Letitetty panta trikoosoiroista pitää hiuksesi ojennuksena ja on täydellinen sijoituspaikka jämäpaloille – helpolla ohjeella onnistut

Löytyykö kaapeistasi pitkiä trikoosoiroja, jotka sopivat hyvin yhteen? Askartele niistä hauskasti letitetty panta.

Letitetty panta tuo kivaa pikku piristystä tyyliisi. Voit käyttää siihen juuri mieleisesi trikoosoirot. Koska pantaan tarvitsee kohtalaisen pikkuruisia soiroja, se on täydellinen sijoituspaikka isompien ompeluprojektien jämäpaloille.

Lue myös: Rusettipanta on kuin romanttinen kruunu kutreillesi – ohjeellamme onnistut ompelussa 

Letitetty panta – näitä tarvikkeita tarvitset

  • Trikoosoiroja
  • Kuminauhaa
  • Maalarinteippiä

Letitä panta näin

  1. Leikkaa kahdesta eri trikoosta 3 cm leveää kaitaletta noin 140 cm. Leikkaa kuminauhasta 25 cm pala.
  2. Taita trikoosoirot kahtia. Aseta taitekohtaan kuminauha ja ­sido kuminauhan molemmat päät maalarinteipillä pöytään letityksen ajaksi.
  3. Aloita reunimmaisella vasemmanpuoleisella kaitaleella. Vie kaitale kahden seuraavan kaitaleen ali oikealle ja sen jälkeen heti yhden yli vasemmalle (kuva 1). Kiristä. Ota seuraavaksi oikeanpuoleinen kaitale, vie se kahden seuraavan kaitaleen ali vasemmalle ja sen jälkeen heti yhden yli oikealle (kuva 2). Kiristä. Jatka näin, kunnes panta on riittävän pitkä.
  4. Irrota kuminauha maalarinteipistä. Ota letistä kaksi kaitaletta yhdelle puolelle ja kaksi toiselle puolelle ja tee niillä umpisolmu kuminauhan ympäri. Leikkaa ylimääräiset trikoosoirot pois.
  5. Sovita pantaa ja leikkaa kuminauhaa tarvittaessa lyhyemmäksi. Aseta kuminauhan päät vastakkain päällekkäin ja ompele ne siksakilla kiinni toisiinsa.
Kuva: Pekka Holmström

Kuva: Pekka Holmström

​Materiaalitiedustelut: Nappinja

Malliston suunnittelu ja ompelu: Anni Ignatius

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö Trikoot -lehdessä.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Letitetty panta trikoosoiroista pitää hiuksesi ojennuksena ja on täydellinen sijoituspaikka jämäpaloille – helpolla ohjeella onnistut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X