Käsityö

Askartele ja tuunaa räsykuteesta ja -matoista – nämä 4 raikasta ohjetta hurmaavat

Nyt innostutaan räsyistä! Kokosimme 4 ihanaa ohjetta räsymattojen ja kuteiden hyödyntämiseen. Katso helpot ja inspiroivat ohjeet.

Räsykuteesta neulottu patalappu, tyynynpäälliseksi muutettu räsymatto, kuteista virkattu kassi tai patjanpäälliseksi kudottu räsymatto kutsuvat sormia puuhastelemaan. Mikä ohje pääsee ensimmäisenä työn alle?

Neulo patalappu räsykuteesta

Neulo patalappu räsykuteesta

Räsykuteesta neulottuihin patalappuihin pääset hyödyntämään ylijääneet eri pituiset räsykudepätkät, kun ompelet pätkät ensin koneella yhteen. Käytä patalappuun vain puuvillaräsyä, se kestää kuumaa ja on helppo pestä. Pieniä patalappuja on hauska neuloa vaikka televisiota katsellessa!

Muuta räsymatto tyynynpäälliseksi

Tee tyynynpäällinen räsymatosta

Haalistunut vanha räsymatto saa uuden elämän tällä ohjeella, kun räsymatosta tehty tyynynpäällinen koristellaan vielä tekstiiliväreillä. Vanhoista matoista tehdyt tyynynpäälliset sopivat hyvin myös lattiatyynyiksi.

Virkkaa laukku räsykuteesta

Virkkaa laukku räsykuteesta

Tukevaan räsykuteesta virkattuun Täti Monika -kassiin mahtuvat vaikkapa opiskelukansiot tai kirjastosta lainatut lehdet. Räsykuteista virkattuun laukkuun tarvitset vain sekalaisia matonkuteita ja virkkuukoukun.

Kudo räsymatto patjanpäälliseksi

Kudo räsymatto patjanpäälliseksi

Tämä raikas räsymatto-patjanpäällinen kutsuu niin kesällä ulkona kuin talvella sisälläkin. Hyvällä onnella voit löytää vanhan pitkän ja kapean maton, josta voit tehdä patjanpäällisen. Tai kudo kokonaan uusi räsymatto. Onnistut varmasti!

Kokeile myös:

Lyhennä räsymatto helposti näillä ohjeilla Matonkude syntyy kätevästi kerinpuut apuna – katso video! Näin leikkaat farkut kuteeksi – katso video!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Askartele ja tuunaa räsykuteesta ja -matoista – nämä 4 raikasta ohjetta hurmaavat

Hely alakokkare

Hyvää kierrättää

Sinun täytyy kommentoidaksesi.