Askartelu

Pinjata on syntymäpäiväjuhlien hitti – katso kuvallinen ohje ja askartele itse pinjata!

Lasten syntymäpäiväjuhlien trendikäs ohjelmanumero on karkeilla täytetty pinjata. Pinjata on helppo tehdä itse. Katso kuvalliset ohjeet pinjatan kasaamiseen ja koristeluun!

Itse tehty pinjata on helppo askarrella mieleisen näköiseksi ja väriseksi. Yksinkertaisen muotoinen vesimeloni onnistuu hyvin aloittelevaltakin tekijältä. Muita helppoja malleja ovat esimerkiksi jäätelötuutti, tikkujäätelö ja eläinhahmojen päät, kuten esimerkiksi panda.

Lue myös: Roikkuva kukka-asetelma x 3: näin toteutat juhlien trendikoristeen

Diy-pinjata ohje

Pinjata: Tarvikkeet

Lue myös: Tee vaippakakku vauvakutsuille – baby shower -juhlien hitti syntyy ilman liimaa

Itse tehty pinjata sisältää karkkeja.
Melonin alareunassa on pinjatan täyttöaukko.

Pinjata: Ohje

1. Piirrä pahviin kaksi vesimelonin muotoista palaa ja leikkaa palat irti. Ohjeen vesimeloni on alaosasta 34 cm leveä ja korkeudeltaan 38 cm korkea. Leikkaa lisäksi pahvista 7 cm levyinen ja 113 cm pituinen suikale. Suikaleen tulee olla 2 cm vesimelonin ympärysmittaa lyhyempi.

Aloita pinjata piirtämällä kuvio pahviin.
Piirrä ja leikkaa vesimelonin muoto pahville. Leikkaa lisäksi reunasuikale.

2. Askartele pinjatan ripustus. Mittaa suikaleen keskikohta ja teippaa keskikohta kummaltakin puolelta, jotta ripustuksesta tulee tukevampi. Tee keskikohdan molemmille puolille, 2 cm päähän toisistaan reiät nahkarei’ittimellä tai saksen kärjellä. Pujota naru läpi rei’istä ja tee naruun solmut. Teippaa solmut kiinni pahviin.

Ripustusreiät pinjataan
Ennen kasaamista suikaleen keskikohtaan tehdään ripustus. Ripustus kannattaa tukevoittaa teipillä.
Pinjatan ripustusnaru
Tee ripustusnaruun riittävän isot solmut, jotta naru ei luiskahda ulos täytetyn pinjatan painosta.

3. Kasaa pinjata. Teippaa ensin suikale kiinni toiseen melonipalaan tiiviisti. Aloita meloniviipaleen kärjestä. Käännä lopuksi meloni ylösalaisin ja teippaa reuna ulkopuolelta.

Kasaa pinjata
Aloita kasaaminen melonin kärjestä.
pinjatan askartelu
Teippaa pinjata ensin sisäpuolelta.
pinjatan askartelu
Teippaa lopuksi pinjatan reunat ulkopuolelta.

4. Kiinnitä toinen melonikappale teipillä suikaleeseen tiiviisti kiinni ulkopuolelta.

Vinkki!

Jos haluat pinjatan kestävän ison karkkimäärän painon tai jos pinjatan rikkoja on jo sen ikäinen, että pinjatan rikkomiseen on jo reilusti voimaa, kannattaa pinjata tehdä tukevammaksi.

Revi sanomalehdestä noin 10 cm levyisiä suikaleita. Kasta sanomalehtisuikaleet vesi-liimaseokseen ja päällystä pinjata kauttaaltaan suikaleilla. Päällystä ensin pinjatan toinen puoli ja reunat ja anna kuivua. Päällystä lopuksi toinen puoli. Kovettunut liima tekee pinjatasta kestävämmän.

Pinjatan koristelu

1. Koristele pinjata silkkipaperilla. Leikkaa avaamattomasta silkkipaperiarkista kuvan osoittamalla tavalla hapsutettuja suikaleita. Irrota lopuksi arkit toisistaan.

pinjatan koristelu
Leikkaa koristeluun silkkipaperiarkista hapsutettuja suikaleita.

2. Liimaa silkkipaperit kiinni pinjataan. Aloita päällystäminen alareunasta. Sivele pinjataan Eri keeper -liimaa siveltimellä. Liimaa ensin muutama kerros vihreää silkkipaperia ja sitten muutama kerros valkoista. Etene päällystämisessä siten, että kierrät kerros kerrokselta koko melonin ympäri. Valkoisen kerroksen jälkeen päällystä loppuosa melonista vaaleanpunaisella.

pinjatan koristelu
Liimaa hapsut kiinni kerros kerrokselta melonin ympäri kiertäen.

3. Käsittele sitten pohjaosa. Liimaa pohjaan vihreää, hapsutettua silkkipaperia useassa rivissä siten, että hapsut osoittavat kummassakin reunassa ulospäin. Leikkaa lopuksi mustasta silkkipaperista melonin siemenet ja liimaa paikoilleen.

4. Täytä pinjata karkeilla. Teippaa täyttämisen jälkeen täyttöaukon tulpaksi palanen kartonkia. Voit liimata tulpan kaunistukseksi palasen vihreää silkkipaperia.

5. Ripusta pinjata paikkaan, jossa sen ympärillä on reilusti tilaa. Pinjatan rikkomiseen voi käyttää esimerkiksi isohkoa keppiä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinjata on syntymäpäiväjuhlien hitti – katso kuvallinen ohje ja askartele itse pinjata!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.