Askartelu

Korkki sopii moneen askarteluun – 4 hauskaa ideaa

Korkki on luonnonmateriaali, joka taipuu monenlaisiin askarteluihin. Kokeile askarrella korkkikankaasta jakkaranpäällyste tai korkkilevystä viikkokalenteri tai hauska kynäpurkki!

Korkki sopii materiaaliksi monenlaiseen askarteluun. Korkkikangas sekä korkkilevy tai korkkimatto ovat vegaanisia vaihtoehtoja nahalle. Korkin pehmeät sävyt sopivat hyvin pohjoismaiseen hillittyyn sisustustyyliin ja se taipuu monenlaiseen askarteluun. Askartele korkista pehmuste jakkaralle tai piirrä vaikka graafiset pannunaluset!

Lue lisää: Korkkikranssi hyödyntää ylijääneet korkit – katso ohje ja askartele kaunis kranssi!

Askartele korkkikankaasta pehmustettu jakkara

Kohenna kulunut jakkara käyttökuntoon! Verhoile se miellyttävän tuntuisella korkkikankaalla ja pehmeällä vanulla. Jos sinulla on vain paloja korkkikangasta, ompele ne tilkkutekniikalla yhteen tarvittavan kokoiseksi levyksi.

Korkkiaskartelu
Kuvan korkkikangas 35 x 35 cm:n pala 8,50 e, Askarelli.

Tarvikkeet:

Tee näin:

1. Levitä korkkikangas lattialle nurja puoli ylöspäin ja aseta jakkara ylösalaisin sen päälle. Piirrä istuimen ääriviivat korkkikankaaseen lyijykynällä.

2. Piirrä piirtämällesi ympyrälle ulompi kehä käännösvaraksi. Käännösvaran leveys = istuimen korkeus + pehmusteen korkeus + 1 cm. Leikkaa korkkikangas ulkokehää pitkin.

3. Piirrä istuimen ääriviivat pehmusteeseen kuten edellä ja leikkaa se ilman käännösvaroja.

4. Aseta korkkikangaspala lattialle nurja puoli ylöspäin ja pehmustepala sen päälle keskelle ympyrää. Aseta jakkara ylösalaisin edellisten päälle.

5. Kiinnitä korkkikangas istuimen alapintaa näin: Taita käännösvara jakkaran reunan yli alapinnan puolelle ja kiinnitä se niitillä. Pingota kangas täsmälleen vastakkaiselta laidalta niin tiukalle kuin saat ja kiinnitä niitillä.

6. Kiinnitä seuraavat niitit edellisten puolestavälistä. Etene näin sektoreittain, kunnes kangas on kauttaaltaan kiinnitetty.

Askartele korkista

Katso myös: Korkkikangas on uusi hitti – katso ohje ja tee kalenterin kannet trendikkäästä materiaalista!

Askartele korkista kynäpurkkeja

Löytyykö kaapeistasi käytöstä poistettuja suojaruukkuja? Tuunaa niistä trendikkäitä kynäpurkkeja päällystämällä ne itseliimautuvalla korkkilevyllä.

Kynäpurkki korkista askartelu
Itseliimautuva sisustuskorkki 45 x 150 cm rulla 14,50 e, Etola.

Tarvikkeet:

Tee näin:

1. Pese ja huuhtele ruukku huolellisesti.

2. Mittaa ruukun ympärysmitta ja korkeus. Leikkaa korkkilevystä mittojen mukainen suorakaide.

3. Sumuta vettä ruukun ulkopinnalle.

4. Poista suojapaperi korkkilevyn liimapinnalta ja sumuttele vettä sillekin.

5. Asettele korkkilevy tiiviisti paikoilleen ja tarkista, että pintojen väliin ei jää ilmakuplia.

Helpot ja graafiset pannunaluset korkkilevystä

Korkkia on helppo kuvioida piirtämällä siihen vedenkestävällä tussilla. Rohkea ja tehokas ilme syntyy, kun luonnonmateriaalin pehmeä sävy yhdistyy graafisiin kuvioihin ja mustaan väriin. Näyttävät graafiset kuviot syntyvät helposti ja nopeasti maalarinteippimaskilla ja spraymaalilla.

