Askartele risuista kirjaimia

Rujo koivurisu taipuu kauniiksi kirjaimiksi, joista syntyy kestävä koriste kotiin.

Tarvikkeet: Koivurisuja, oksasakset, sivuleikkurit, kärkipihdit, sidontaan taipuisaa, ohutta puolarautalankaa (0,6 mm) ja kirjaimen sisälle tukirautalangaksi paksumpaa rautalankaa (1,2 mm).

Tee näin

Kerää tuoreet, taipuisat koivurisut lehdettömänä aikana. Säilytä risuja ulkovarastossa tai suojaisessa, viileässä paikassa. Valikoi risuista samantyylisiä ja pituisia, ohuita ja taipuisia oksia. Leikkaa niistä halutessasi pois haaroittavat oksat.

Taivuttele rautalangasta mallin mukaiset kirjaimet. Ota muutaman risun nippu käteen ja aseta se keskittäen kirjaimen väkäseen. Ota noin 60 cm:n pätkä rautalankaa. Jos rautalanka on kovin kiemuraista, voit vetää sitä suoraksi esimerkiksi pihdin terällä samalla tavalla kuin vetäisit lahja narua kiharalle. Keskitä rautalanka väkäseen niin, että molemmilla puolilla on saman verran rautalankaa. Aloita väkäsen keskikohdasta ja kierrä rautalankaa
risujen ympärille, ensin väkäsen toinen puoli, sitten toinen.

Huom! Älä ryhdy kiertämään rautalankaa kirjaimen väkäsen päästä, koska silloin risut eivät pysy hyvin paikoillaan. Päättele pää kiertämällä rautalanka kolme kertaa päädyn ympäri ja pujota rautalangan pää risujen väliin. Katkaise risujen päät tasaisiksi.

Vinkki! Voit aina välillä lisätä oksia risutupon keskelle, jos haluat tehdä paksumman tupon. Samalla tavalla voit leikata risun poikki tupon keskeltä, jolloin tuppo ohenee. Käytä sitä paksumpaa tukirautalankaa, mitä paksumpi risunippu on.

Lue myös:
Askartele kranssi paperinarusta

Kuvat: Mirva Kakko

Keskustelu

Kommentoi juttua: Askartele risuista kirjaimia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X