Askartelu

Onko tässä söpöin pääsiäismuna ikinä? Katso, miten teet suloisen yksisarvismunan helposti itse

Yksisarvisilta näyttävät pääsiäismunat ovat taatusti pääsiäisen söpöimmät koristeet. Katso ohjeet ja askartele pääsiäisen hittikoriste.

Yksisarvismuna on niin söpö, että sitä ei tekisi mieli laittaa kaappiin pääsiäisen päättymisen jälkeenkään.

Yksisarvista ei ole pakko tehdä oikeasta kananmunasta. Yksisarvisen voi tehdä myös esimerkiksi askartelukaupoista saatavista kananmunalta näyttävistä muovisista tai puisista munista.

Muovi- tai puumuna on hyvä vaihtoehto, jos et halua käyttää oikeita kananmunia tai haluat tehdä taatusti pitkään säilyvät ja ei-niin-helposti rikkoutuvat yksisarvispääsiäiskoristeet.

Yksisarvispääsiäismuna on helppo muokata mieleisen näköiseksi piirtämällä yksisarviselle erilaisia ilmeitä ja käyttämällä erilaisia kukkia ja helmiä. Tarvikkeet löydät hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista, kirjakaupoista tai askarteluliikkeistä.

Pääsiäismunan askarteluideoita ei voi koskaan olla liikaa! Katso myös pääsiäismuna x 8 – ota talteen kekseliäät ideat ja äänestä ideoista kivoin.

Yksisarvismunan tekemiseen tarvitset:

tarvikkeet yksisarvismunan askartelemiseksi

Tee yksisarvismuna näin:

  1. Tyhjennä kananmunat puhaltamalla. Anna kananmunan kuoren kuivua kunnolla ennen askartelua. Kananmunaa ei ole pakko tyhjentää, sillä kananmuna säilyy pitkään huoneenlämmössä. Yksisarvisiksi koristeltuja kananmunia ei kannata kuitenkaan syödä, sillä kananmunan kuori on huokoinen ja kananmunan kuoreen sivelty liima tai tussilla piirretyt kasvot voivat imeytyä kuoresta itse kananmunaan.
  2. Piirrä kananmunan kuoreen tussilla haluamasi malliset silmät. Silmät kannattaa sijoittaa hieman puoliväliä ylemmäksi. Voit piirtää halutessasi kananmunalle myös pyöreät posket vaaleanpunaisella korostustussilla.
  3. Leikkaa kultaisesta paperista 4 x 4 cm neliö. Pyöritä neliö kartioksi, sivele kartion toiseen reunaan liimaa ja liimaa kartio kiinni. Leikkaa saksilla ylimääräinen paperi pois niin, että kartion pohjasta tulee tasainen ja siisti.
  4. Levitä kartion pohjalle liimaa ja kiinnitä se kananmunan päähän, noin 2 cm päähän piirtämistäsi silmistä. Anna kuivua. Jos kartio ei tahdo tarttua kananmunan kuoreen, liimaa kartion pohjalle ensin paperi, johon levität liimaa ja liimaat sen kiinni kuoreen.
  5. Leikkaa tekokukkien takaa lähtevät rautalangat pois. Liimaa kukat ja helmet sekä timantit kartion ympärille. Voit liimata kukkia, helmiä ja timantteja myös kananmunan taakse, jolloin koristeet muodostavat yksisarvisen harjan ja peittävät kananmunan leiman, jos käytät oikeita kananmunia.
kananmunasta askarreltu yksisarvismuna pääsiäiseksi

Lue myös: Ei näpertelyä! Tällä tekniikalla koristelet virpomisvitsat minuuteissa

Kommentoi

Kommentoi juttua: Onko tässä söpöin pääsiäismuna ikinä? Katso, miten teet suloisen yksisarvismunan helposti itse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.