Askartelu

Askartele käpyhyasintti – katso ohjeet vaihe vaiheelta

Käpyhyasintti tuo joulun tunnelmaa ilman hyasintin voimakasta tuoksua. Näin askartelet joulun trendikkäimmän kukan männynkävyistä.

Nopealla ensisilmäyksellä voi mennä lankaan: Männynkävyistä askarreltu käpyhyasintti muistuttaa hämmästyttävän paljon oikeaa hyasinttia. Hyasintin kukilta näyttävät spraymaalatut männynkävyt ovatkin tämän diy-jutun juju.

Lue myös: Näin saat kävyt aukaistua uunissa – tämä kikka askartelijan kannattaa ottaa haltuun!

Hyasintti jos jokin on joulukukka. Vahvasti tuoksuva hyasintti voi kuitenkin saada tuoksuherkät ja allergiset haukkomaan henkeään. Myrkyllinen hyasintti ei myöskään sovellu lemmikkiperheisiin.

Käpyhyasintti ratkaisee ongelman. Ei ihme, että käpyhyasintista povataan tämän joulun hittiä ja tonttuoven seuraajaa. Itse tehty käpyhyasintti antaa mahdollisuuden nauttia hyasintin kauneudesta, vaikka kukan voimakas tuoksu olisi tavallisesti liikaa.

Luonnonmateriaaleista tehty käpyhyasintti valmistuu nopeasti. Näitä askartelet helposti monta vaikka tuliaisiksi, kun joulunaikaan vierailet sukulaisten luona. Sellofaaniin paketoitu käpyhyasintti on myös kaunis lahjaidea ystävälle.

Lue myös: Helppo käpykoriste syntyy kävyistä ja pellavanarusta

Käpyhyasintin tekemiseen tarvitset:

Tarvikkeet käpyhyasinttiin

Lue myös: Kokoa erilaisista kävyistä ajaton käpykranssi

Tee käpyhyasintti näin:

  1. Kerää metsästä kävyt ja sammal. Muistathan, että sammalen keräämiseen tarvitset maanomistajan luvan. Maahan pudonneita käpyjä voi kerätä ilman lupaa.
  2. Jos kävyt ovat kosteita, kuivaa kävyt uunissa, jotta ne kuivuvat ja aukeavat. Uunista ja kävyistä riippuen noin 50 astetta ja pari–kolme tuntia on sopiva aika. Muista tarkkailla käpyjä, etteivät ne pala!
  3. Täytä kukkaruukku soralla. Jos ruukun pohjassa on reikä, laita reiän tukkeeksi esimerkiksi käpy tai isompi kivi, jotta sora ei valu kukkaruukusta ulos. Työnnä keppi tai oksa soraan.
  4. Aloita männynkäpyjen liimaaminen kuumaliimalla kepin tai oksan alaosasta ja etene ylöspäin kerroksittain.Diy-käpyhyasintti teko-ohje vaihe vaiheelta.
  5. Asettele käpyjä limittäin keppiin. Mitä vähemmän haluat kepin jäävän näkyviin, sitä tiiviimmin kävyt kannattaa laittaa. Pienet kävyt sopivat hyvin isompien viereen peittämään rakoja.
  6. Liimaa viimeiseksi yksi käpy kepin tai oksan päähän. Anna kuumaliiman kuivua.Itse tehty käpyhyasintti osittain valmiina.
  7. Ota käpykeppi pois sorasta ja maalaa kävyt haluamasi värisellä spraymaalilla. Anna maalin kuivua. Voit halutessasi koristella kävyt myös glitterillä.
  8. Työnnä kuivunut käpykeppi takaisin soraan. Koristele kukkaruukun pinta sammalella.

Lue myös: Tee itse käpykuusi männynkävyistä

Käpyhyasintti voi olla lyhyempi tai pidempi omien mieltymysten mukaan.

Vinkki!

Maalaa oksa tai keppi vihreällä spaymaalilla ja anna sen kuivua, ennen kuin alat liimata käpyjä. Näin käpyjen välistä pilkistävä oksa näyttää ikään kuin hyasintin varrelta.

Haluatko askarrella viime vuoden hitin tonttuoven? Katso ohje Dekolehti.fi:n Hurmaavan valkeaa-blogista.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Askartele käpyhyasintti – katso ohjeet vaihe vaiheelta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.