Ihmiset Tilaajille

Toimittaja Bettina Sågbom-Ek: ”Järkeistin äidin kuoleman, jotta pystyin tukemaan Tomasia”

Bettina Sågbom-Ek menetti vuosi sitten kuukauden sisällä sekä aviomiehensä että äitinsä. Suru äidin kuolemasta oli laitettava hyllylle, jotta arjesta selvisi.

Kun Bettina Sågbom-Ek, 55, ryhtyy veneessään iltatoimiin, ikävä iskee. Leuto kesätuuli liikuttaa ilmaa Hangon satamassa, ihmiset kävelevät rannalla käsi kädessä ja Bettina köyttää purjevenettään kiinni laituriin. Takana on kesän ensimmäinen merimatka.

Aiemmilla purjehdusreissuilla Bettinan aviomies Tomas Ek luki tällaisena iltahetkenä kirjaa, ja Bettina ratkoi ristisanatehtäviä. Vaikka välillä olisi oltu hiljaa, toinen oli lähellä.

Mutta tämä on jo toinen kesä, jona Bettina istuu kajuutassa yksin. Tomas kuoli syöpään vuosi sitten toukokuussa.

Puolison diagnoosi pysäytti

Loppusyksystä 2019 Bettinan puoliso alkoi saada outoja oireita. Hänellä oli jatkuvasti pientä lämpöä ja flunssan tuntua. Väsymys vaivasi, rauta-arvot olivat matalalla eikä ruoka maistunut.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.