penaali ja tabletti nahkapaperista, nahkapaperipenaali, nahkapaperitabletti

Nahkapaperi on helppo materiaali – ompele nahkapaperista tablettikotelo ja penaali

Saat arkeen lisää kimallusta ompelemalla metallinhohtoisesta nahkapaperista tablettikotelon sekä penaalin.

Arkiset työvälineet, kuten tabletti ja kirjoitusvälineet, tuntuvat ylellisimmiltä, kun niille tekee metallinhohtoiset nahkapaperi-suojapussit.

Lue myös: Tee itse helppo ja tyylikäs servettirengas nahasta

Nahkapaperi on helppo materiaali

Nahkapaperi on helppo materiaali ompelutöihin, sillä sitä ei tarvitse huolitella mitenkään. Selluloosasta ja lateksista valmistettua nahkapaperia on helpompi ommella kosteana. Nahkapaperi kannattaakin kastella ennen työstämistään, sillä se kutistuu pestessä n. 5 %.

nahkapaperipenaali, penaali nahkapaperista, nahkapaperi

Penaali ja tablettikotelo valmistuvat neljästä nahkapaperipalasta. Voit leikitellä eri värisillä nahkapapereilla ja tehdä kaavan eri osat eri värisistä nahkapapereista. Ohjeen penaalissa ja tablettikotelossa on käytetty valkoista sekä hopeanväristä nahkapaperia.

Tarvikkeet tablettikoteloon ja penaaliin:

  • Nahkapaperia
  • Neppari tai nappi ja kuminauhaa
  • Ompelutarvikkeet eli ompelulankaa sekä neula ja/tai ompelukone
penaali nahkapaperista, nahkapaperipenaali, kaava, nahkapaperi

Penaalin kaava.

tablettikotelo nahkapaperista, nahkapaperitablettikotelo, kaava, nahkapaperi

Tablettikotelon kaava.

Valmista paperipenaali ja tablettikotelo nahkapaperista näin:

  • Jäljennä kaava mallin mukaan ja leikkaa osat nahkapaperista.nahkapaperipenaali, nahkapaperi
  • Kastele nahkapaperipalat ja rypistele kosteana. Näin nahkapaperista tulee pehmeämpi käytössä. Kosteana nahkapaperi on myös helpompi ommella.
  • Kiinnitä nepparin osat paikoilleen etukappaleen alareunaan keskelle sekä läpän kärkeen. Mikäli teet tablettikoteloa, nepparin sijaan käytä nappia ja kuminauhaa, jottei tablettiin tule koteloa käyttäessä naarmuja. Kiinnitä nappi läpän kärkeen käsin ommellen. Kuminauha kiinnitetään vaiheessa 6.nahkapaperipenaali, penaali nahkapaperista, nahkapaperi
  • Asettele sivukappaleet ja etukappale nurjat puolet vastakkain ja ompele muutaman millin päästä reunasta. Jos ompelet ompelukoneella, käytä piston pituutena 3.0.
  • Ompele seuraavaksi sivukappaleet takakappaleeseen nurjat puolet vastakkain.nahkapaperipenaali, penaali nahkapaperista, nahkapaperinahkapaperipenaali, penaali nahkapaperista
  • Taita sivukappaleet kahtia siten, että etu- ja takakappaleen reunat tulevat vastakkain. Ompele alareuna siten, että sivukappaleet jäävät etu- ja takakappaleen sisään kahtia taitettuna. Mikäli kiinnitystapana on nappi ja kuminauha, ompele alareunaa ommellessa samalla kuminauhapätkä lenkiksi alareunan keskikohtaan.nahkapaperipenaali, penaali nahkapaperista

Lue myös: Tee itse ajaton ja tyylikäs nahkalaukku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nahkapaperi on helppo materiaali – ompele nahkapaperista tablettikotelo ja penaali

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X