Leikekirja isänpäivälahjaksi

Tee itse isänpäivälahja – leikekirja kokoaa parhaat kuvat ja muistot

Kokoa isälle lahjaksi komea muistojen kansio. Leikekirjan teko on helppoa. Kerää materiaalia, muistele ja kirjaa ylös pieniä tarinoita. Ammenna inspiraatiota isän ominaisuuksista, mielenkiinnonkohteista ja historiasta.

isänpäivä

Leikekirjan teko on helppoa. Kerää materiaalia, muistele ja kirjaa ylös pieniä tarinoita. Ammenna inspiraatiota isän ominaisuuksista, mielenkiinnonkohteista ja historiasta ja leikekirja on tuossa tuokiossa valmis.

1. Kuvita leikekirja kiinnostavasti

Hyvä lahjakansio rakentuu mielenkiintoisista valokuvista. Saat aikaan kivan kokonaisuuden, kun valitset leikekirjaan mukaan mahdollisimman monenlaisia otoksia. Tulosta kuvia niin sähköisestä albumista kuin skannatuista vanhoista kuvista. Pienennä tai suurenna niitä, hyödynnä kuvankäsittelyohjelmaa ja leikkaa tulostettujen kuvien reunat näyttäviksi kuvioreunasaksin. Toki voit käyttää myös alkuperäisiä kuvia.Valitse tällöin arskartelumateriaaleiksi happo- ja ligniinivapaita vaihtoehtoja, jotta kuvat eivät ajan myötä kellastu.

Lue myös: Sukatko tylsiä isänpäivälahjoja? Ei tällä ohjeella. Katso yllättävä paketointikikka

2. Tee tunnelmapalasia

Järjestä kuvat albumiin kiinnostavasti. Perinteisen aikajärjestyksen voit korvata asettelemalla kuvat teem

oittain tai niin, että niistä muodostuu mukavia tunnelmapalasia. Liitä yhdelle aukeamalle kuvia juhlahumusta, toiselle arjen askareista, kolmannelle koomisista pikkukömmähdyksistä.

Isänpäivä

3. Kerrosta ja kehystä kuvat

Koosta kerroksellisia sivuja. Rakenna sivu esimerkiksi siten, että kiinnität sille valitsemiasi tai valitsemaasi paperia, esimerkiksi skräppipaperia, vanhaa

sanomalehtipaperia tai tapettia kaksipuolista liimanauhaa hyödyntäen. Laita päällimmäiseksi kiinnittämäsi paperin päälle valitsemasti valokuva ja kehystä se hienolla nauhalla.

Lue myös: Isänpäiväaskartelu – 10 ideaa, joilla ilahdutat isää

4. Sanaile leikekirja särmikkäästi

Hyvät kuvat kaipaavat rinnalleen mielenkiintoisen tekstin. Kokeile tehdä kansiota toimittajan tyyliin: tiivistä erilaiset tapahtumat ja sattumukset osuviksi otsikoiksi ja läheisten kommentit lyhyiksi sitaateiksi. Lisää tarinoiden lomaan vielä vaikkapa isälle mieluisan musiikkikappaleen sanat.

Isänpäivä

5. Muistot talteen leikekirjaan

Talleta kansioon pieniä muistoja, esimerkiksi kaunis kortti tai kirje. Yhteisten lomamatkojen lento- ja pääsyliput sopivat nekin leikekirjan materiaaliksi. Ne ajoittavat kansion tarinat ja muistuttavat
mukavista hetkistä. Pienet lippuset ja lappuset saat kansioon kätevästi ja siististi esimerkiksi haaraniitein. Vaihtoehtoisesti tee erillisiä taskuja, joihin piilotat pikkumuiston. Itsetehty kansiotasku on kätevä paikka cd-levylle, johon olet polttanut ne kuvat, jotka eivät mahtuneet mukaan kansion sivuille.

7. Tee leikekirjan kannet komeiksi

Panosta albumin kanteen ja päällystä se persoonallisesti. Käytä vaikkapa vanhan kalenterin sivua tai tapettia. Valitse tuttu, remontista ylijäänyt tapetti, jonka tiedät herättävän isässä lämpimiä ajatuksia menneestä.

Mikä skräppäys?

Scrapbooking eli skräppäys tarkoittaa leikekirjan tekoa. Valokuvat ja muut mukavat muistot, esimerkiksi kortit ja kirjeet, tallennetaan persoonallisesti albumiin. Skräpätä voi hyödyntäen valmiita scrapbook-lehtiöitä tai rakentaen mieluisan kokonaisuuden alusta asti itse. Tarvitset tällöin kartonkia, kopio- ja kuviopaperia ja erilaisia kauniita yksityiskohtia: nauhaa, nappeja, teksti- ja kuvatarroja ja kiiltokuvia.

Leikekirja isänpäivälahjaksi

 

Avainsanat

Keskustelu

Tuo leikekirja on kyllä ihana lahja äidille, mutta isät ja yleensäkin miehet arvostavat valitettavasti enemmän vaikka jotakin työkalua tai lahjakorttia jonnekin työkalukauppaan…autonpesu-lahjakortti tms. Kokemuksesta voin omasta puolestani sanoa, ettei miehet todellakaan kauaa leikekirjaa jaksa selailla…se on enemmänkin muisto muulle perheelle. Ajatus on kaunis, mutta…

Kommentoi juttua: Tee itse isänpäivälahja – leikekirja kokoaa parhaat kuvat ja muistot

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X