Askartelu

Askartele isänpäiväkortti ilmapalloista – katso ohje ja tee räjähtävä rakkaudenosoitus

Muista isää ilmapalloista tehdyllä isänpäiväkortilla. Ilmapallokortti kätkee sisäänsä kasan rakkausviestejä ja juhlatunnelman takaavia konfetteja.

Isänpäiväkortti ilmapalloista on ihana onnentoivotus, jonka juju piilee ilmapallojen sisään sujautetuissa rakkausviesteissä ja silkkipaperipaperikonfeteissa. Kun kortin saaja puhkaisee täyteen puhalletut pallot, viestit ja konfetit satavat ulos palloista.

Lue myös: Isänpäivä on yhdessäolon juhla – nappaa vinkit herkutteluun ja lahjoihin!

Ilmapallokortin tekeminen on helppoa, ja tarvikkeetkin löytyvät todennäköisesti kotoa jo valmiiksi. Rakkausviestien kirjoittamiseen voi pyytää mukaan myös lapset.

Isänpäiväkortti ilmapalloista

Tarvikkeet isänpäiväkortin askarteluun

Lue myös: Rannekoru vuosiluvuista – ikuista tärkeät vuosiluvut Cernit-massasta tehtyihin helmiin

Isänpäiväkortti ilmapalloista: Ohje

1. Leikkaa A5-kokoinen kartonki puoliksi niin, että saat kaksi A6-kokoista palaa tai käytä kahta A6-kokoista kartonkia.

2. Tee toiseen A6-kokoiseen kartonkiin, noin puoliväliin kartonkia, kaksi viiltoa ilmapallojen pujottamista varten. Liimaa sitten toinen kartonginpala viillotetun palan taakse. Liimaa kiinni reunoista eli jätä ainakin lovien kohta liimaamatta.

isänpäiväkortin askartelu

3. Maalaa halutessasi viiltojen väliin jäävä osio esimerkiksi mustalla maalilla ja spray-maalaa muu osa korttipinnasta kevyesti eriväriseksi. Voit pirskotella pieniä maalipilkkuja myös pensselillä.

4. Liimaa, leimaa tai kirjoita maalin kuivuttua onnitteluteksti viiltojen väliin jäävään osioon.

5. Leikkaa kirjan sivusta sydämen muotoinen pala. ja liimaa se siten, että se jää viiltojen väliin muodostuvan ”remmin” taakse.

6. Leikkaa saksilla tai kuvioleikkurilla moninkerroin taitelluista silkkipapereista pieniä, noin 0,5 cm halkaisijaltaan olevia pyörylöitä konfeteiksi.

7. Leikkaa piirustuspaperista kapeita suikaleita, joihin kirjoitat kivoja asioita kortin saajasta. Rullaa suikaleet napakoiksi rulliksi.

8. Ujuta viestit ja konfetit sisään ilmapalloihin. Voit käyttää apuna esimerkiksi lyijykynän tylppää päätä tai pyytää kaveria avuksi levittämään ilmapallon suuaukkoa suuremmaksi, jolloin konfetit on helpompi saada pallon sisään.

9. Pujota lopuksi viesteillä täytetyt ilmapallot kortin lovikohtaan kiinni, ja kirjoita kortin toiselle puolelle käyttöohje.

Lue myös Kaksplus.fi:stä: Koska on isänpäivä 2020? Parhaat lahjaideat ja vinkit isän muistamiseen

Muista kirjoittaa isänpäiväkortin toiselle puolelle käyttöohje, esimerkiksi näin:

Tämä kortti on räjähtävä rakkaudenosoitus. Puhalla molemmat ilmapallot täyteen, ja solmi ne kiinni. Ripusta roikkumaan esimerkiksi pöydän yläpuolelle. Puhkaise sitten pallot – saatat yllättyä!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Askartele isänpäiväkortti ilmapalloista – katso ohje ja tee räjähtävä rakkaudenosoitus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.