5 x säilytyskori: Säilytä tavarat järjestyksessä itse tehdyllä korilla

Tee itse käytännöllinen ja kaunis säilytyskori. Kokosimme yhteen parhaimmat säilytyskorien teko-ohjeet. Katso hauskat ideat, valitse suosikkisi ja ryhdy tuumasta toimeen!

Jos kaipaat säilytyspaikkaa pienesineille, virkkaa värikkäät säilytyspurnukat tai ajattomat farkkupurkit esimerkiksi kynille ja virkkuukoukuille!

Kaipaatko lisää kodikkuutta kesämökille? Voit virkata pullotelineet matonkuteesta, jolloin esimerkiksi käsisaippuapullo pysyy tallessa seinälle ripustettuna.

Suloisen harmaa säilytyslokerikko on hauska säilytysidea koruille, pienesineille tai vaikkapa pähkinöille.

Lue myös: Jemma-säilytyskorit paperilangasta

Punottu harmaa huopakori

Hauskoissa huovasta punotuissa koreissa säilyvät tallessa vaikka käsityölangat. Tekemistä helpottaa ohjeen selkeä havainnekuva.

Huopalevystä leikataan samankokoisia suikaleita, joista luodaan ensimmäiseksi korin pohja. Voit kokeilla korinpunontaa ensin esimerkiksi kartonkisuikaleilla.

Jos sinulta jää huopalevyä yli, tee paloista huopaiset pannun- ja lasinaluset. Ohje on samankaltainen kuin huopakorissa.

Ohje: Tee itse punottu huopakori

Harmaa säilytyskori huovasta

Ripustettava säilytyskori

Tee säilytyskori pienille tavaroille ja tekstiileille. Korissa on myös kätevä ripustuslenkki, joten korin voi kiinnittää halutessaan seinälle tai ovennuppiin. Kori toimii loistavasti pienessä kodissa, jossa ripustettava kori on tilan pelastaja! Ripustettava säilytyskori on kätevä säilytysidea vaikkapa makuuhuoneeseen pyykkipussiksi.

Jos tarvitset säilytyspaikkaa pienesineille, tee myös tyylikäs parkkinahkainen säilytyskotelo, joka toimii myös työskentelytilan tai olohuoneen seinän koristajana.

 Ohje: Pienen tilan pelastus: Virkkaa harmaa säilytyskori ripustuslenkillä – helppo ohje

Harmaa säilytyskori ripustuslenkillä

Virkattu säilytyskori lehdille

Virkattu kori pitää lehdet ja langat järjestyksessä. Virkkaa kori itsellesi tai anna se lahjaksi ystävälle. Kuvan kori on tehty tumman sinisellä, mutta voit tehdä sen myös omaan sisustukseesi sopivalla värillä.

Koria varten tarvitset langan lisäksi kaksi puurimaa ja metallitelineen.

Ohje: Virkkaa lehdille oma kori – katso helppo ohje!

Tummansininen säilytyskori lehdille

Pehmeä säilytyskori langoille

Nappi kiinni ja keittiön narukerät sekä tyhjät muovipussit pysyvät järjestyksessä omassa säilyttimessään. Säilytyskorissa on tasainen stafil laukun pohja, joten pussimaisesta ulkonäöstään huolimatta kori pysyy hyvin pystyssä.

Säilyttimen pinta on eläväisen näköistä oikean ja nurjan neuleen vaihtelun takia, lopuksi kori koristellaan suloisella napilla. Työ tehdään napakalla neuleella, joten säilyttimestä tulee ryhdikäs.

Ohje: Neulo kätevä pussukka tavaroille – katso helppo ohje

Napillinen ja pehmeä säilytyspussukka

Kahvalliset säilytyskorit nopealla ohjeella

Virkatuissa koreissa voit säilyttää mitä vain lankakeristä leluihin. Parasta koreissa on se, että ne valmistuvat helposti ja nopeasti.

Ohjeessa on kaksi vaihtoehtoa: Valkoinen tehdään kokonaan kiinteillä silmukoilla spiraalinmuotoisesti, eli kierroksia jatketaan niin kauan, että syntyy haluamasi korkuinen kori. Keltaisen korin halkaisija on pienempi, mutta suuremmilla kahvoilla. Myös virkkausjälki eroaa valkoisesta jonkin verran.

Ohje: Virkkaa näppärät korit puuvillalangasta

Kahvalliset säilytyskorit puuvillalangasta

Keskustelu

Kommentoi juttua: 5 x säilytyskori: Säilytä tavarat järjestyksessä itse tehdyllä korilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X