Askartelu

Kierrekynttilät villitsevät – katso helppo ohje ja kokeile somehittiä itse!

Somessa leviävä hittitekniikka on yksinkertainen, oivaltava ja hauska. Ei ihme, että kierrekynttilät innostavat askartelemisen pariin. Ota talteen yksinkertainen ohje.

Alkuun varoituksen sanat: kierrekynttilöiden tekemiseen jää helposti koukkuun. Diy-kierrekynttilät eivät ole vaikeatekoisia, mutta niiden askarteleminen vaatii hieman harjoittelua, jotta tekemiseen saa oikean tuntuman. Näiden vinkkien avulla onnistut, ja askartelet kierretyt kynttilät nopeasti lahjaksi koko suvulle ja ystäväpiirille!

Lue myös: Kynttiläköynnös, himmelinauha tai piparkakkukranssi – nappaa parhaat ideat joulukoristeisiin!

diy-kierrekynttilät
Diy-kierrekynttilät onnistuvat erivärisistä kynttilöistä. Kannattaa kuitenkin valita läpivärjättyjä kynttilöitä, jotta väri ei lohkeile, kun kynttilää kiertää.

Kynttilät voi tehdä kotoa jo löytyvistä kynttilöistä, muutkin tarvikkeet löytyvät todennäköisesti jo kotoasi. Jos kotoa ei löydy kaulinta, voit käyttää jotain muuta kovaa pyöreää esinettä. Samoin jos karahvi tai kattila uupuu, voit upottaa kynttilät esimerkiksi ämpäriin.

Emme suosittele kierrettyjen kynttilöiden askartelemista pintavärjätyistä kynttilöistä. Pintavärjäys lohkeaa helposti, kun kynttilää vääntää. Läpivärjätyt kynttilät toimivat tämän ohjeen toteuttamisessa parhaiten. Samoin kynttilät pitää olla parafiinista, ei streariinista, valmistettuja.

Lue myös: Kynttilät, sähkölaitteet, palovaroitin… Näin pidät huolta paloturvallisuudesta ja ehkäiset tulipalot kotonasi

Tarvikkeet kierrettyjen kynttilöiden askartelemiseen

Lue myös Seura.fi:stä: Miksi sytytämme itsenäisyyspäivänä kaksi kynttilää ikkunalle?

Diy-kierrekynttilät: Ohje

1. Laita korkeaan karahviin tai isoon kattilaan noin 45 asteista kuumaa vettä. Upota kynttilä kokonaan veteen, ja anna sen lämmetä vedessä noin 10 minuuttia. Kun kynttilä tuntuu käteen taipuisalta, se on riittävän pehmeä työstettäväksi. Kynttilä jäähtyy helposti, joten toimi ripeästi.

kierrekynttilät: ohje
Kynttilä upotetaan ensin lämpimään veteen, jossa sen annetaan pehmetä.

2. Ota kynttilä pöydälle, ja litistä se keskiosasta kaulimella tai käsin painellen litteäksi. Mikäli kynttilä tuntuu jo jähmettyvän, upota se pieneksi hetkeksi uudestaan kuumaan veteen.

kierrekynttilät kaulitaan ennen kiertämistä
Kynttilä pitää kaulita litteäksi ennen kiertämistä.

3. Aloita kiertäminen. Tee kierre kerrallaan. Älä kierrä liikaa, koska silloin kierteestä ei tule niin näyttävä. Etene alhaalta ylöspäin. Tekniikan harjoitteleminen kannattaa aloittaa tekemällä vain muutamia kierteitä per kynttilä. Älä purista kynttilää liian kovaa, jotta siihen ei jää sormista painaumia.

kierretty kynttilä valmistuu
Kynttilän voi kiertää koko matkalta tai tehdä vain muutaman kierteen kynttilän keskelle.

4. Varmista, että kynttilä on kierteiden tekemisen jälkeen suorassa. Väännä kierretty kynttilä tarvittaessa suoraksi. Upota kynttilä hetkeksi kylmään veteen, jotta se jähmettyy kierteelle.

Juttua muokattu 3.12.2020: Lisätty tieto, että kynttilät pitää valmistaa parafiinikynttilöistä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kierrekynttilät villitsevät – katso helppo ohje ja kokeile somehittiä itse!

diydit

En kyllä osta tavallisia kynttilöitä vääntääkseni niitä mutkalle ja samalla osan poikki.Voin käyttää ideaa jos teen itse kynttilöitä mutta kaupasta saa kauniita kierrekynttilöitä valmiina lähes samaan hintaan kuin sileitä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.