Askartelu

Huurretut kävyt paikkakortteina: Tällä kikalla taiot plaseerauksen lähes nollabudjetilla

Kävyistä tulee loisteliaita koristeita, kun niille tekee vehnästä, vedestä ja suolasta upean huurteen. Huurretut kävyt sopivat mainiosti vaikkapa paikkakorttien pidikkeiksi. Katso videolta, miten voit hyödyntää kävyt plaseerauksessa.

Luonnolliset ja kauniit kävyt muuttuvat askartelijan näpeissä monenlaisiksi joulukoristeiksi.

Kuusenkävyistä syntyy iso ja näyttävä kranssi, ja männynkävyistä voi tehdä pienen ja nopean kranssin. Kävyistä voi myös askarrella hyasintin tai kuusen muotoisia koristeita.

Talvisaikaan kävyt sopivat juhlapöydän koristeeksi. Kuivuttuaan ja avauduttuaan ne ovat oivallisia pidikkeitä paikkakorteille. 

Tuunaa halutessasi kävyt vielä kauniimmiksi ympäristöystävällisellä huurteella, joka valmistetaan vehnästä, vedestä ja suolasta. Huurrepinta on niin kestävä, että koristeet säilyvät hyvinä laatikossa myös seuraavia kestejä varten.

Katso videolta, miten kävyille tehdään kaunis huurre:

Näin teet paikkakortit huurretuista kävyistä

Käpyjä voi kerätä jokaisenoikeudella pihalta. Askarrellessa on kuitenkin hyvä muistaa, että käpyjen suomut ovat supussa, kun ne kerää märkinä ulkoa. Siksi kävyt kannattaa kerätä pari päivää ennen askartelua huoneenlämpöön avautumaan.

Jos sinulla ei ole aikaa odotella käpyjen kuivumista luonnollisesti, voit vauhdittaa kuivumista laittamalla kävyt uuniin matalaan lämpötilaan.

Kävyt koristellaan huurretta muistuttavalla suolapinnalla vehnäliiman avulla. Alla olevan ohjeen vehnäliima riittää noin 20 kävyn koristeluun.

Tarvikkeet:

Huurretut kävyt paikkakortteina
Kävyt ovat näyttäviä plaseerauksessa, kun ne koristelee huurretta muistuttavalla suolapinnalla. © Niclas Makelä

Lue myös Kaksplussan juttuMiten luoda toimiva istumajärjestys häihin? Hääsuunnittelija jakaa parhaat vinkkinsä plaseerauksen suunnitteluun

Tee näin:

  1. Kerää männynkäpyjä huoneenlämpöön kuivumaan pari päivää ennen askartelua tai kuivata kävyt uunissa.
  2. Valmista vehnäliima: Lisää vesi ja jauhot kattilaan ja laita liedelle keskilämmölle. Sekoita koko ajan ja anna seoksen kiehahtaa. Varmista, että seokseen ei jää paakkuja. Poista kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
  3. Levitä liimaa pensselillä kävyn suomujen päälle. Koita levittää liima mahdollisimman tasaisesti, ettei kävyn pintaan jää paakkuja.
  4. Ripottele liimapinnan päälle ruokasuolaa tai dippaa käpy suoraan suolakippoon. Anna kävyn kuivua pari tuntia esimerkiksi sanomalehtipaperin päällä. Huurrepinta näyttää parhaimmalta, kun liima on kuivunut.
  5. Leikkaa korttipaperista noin noin 7 cm x 5 cm kokoisia paloja. Kirjoita kortteihin tussilla vieraiden nimet. Tuikkaa kortit huurrettuihin käpyihin.

Kuvausvaatteet, Pia Hagstrom: ruskea villatakki iJeans/Prisma prisma.fi, ruskeat neulehousut KappAhl ja kay/day kappahl.fi, beige kaulahuivi ja pipo Lene Sand Copenhagen sandcopenhagen.com

Kommentoi

Kommentoi juttua: Huurretut kävyt paikkakortteina: Tällä kikalla taiot plaseerauksen lähes nollabudjetilla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.