Talous Tilaajille

Petra, 46, lopetti ostamisen ja säästää tänä vuonna yli 3000 euroa – näin sinäkin onnistut

Jos säästää euron sieltä toisen täältä, pienistä puroista kertyy iso säästö, ajattelee moni. Kun Petra Kiviniemi-Mäkinen joutui pitkälle sairauslomalle, hän huomasi, että pienet säästökeinot eivät riitä, vaan tarvitaan elämänmuutos. Nyt hän kertoo, miten se onnistui.

Petra Kiviniemi-Mäkinen eleli poikansa kanssa kaksin Viljakkalan maaseutupitäjässä Pirkanmaalla. Äitinä hän halusi tarjota pojalleen mukavan elämän ja kodin. Hän hankki paritalokolmion, jossa lapselle oli oma huone ja pihalla tilaa leikkiä.

Tällaisen elintason eteen piti tehdä kovasti töitä. Siivoojan palkka ei riittänyt asunto- ja remonttilainojen maksuun, joten Petra teki jatkuvasti sivutöitä. Onneksi äiti ja mummu asuivat lähellä ja auttoivat lapsen hoidossa. 

Petran tyyli käyttää rahaa oli spontaani, eikä ostoksia aina tullut harkittua.

”Teimme lapsen kanssa kaikkea, mitä pelkällä matalalla palkalla ei olisi saanut. Tein hirveästi töitä, ja lopputuloksena oli se, että väsähdin. Ensiksi tutkittiin, onko kyse neurologisesta sairaudesta. Sitten eräs neurologi tunnisti uupumukseni”, Petra kertoo.

Tuona hetkenä seitsemän vuotta sitten Petra havahtui miettimään, kannattaako itseltään vaatia niin paljon. Vai voisiko elämässä tyytyä vähempään? Ajatus jäi hautumaan.

Rahavirrat haltuun

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Petra, 46, lopetti ostamisen ja säästää tänä vuonna yli 3000 euroa – näin sinäkin onnistut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.