Lasinaluset korkista

Tarvikkeet:

Tee maalatut aluset näin:

1. Maskaa maalarinteipillä haluamiasi kuvioita korkkialustoihin. Muista maskata myös reunat! Kohdat, joissa on teippiä, jäävät korkin värisiksi, paljaat alueet saavat värin.

2. Levitä maskatut alustat sanomalehden päälle ja maalaa spraymaalilla. Tee maalaus ulkotiloissa.

3. Anna maalin kuivua.

4. Irrota teipit.

Tee piirretyt aluset näin:

1. Harjoittele kuvion piirtämistä paperilla. Verkkomaiset kuviot syntyvät piirtämällä aalto- tai katkoviivaa ristikkäisiin suuntiin. Hauska helminauhakuvio syntyy näin: Piirrä pieniä ympyröitä jonona allekkain. Yhdistä ne toisiinsa kaariviivoilla siten, että joka toinen viiva kaartaa vasemmalta ja joka toinen oikealta. Piirrä seuraava helminauha edellisen viereen siten, että ympyrät ovat pikkuisen eri korkeuksilla ja/tai niitä on eri määrä kuin edellisessä nauhassa. Tällöin vierekkäiset helminauhat muodostavat elävän pinnan.

2. Kun olet valmis, piirrä haluamasi kuvio lyijykynällä korkkialustan pintaan. Tussaa lyijykynän päältä. Jos olet varmakätinen, voit piirtää suoraan tussilla. Tekijän kädenjälki saa näkyä, eikä teollista täsmällisyyttä kannata edes tavoitella.

Vinkki! Jos haluat pehmeämmän vaikutelman, käytä kultamaalia tai -tussia, jolloin tyyli saa ripauksen ylellisyyttä.

Viikkokalenteri korkista kultaisissa kehyksissä

Kehystä korkkilevy vanhalla taulunkehyksellä, jonka maalaat kullanvärisellä spraymaalilla. Näin saat seinälle tai kaapin päälle hurmaavan viikkokalenterin!

Kalenteri korkista
A3-kokoinen korkkilevy 8,95 e, Askarelli.

Tarvikkeet:

Tee näin:

1. Poista kehyksestä taustalevy, alkuperäinen kuva ja lasi.

2. Leikkaa sekä kapalevystä että korkkilevystä taustalevyn kokoinen pala.

3. Aseta korkkilevy pystysuuntaan. Mittaa ja piirrä siihen lyijykynällä ruudukko, jossa on kaksi samankokoista saraketta rinnakkain ja neljä riviä allekain.

4. Piirrä ruudukko tussilla lyijykynän päältä katkoviivoin.

5. Paina mustalla akryylimaalilla viikonpäivien lyhenteet ruutujen kulmiin. Voit käyttää sapluunaa tai leimasinta tai kirjoittaa viikonpäivien nimet tussilla.

6. Liimaa korkkilevy sprayliimalla kapalevyyn ja kapalevy taustalevyyn. Kiinnitä kehykset.

7. Nosta kalenteri seinälle. Leikkaa paperista valmiiksi pieniä lappusia ja kiinnitä ne ja nastoja oikean alakulman tyhjälle alueelle.

8. Kirjoita viikon tärkeimmät muistettavat asiat lappusille ja kiinnitä ne nastalla oikean päivän kohdalle.

9. Päivitä kalenteri kerran viikossa.

Vinkki! Voit merkitä viikonpäivät tauluun käyttämällä sapluunaa tai leimasinta tai kirjoittamalla ne tussilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Korkki sopii moneen askarteluun – 4 hauskaa ideaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.