu pääsi alkoholista eroon Päivi-vaimonsa avulla.

Olut vaihtui sukkapuikkoihin ja limsaan

Aikaisemmin keikkalavojen takahuoneessa Simo Silmu rentoutui nauttimalla olutta. Nyt Simo tarttuu taukotilassa sukkapuikkoihin ja limsapulloon.

”Katsoin kerran kotona, kun Päivi kutoi villasukkaa ja päätin silloin, että minäkin opettelen tuon taidon”, Simo kertoo Seurassa.

Simon tekemistä kaulahuiveista ja villasukista ovat päässeet jo nauttimaan ystävät ja sukulaiset.

”Äidilleni ja anopilleni olen neulonut kaulahuivit, Päivillä on minun tekemät villasukat, parhaillaan teen yllätyslahjaksi eräälle kollegalleni kaulahuivia ja samaan sävyyn sopivia villasukkia.”

Neulominen on Simolle ennen kaikkea rentoutumiskeino.

”Tämä on mukavaa ajanvietettä ja yhteinen harrastus Päivin kanssa. Kotona katsomme Salkkareita ja molemmilla on työn alla jotain neulottavaa”, Simo paljastaa jutussa.

Sukkapuikot ja villalangat kulkevat lähes aina mukana. Viime talvena Kanarian lomalla Simo innostui neulomisesta niin paljon, että harmistui, kun lento kesti vain kuusi tuntia.

”Olin päässyt hyvään neulontafiilikseen ja kone rupesi jo laskeutumaan. Olisin halunnut jatkaa muutaman kierroksen, mutta meidän täytyi lähteä noutamaan matkalaukkua ja suuntaamaan kohti hotellia. Hotellille päästyämme menimme altaalle neulomaan. Kyllä siinä muut turistit pyörittelivät päätänsä, että no nyt!”

Lue myös Seuran juttu: Simo Silmu pelastui alkoholismilta vaimonsa tuella: ”Ilman Päiviä en olisi elossa”, laulaja sanoo – Nyt keikkoja on sovittu jo kahdeksi vuodeksi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Ennen Simo Silmun kädessä oli keikkalavojen takahuoneessa olutpullo, nyt mies rentoutuu ennen keikkaa neulomalla

kalle 69

hienoa että simo silmu uskaltaa puhua alkoholismistaan julkisesti.alkoholismi sairaudesta ei koskaan pääse eroon tiedän sen henk.kohtaisesti mutta elämä ilman viinaa on paljon parempaa.voimia simolle!päivä kerrallaan näin entinen alkoholisti jaksaa.jokainen selvä päivä on parempi kuin yksikään krapula päivä.

Onni on omasi

Menneitä ns. Hukkaan heitettyjä vuosia ei pidä jäädä liian pitkään murehtimaan, kun eteenpäin elämäänsä haluaa ja saa vielä katsella.
Kokemuksesta viisastuu ja osaa vast’edes paremmin eteensä tulevia koukkujakin väistellä, ja pitääkin niin tehdä, jos itsestään yhtään välittää.
Iloa elämään löytyy taatusti monesta muusta asiasta ja tekemisestä kuin onnettomasta alkoholista.
Huonoon seuraankaan ei kenenkään tarvitse itseään jättää. Heille voi sanoa, ei kiitos.
Pää pystyyn ja uusia tuulia päin vaan.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.